The Unforgivable – Sandra, πάρε τον Bullock

Όχι, εντάξει, ψέματα λέω στον τίτλο. Απλά μου φάνηκε υπερβολικά κουλ για να μην το γράψω.

Date:

Όχι, εντάξει, ψέματα λέω στον τίτλο. Απλά μου φάνηκε υπερβολικά κουλ για να μην το γράψω. Ναι, η μετριοφροσύνη είναι το δυνατό μου σημείο, είναι γεγονός. Τι λέγαμε; Α, ναι, το Unforgivable του Netflix με την Sandra Bullock κάθε άλλο παρά κακή ταινία είναι και η ερμηνεία της μόνο επαίνους μπορεί να πάρει. Αλλά το μεγαλύτερο προτέρημά του είναι άλλο…

Δεν έχω πει περί τίνος πρόκειται μέχρι τώρα; Ουπς! Λοιπόν, το Unforgivable είναι δραματική ταινία και λέει την ιστορία της Ρουθ Σλέιτερ, μιας πρώην κατάδικου, η οποία εξέτισε 20 χρόνια στη φυλακή για φόνο. Όταν προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού το παρελθόν της την κυνηγάει ακόμα.

Αν και μοιάζει σαν μια πρωτότυπη ταινία, είναι ουσιαστικά remake μιας σχετικά άγνωστης μίνι-σειράς με τίτλο Unforgiven (άλλαξαν και το όνομα να μην τα μπερδέψει κανείς, όχι αστεία). Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα εκ των προτέρων, αλλά η δομή θύμιζε σειρά και βλέπω άνετα πως αντί για 1 ώρα και 50 λεπτά θα μπορούσε να τραβήξει λίγο παραπάνω για να δοθεί περισσότερο βάθος σε όλα τα μέτωπα. Άλλωστε, μην φανταστείτε, 2 ώρες κα 15 λεπτά κρατάει συνολικά η μίνι-σειρά.

Εκτός από την Sandra Bullock, το καστ περιλαμβάνει εμβληματικούς ηθοποιούς της σύγχρονης (κι όχι μόνο) εποχής, όπως η Viola Davis, o Vincent D’Onofrio και ο Jon Bernthal. Αν δεν πω ότι έγινε η έκπληξη και κάποιος ηθοποιός τέτοιου βεληνεκούς έπαιξε άσχημα, θεωρήστε δεδομένο ότι ήταν καλοί.

Όσο καλοί κι αν είναι, όμως, οι β’ χαρακτήρες, κανείς δεν αγγίζει την Sandra Bullock. Μπορεί να έχει παίξει σε κάθε είδους ταινία και να έχει δείξει τα διαπιστευτήριά της εδώ και 30 χρόνια, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν επαναπαύεται και εδώ δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της, υπενθυμίζοντας ότι μπορεί να μην είναι όσο επίκαιρη όσο κάποτε, αλλά κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει.

Και παρόλο που είναι η πρωταγωνίστρια και συμμετέχει στις περισσότερες σκηνές, δεν έχει τόσο διάλογο όσο θα περίμενε κάποιος. Τις περισσότερες φορές απλά παίζει με τις εκφράσεις της και το κάνει εξαιρετικά. Αλλά, διάολε, όταν έχει διάλογο, ειδικά σε μια σκηνή που εκείνη και η Viola Davis γκαρίζουν η μία στην άλλη είναι chef’s kiss.

Συνήθως, τέτοιου τύπου ταινίες έχουν μια πολύ τυπική δομή: ο πρωταγωνιστής αποφυλακίζεται, προσπαθεί να βρει δουλειά και αποτυγχάνει συνεχώς ή έχει μία από αυτές τις δουλειές που δίνουν μόνο σε κατάδικους και τον κοιτάνε με μισό μάτι, θα γνωρίσει κάποιο άτομο που θα τον συμπαθήσει, κάπως θα μαθευτεί ότι είναι κατάδικος και θα του γυρίσουν την πλάτη, αλλά στο τέλος θα φανεί πως ό,τι κι αν συνέβη και για όποιο λόγο κι αν έγινε, τελικά είναι καλός άνθρωπος και θα υπάρχει κάποιο happy end.

Αν πω ότι τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει στο Unforgivable θα είναι ψέμα. Αλίμονο, κάποια κουτάκια θα τα τικάρεις γιατί έτσι έχουν τα πράγματα και στην αληθινή ζωή. Και ενώ δανείζεται κάποια οικεία στοιχεία και ένα κομμάτι της ιστορίας μου έμοιαζε υπερβολικά παρόμοιο με μιας άλλης ταινίας/σειράς, στο τέλος τα πολλά υλικά δεν μπερδεύουν τη γεύση του φαγητού.

Θα μπορούσαν ίσως να ήταν λίγο πιο έντονα αν είχαν χρησιμοποιηθεί ελαφρώς πιο αρμονικά, αλλά δεν παραπονιέμαι. Την είδα με σχετικά χαμηλές προσδοκίες, λόγω της ποιότητας στην οποία μας έχει συνηθίσει το Netflix όσον αφορά τις δικές του ταινίες, αλλά σίγουρα την συγκαταλέγω στις καλές.

Αν βλέπετε μόνο (ή κατά κύριο λόγο) περιεχόμενο του Netflix, κάτι που σας οδηγεί να παρακολουθείτε πρώτα Breaking Bad και μετά The Open House, το άλλο βράδυ τον Ιρλανδό και το μεθεπόμενο Too Hot to Handle, κοινώς αν “Netflix να ναι κι ότι να ναι”, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και αντί για κανένα 365 ή Thunder Force (καλύτερα να βγάλετε τα μάτια σας, με οποιαδήποτε έννοια), επιλέξτε το Unforgivable.

Είχα πει στην αρχή ότι η ταινία έχει ένα μεγάλο προτέρημα. Και επειδή θα φανεί επιφανειακό, ας ξεκαθαρίσω ότι το λέω για πλάκα, αν και ισχύει. Οι άνθρωποι του μακιγιάζ πραγματικά προσπάθησαν να κρύψουν την ομορφιά της 57χρονης Sandra Bullock. Μπράβο, παιδιά. A for effort.


Δημήτρης Κουντούρης

Μπορείς να βρεις περισσότερα για τον Δημήτρη στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube !

Δημήτρης Κουντούρης
Δημήτρης Κουντούρης
Είμαι απλά ένας τύπος που είχε κουράσει τους γύρω του με το να μιλάει για ταινίες και σειρές. Οπότε, είτε ανοίγω μια κάμερα, είτε ένα word και απευθύνομαι σε όσους μοιράζονται το πάθος και το ενδιαφέρον μου για το σινεμά και την καλή τηλεόραση. Ή απλά σε όσους αναρωτιούνται "να το δω αυτό ή να μη το δω;".

Share post:

LATEST

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα εγώ. Αυτό δεν είναι τέρας’; Αριστουργηματική κυνικότητα ή το γενεαλογικό δέντρο του τέρατος που απλώνεται από...

MUSTS

Jack White: Fear of the Dawn – Μήπως μιλάμε για το δίσκο της χρονιάς;

Τα ελληνικά ραδιόφωνα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Μιλάμε...

Ατυχήματα στα γυρίσματα ταινιών: Όταν ο Drago έστειλε τον Stallone στο νοσοκομείο στο “Rocky 4”

Το ατύχημα με ταχύπλοα, τα οποία συμμετείχαν στα γυρίσματα...
Punked