Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γίνεται 77 ετών

Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γεννήθηκε στο Michigan στις 21 Απριλίου 1947. Με μια “διονυσιακή” αισθητική ο “Νονός του Punk” επηρέασε καθοριστικά το συγκεκριμένο κίνημα δίπλα στο πλευρό των “The Stooges”, ενώ έχει περάσει στην ιστορία για τις εκκεντρικές εμφανίσεις του επί σκηνής, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της υστερίας στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η εμβληματική καριέρα του στη μουσική ξεκίνησε από τη θέση του ντράμερ στο ροκ συγκρότημα “The Iguanas” και στο μπλουζ σχήμα “Prime Movers”. Η μεγάλη στροφή στην καριέρα του έγινε το 1967, όταν δημιούργησε το ιστορικό συγκρότημα “The Stooges”, με την καθοριστική επίδραση στο punk rock. Με επιρροές από τους The Doors, έγιναν γνωστοί για τις εξωφρενικές συναυλίες τους και το 1969, έχοντας υπογράψει στην Electra, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο το όνομά τους υπό την επίβλεψη του Τζον Κέιλ των Velvet Underground. Το άλμπουμ αυτό, με συνθέσεις όπως τα “No Fun”, “I Wanna Be Your Dog” και “1969”, θεωρήθηκε από τους ακρογωνιαίους λίθους του punk.

Παρά τις πολλές μεταπτώσεις που είχε η μακρά καριέρα του, ο Iggy Pop θα μείνει στην ιστορία της ροκ μουσικής γιατί δημιούργησε σχεδόν εκ του μηδενός ένα ολόκληρο στιλ μουσικής που επηρέασε τις επόμενες γενιές καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως οι Sex Pistols, Τhe Smiths, Joy Division, Siouxsie Sioux Sisters of Mercy, Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Depeche Mode και Nine Inch Nails. Επιπλέον, με την ιδιαίτερη φωνή του παραμένει μέχρι σήμερα ένας από τους πιο φημισμένους τραγουδιστές του ροκ, με τη μοναδική και γεμάτη ενέργεια σκηνική του παρουσία.

iggypop-custom-30818b0030d5e59ab1d61f2f450ccb30346ba373

Nancy Von X

Nancy Von X

Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Previous Story

Ντεμπούτο για το νέο single των Lacuna Coil με τίτλο “In The Mean Time”

Next Story

“Το Καλοκαίρι της Κάρμεν” – Από 13 Ιουνίου στους κινηματογράφους από το Cinobo

Latest from Blog

Punked
Go toTop