The Gray Man – Γεια σου, ρε Netflix, με τις παραγωγάρες σου!

Αχ, αυτό το άτιμο το Netflix. Εκεί που όλοι το αμφισβητούμε και έχει χάσει ένα εκατομμύριο κόσμο παγκοσμίως, λέει "τώρα θα σας δείξω εγώ". Και βγάζει από την τσέπη μια επιταγή με εννιά ψηφία. Αδερφοί Russo (Avengers: Infinity War & Endgame) στη σκηνοθεσία, Ryan Gosling και Chris Evans στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και προϋπολογισμός ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για μια ταινία δράσης με ατέλειωτο ξύλο και πίου πίου. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Αχ, αυτό το άτιμο το Netflix. Εκεί που όλοι το αμφισβητούμε και έχει χάσει ένα εκατομμύριο κόσμο παγκοσμίως, λέει “τώρα θα σας δείξω εγώ”. Και βγάζει από την τσέπη μια επιταγή με εννιά ψηφία. Αδερφοί Russo (Avengers: Infinity War & Endgame) στη σκηνοθεσία, Ryan Gosling και Chris Evans στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και προϋπολογισμός ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για μια ταινία δράσης με ατέλειωτο ξύλο και πίου πίου. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Long story short… πολλά! Και η αλήθεια είναι ότι θα ήμουν πιο χαλαρός αν δεν είχε κοστίσει ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ! Συνολικά 45 ταινίες στην ιστορία μόνο είχαν μεγαλύτερο μπάτζετ από το Gray Man. Και όσο να ναι, όταν έχεις πολλά χρήματα στη διάθεσή σου έχεις μια (ηθική περισσότερο) υποχρέωση να κάνεις μια πραγματικά καλή δουλειά.

Μην σας απατάει αυτό, βέβαια, παίζει ένα κάρο από τις ταινίες με το ίδιο και μεγαλύτερο μπάτζετ να είναι για τα σκουπίδια, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Με τους σκηνοθέτες των δύο από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών, ένα τρομερά αξιόλογο καστ και το χρήμα να ρέει άφθονο, θα περίμενες να είναι τουλάχιστον καλή.

Αλλά, δυστυχώς, έχω να πω ότι ήταν ψιλοχάλια. Απλά πράγματα. Είναι μια ταινία που έχουμε δει χιλιάδες φορές. Πράκτορας της CIA που μαθαίνει μυστικά που “βαραίνουν” ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, το οποίο τον ανακηρύσσει λιποτάκτη και στέλνει έναν άλλο ικανότατο πράκτορα να τον σκοτώσει. Ουάου, γ@μω τις πρωτοτυπίες, σας πήρε πολλή ώρα να το σκεφτείτε;

1232202
The Gray Man (2022). Ryan Gosling as Six. Cr. Paul Abell/Netflix © 2022

Γιατί το θέμα δεν είναι ότι μιλάμε για μια κοινότυπη ιστορία. Αλλά ότι δεν εκτελείται καν καλά, καμία ανατροπή που να την κάνει να ξεχωρίζει. Κανένας λόγος να τη θυμάσαι έναντι των προηγούμενων όμοιών της που έχεις δει. Κι όχι, η πανέμορφη μουτσούνα του Ryan Gosling δεν αρκεί. Πχ αν βγει μια ταινία δράσης με έναν παλαίμαχο, ο οποίος έχει αποσυρθεί και επανέρχεται επειδή σκότωσαν ένα κοντινό του πρόσωπο (ή το σκυλί του) και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, γιατί να θυμάσαι αυτό κι όχι το John Wick; Έτσι και εδώ.

Θα αναγνωρίσω βέβαια ότι τα λεφτά σε ένα βαθμό είναι στην οθόνη. Τα εφέ είναι πολύ καλά, η φωτογραφία όμορφη, οι ηθοποιοί (στους οποίους πήγε ένα σημαντικό κομμάτι του μπάτζετ) κάνουν εξαιρετική δουλειά, με μπροστάρη τον πάντα εξαιρετικό Ryan Gosling, αλλά και πάλι, ξόδεψες διακόσια εκατομμύρια απλά για να κάνεις μερικές εκρήξεις πιο ρεαλιστικές; Δεν θα είχε μεγάλη διαφορά αν τις κόβαμε για λίγο ψεύτικες. Ούτως ή άλλως είναι, big deal.

1232203

Ομολογώ ότι το έχω πάρει λίγο προσωπικά με αυτή την ταινία. Αν κόστιζε 50 εκατομμύρια, θα έλεγα “μια χαρά”. Έχει φοβερά θέματα στο σενάριο, είναι προβλέψιμη, αλλά τουλάχιστον θα έλεγα “ε, μωρέ, ποιος νοιάζεται”. Θα έκλεινα το μυαλό μου και απλά θα την έβλεπα για να περάσω ευχάριστα την ώρα μου. Αντ’ αυτού, με πήρε κι ο ύπνος.

Αλλά το Netflix θα μασκαρέψει την όλη φάση δίνοντας sequel, και καλά για να δείξει ότι ήταν τόσο επιτυχημένο που αξίζει να επενδύσει άλλα τόσα χρήματα για μία ακόμα. Θα έλεγα ότι κανονικά θα έπρεπε να παραδεχτεί απλά το λάθος του, αλλά πραγματικά ελπίζω ο περισσότερος κόσμος να πέρασε καλά βλέποντάς την. Δεν χαίρομαι όταν μια ταινία δεν αρέσει σε κάποιον. Κρίμα ο χρόνος του καθενός. Στην τελική, βλέπουμε ταινίες για να διασκεδάζουμε πρώτα απ’ όλα. Αν αυτός ο παράγοντας λείπει, τότε τι να τα κάνεις όλα τα άλλα.

Παίζεται και στους κινηματογράφους, πάντως. Θα έλεγα ότι ίσως εκεί είναι καλύτερη η εμπειρία, αλλά και 7,5 ευρώ και να χάσετε το χρόνο σας (γιατί προσωπικά θεωρώ ότι τον έχασα); Μπα, από μένα ούτε για σπίτι. Δυστυχώς.

Δημήτρης Κουντούρης

Μπορείς να βρεις περισσότερα για τον Δημήτρη στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube !

Δημήτρης Κουντούρης
Δημήτρης Κουντούρης
Είμαι απλά ένας τύπος που είχε κουράσει τους γύρω του με το να μιλάει για ταινίες και σειρές. Οπότε, είτε ανοίγω μια κάμερα, είτε ένα word και απευθύνομαι σε όσους μοιράζονται το πάθος και το ενδιαφέρον μου για το σινεμά και την καλή τηλεόραση. Ή απλά σε όσους αναρωτιούνται "να το δω αυτό ή να μη το δω;".

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Νέο single από τον Jamey Jasta (Hatebreed) με την συμμετοχή του Steve “Zetro” Souza των Exodus

Ο Jamey Jasta των Hatebreed κυκλοφόρησε ένα μουσικό βίντεο...

Siouxsie Sioux: H goth μαμά μας γίνεται 67 ετών

Η Siouxsie είναι η κρυπτονιτική ψυχή των Siouxsie and...

Ο Corey Taylor “δεν αντέχει” την μουσική από AI

Ο αρχηγός των Slipknot και Stone Sour, Corey Taylor...
Punked