Ας μιλήσουμε λοιπόν για το φαινόμενο της σεξυπνίας. Σου εξηγεί τα πάντα η Έλενα Φάκου.

Κάποιοι στον ύπνο τους ροχαλίζουν, μερικοί άλλοι παραμιλάνε και ορισμένοι υπνοβατούν. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι άνθρωποι οι οποίοι στον ύπνο τους θέλουν να κάνουν και κάνουν σεξ ή να αυνανιστούν. Ναι, διαβάσατε πολύ καλά. Το κάνουν ασυνείδητα ακριβώς όπως κάποιοι άλλοι αλλάζουν πλευρό ή κλωτσάνε. Και επιπλέον δεν το θυμούνται καθόλου όταν ξυπνήσουν. Oύτε καν σαν όνειρο.

Sexsomnia-o-mantener-relaciones-sexuales-mientras-estamos-dormidosΗ sexsomnia λοιπόν, ή στα ελληνικά σεξυπνία, είναι μια διαταραχή,όχι του ύπνου ακριβώς, αλλά ούτε και του σεξ αποκλειστικά, αλλά κάτι που τα ενώνει, αφού το άτομο που το βιώνει την ώρα που κοιμάται και δεν έχει καμία συνείδηση, προχωρά σε κάποιου είδους σεξουαλική δραστηριότητα, όπως η επαφή ή ο αυνανισμός χωρίς όμως ούτε να το σκέφτεται εκείνη τη στιγμή αλλά ούτε και να το θυμάται στη συνέχεια. Και όχι δεν είναι όνειρο ή κάτι σαν όνειρο. Στ’ αλήθεια συμβαίνει. Μόνο που πρέπει κάποιος άλλος να το ζήσει και να το πει στο άτομο που του συμβαίνει, διαφορετικά το ίδιο δεν το γνωρίζει – αν πχ. κοιμάται μόνο του και αυνανίζεται όσο κοιμάται, δεν μπορεί να το μάθει όταν ξυπνήσει.

artworks-000148632136-upiml0-originalΜάλιστα το πιθανότερο είναι να συμβεί τις πρώτες ώρες του ύπνου, επειδή εκείνο το διάστημα ο φλοιός του εγκεφάλου είναι ανενεργός αλλά το τμήμα του το οποίο ευθύνεται για βασικές προτροπές όπως ας πούμε η επιθυμία για σεξ είναι ακόμη ενεργό. Το πρόβλημα ξεκινά όταν το άτομο το οποίο πάσχει από σεξυπνία προχωρήσει σε βίαιη “επίθεση” σε ένα άλλο που κοιμάται δίπλα του το οποίο δεν θέλει ούτε καταλαβαίνει τι συμβαίνει με αποτέλεσμα να προκύψει μη συγκαταβατικό σεξ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από sexsomnia ντρέπονται γι αυτό με αποτέλεσμα να μην μιλούν για το πρόβλημά τους κάτι που οπωσδήποτε δεν τους βοηθά να το λύσουν. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να επισκεφθούν έναν ειδικό και να μιλήσουν για τη διαταραχή τους και στον εκάστοτε σύντροφό τους ώστε αυτός να μη βρεθεί προ εκπλήξεως, εφόσον φυσικά κάποιος προηγούμενος τους έχει ενημερώσει για αυτό που τους συμβαίνει.


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spot, www.rebelchic.gr

Instagram: www.instagram.com/elenafakou_swkianou

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous articleΟι κλασικές ταινίες τρόμου που θα είναι δωρεάν διαθέσιμες στο Youtube από τα μέσα Ιανουαρίου
Next articleΝέο μουσικό βίντεο από τους Paradise Lost για το “Forever Failure”
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.