Τρύπες – Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι: Ἠ ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή μωρό μου

Η επιρροή της συγκεκριμένης κυκλοφορίας (1996) δρα καταλυτικά στους νεότερους κάθε εποχής και εκτονώνει τη διαχρονική σαπίλα στο ελληνικό γίγνεσθαι, μέσα από σκοτεινούς δρόμους που οδηγούν στη λύτρωση

Date:

 

Ἠ ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή μωρό μου. Η ζωή είναι μεγάλη, μην τη κάνεις καρναβάλι᾽: Pitch shift ενήλικης διαταραχής που ξεσπάει με νου ανήσυχο από την παιδική φωνή. Δεν υπάρχει ελληνικό ροκ πέρα από τις ‘Τρύπες᾽ και είναι κάτι παραπάνω από τις γενικεύσεις ο κόσμος αυτού του συγκροτήματος. Ο δίσκος ᾽Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι᾽ είναι ένα κλασικό έργο στο σύνολο της ελληνικής δισκογραφίας που ανατρέπει την εμπειρία του εκάστοτε ακροατή.

Η επιρροή της συγκεκριμένης κυκλοφορίας (1996) δρα καταλυτικά στους νεότερους κάθε εποχής και εκτονώνει τη διαχρονική σαπίλα στο ελληνικό γίγνεσθαι, μέσα από σκοτεινούς δρόμους που οδηγούν στη λύτρωση. Σε κάθε ακρόαση εκπλήσσει με την αυθεντικότητα του, αφού δεν έχει τις επιρροές διακοσμητικές ή για στολίδια. Κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με παραγωγές του διεθνούς ρεπερτορίου και ξεπερνά κάθε προσδοκία γιατί είναι μπροστά από την εποχή του, γεγονός που καθιστά τόσο σπουδαία και επίκαιρη αυτή την δουλειά. Μέρος του κοινού πάντα παραπλανείτε αφού επιμένει να ακούει τη μουσική από άλλο όροφο.

Artwork – Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Αϊβαζίδης
Bass, Backing Vocals – Γιώργος Καρράς
Guitar – Ασκληπειός Ζαμπέτας, Μπάμπης Παπαδόπουλος
Drums – Γιώργος Τόλιος
Engineer, Mixed By, Producer – Τίτος Καργιωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας
Vocals & Lyrics By – Γ. Αγγελάκας
Music By – Τρύπες
Photography By – Σίμος Σαλτιέλ
Programmed By [Computer] – Γεώργιος Μπαντούκ
Recorded in February and March of 1996 at Magnanimus Studio

 

Αρης Μπαγεώργος
Αρης Μπαγεώργος
Όταν ήμουν στο σχολείο μου άρεσε να γράφω περιλήψεις ή ποιήματα και έκλεβα λεφτά από τη μαμά μου για να αγοράζω cd από το Metropolis. Παιδί του Mtv αλλά με την ελληνική ποπ κουλτούρα των 90s ακομπλεξάριστα να τρέχει στο αίμα μου εξ’απαλών ονύχων. Τραγουδάω όλη μέρα και οργανώνω ταξίδια μιας και το app της RyanAir με κρατάει στη ζωή σε συνδυασμό με το δισκογραφημένο έργο του Thom Yorke και τους υδατάνθρακες. Έχω αυτόγραφο από τον Δημήτρη Μπάση και τον Αντώνη Βαρδή και η αγαπημένη μου συναυλία είναι των Sigur Ros το 2016 στην Αθήνα. Μετά το τέλος του λάιβ του Matt Elliot ξέρασα όλη την τουαλέτα του Half Note από τη στεναχώρια μου και αυτό που αναζητάω περισσότερο στη ζωή μου είναι οι τρίχες. Απο ταινίες, θα ήμουν το ‘Fight Club’ του David Fincher και ελπίζω μια μέρα οι ‘Βάκχες’ του Ευρυπίδη να ανέβουν στην Επίδαυρο από τα χεράκια του Tarantino και να μην ταλαιπωρηθούν άλλο θεατές και συγγραφέας. Λατρεύω τον Βιζυηνό και τον Παπαδιαμάντη, έχω σκηνοθετήσει και έχω παίξει στο θέατρο, γράφω τραγούδια και κείμενα αλλά αρνούμαι πεισματικά να χάσω την ιδιότητα του θεατή γιατί θέλω να είμαι πάντα επισκέπτης.

Share post:

LATEST

MUSTS

Κινηματογραφικές διακοπές που πήγαν κατά διαόλου

Ίσως βρίσκεσαι σε κάποια παραλία, ίσως ετοιμάζεσαι για κάποια...

Πέθανε ο διάσημος σκιτσογράφος Jean-Jacques Sempé

Ο Γάλλος σκιτσογράφος Jean-Jacques Sempé, γνωστός για την εικονογράφηση της...

Νέο επίσημο live βίντεο από τους Epica

Οι Epica γιορτάζουν τα 20 χρόνια καριέρας με ένα...

Tekken: Όλοι οι μαχητές που μας μεγάλωσαν!

Ένδοξη η βδομάδα που μας πέρασε! Είχαμε νέο trailer...
Punked