Το “Avatar: The Way of Water” ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια σε εισπράξεις σε μόλις 6 εβδομάδες: Το ρεκόρ του Κάμερον

Το πρώτο Avatar, που κυκλοφόρησε πριν από 13 χρόνια, παραμένει η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών με 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων.

Date:

Μετά από μόλις έξι εβδομάδες στους κινηματογράφους, το επιτυχημένο σίκουελ του Τζέιμς Κάμερον «Avatar: The Way of Water» ξεπέρασε παγκοσμίως τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Είναι η έκτη ταινία στην ιστορία του σινεμά- και πρώτη στην περίοδο της πανδημίας- που φτάνει το ορόσημο, γεγονός που την καθιστά μέλος ενός ελίτ club μαζί με τις ταινίες Avatar, Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη, Τιτανικός, Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει και Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας.

Την Κυριακή η Disney ανακοίνωσε ότι το σίκουελ θα κλείσει το Σαββατοκύριακο με συνολικές εισπράξεις ύψους 2,024 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι η Disney, η οποία έχει τα δικαιώματα του «Avatar» μετά την απόκτηση της 20th Century Fox το 2019, δαπάνησε περί τα 460 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και προώθηση της ταινίας.

Ο Τζέιμς Κάμερον υπογράφει -και επισήμως πλέον- τις τρεις από τις έξι ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών. Και είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης που έχει καταφέρει αυτήν την τεράστια νίκη.

2

Μέχρι στιγμής, το «The Way of Water» έχει αποφέρει 598 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια διεθνώς. Εκτός ΗΠΑ, οι αγορές που ξεχωρίζουν είναι η Κίνα (229 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία (129 εκατομμύρια δολάρια), η Γερμανία (117 εκατομμύρια δολάρια), η Κορέα (96 εκατομμύρια δολάρια) και το Ηνωμένο Βασίλειο (81 εκατομμύρια δολάρια). Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι το «Avatar 2» κατάφερε να σπάσει το όριο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στόχος που ήταν αδύνατος την περίοδο της πανδημίας. Το σίκουελ δεν προβάλλεται στη Ρωσία, όπου η πρώτη ταινία του 2009 είχε κάνει εισπράξεις 116 εκατομμύρια δολάρια, και παραπαίει στην Ιαπωνία με 28 εκατομμύρια δολάρια, μια δραματική μείωση από τα 176 εκατομμύρια δολάρια που είχε κάνει η πρώτη ταινία.

Το πρώτο Avatar, που κυκλοφόρησε πριν από 13 χρόνια, παραμένει η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών με 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Madonna: Ακυρώθηκε η ταινία για τη ζωή της

Η πολυαναμενόμενη ταινία για τη ζωή της βασίλισσας της...

Ο Σάκης Τόλης των Rotting Christ κυκλοφόρησε το νέο του single “Here Comes The Sun”

Ο Σάκης Τόλης των Rotting Christ, τους τελευταίους μήνες...

Πρώτη φορά πρώτα σε πωλήσεις τα βινύλια από το 1986

Τα τελευταία χρόνια η μουσική βιομηχανία προσπαθεί απελπισμένα να...

Η Deep Phase παρουσιάζει τον Filipe Barbosa στο Nomads την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Η Deep Phase καλωσορίζει για πρώτη φορά στήν Αθήνα...
Punked