Ο Tilburg κυκλοφόρησε το νέο EP progressive rock/dark electronia “Turning Time”

Το “Turning Time” είναι η τρίτη κυκλοφορία του Tilburg και είναι ήδη διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες ροής. Το EP είναι το δεύτερο μέρος μιας κυκλοφορίας δύο μερών EP με τέσσερα τραγούδια το καθένα. Ο Tilburg παίρνει το progressive rock της δεκαετίας του 1970 και προσθέτει μοντέρνα σκοτεινά στοιχεία electronia δημιουργώντας ένα μείγμα δύο στοιχείων. Το Tilburg διαθέτει ολλανδική fusion κιθάρα Timo Janse και Whispers of The Dragon keyboard M Hopkins.

“Turning Time”: https://open.spotify.com/intl-pt/album/79jvG25wu8clNPdEGpNFqS

Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2009 με το όνομα Kinder Voss. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το ντεμπούτο άλμπουμ “Tales of the Spanish Kings” ένα concept άλμπουμ παρόμοιο με τις πρώτες μέρες του progressive rock. Λόγω των συγκρούσεων στις περιοδείες με το διεθνές line up του συγκροτήματος, το συγκρότημα έφτασε νωρίς στο τέλος του. Μετάβαση προς τα εμπρός στο 2021, ο τραγουδοποιός M Hopkins αναβίωσε το έργο και οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν ξανά με τον Ολλανδό κιθαρίστα fusion Timo Janse στις κιθάρες και τον M Hopkins στα πλήκτρα.

Την άνοιξη του 2022, το άλμπουμ ολοκληρώθηκε και ο Tilburg επιλέχθηκε ως το νέο όνομα του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε το “Tales of the Spanish Kings”.

Επηρεασμένος από τους μεγάλους του παρελθόντος όπως ο Keith Emerson (ELP) και ο Rick Wakeman (YES), το άλμπουμ αντικατοπτρίζει πολλές από τις μοναδικές ιδιότητες του progressive rock της δεκαετίας του ’70, αλλά έχει την επιρροή της πιο σκληρής σύγχρονης κιθάρας και των ηλεκτρονικών ήχων του σήμερα. Στόχος του άλμπουμ ήταν να φέρει έναν νέο progressive rock ήχο μαζί με την τιμή των μεγάλων του παρελθόντος.

Previous Story

“Πίγκι” – Σε αποκλειστική Α’ προβολή στο cinobo.com

Next Story

Πρεμιέρα για το νέο single των Skid Row με τίτλο “Resurrected”

Latest from Blog

Rotting Christ: Animated βίντεο για το single “Primal Ressurection”

Λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου “Pro Xristou” οι Rotting Christ μας παρουσιάζουν ένα νέο animated lyric βίντεο για το single “Primal Ressurection”. Θα πρέπει να αναφερθεί πως το συγκεκεριμένο…
Punked
Go toTop