The Adam Project: Τι θα έλεγες στον 12χρονο εαυτό σου;

Πως θα συμπεριφερόσουν στους οικείους σου με δεδομένο ότι επιστρέφεις από μία χρονική περίοδο, όπου κάποιοι από αυτούς δεν είναι πλέον σε αυτό τον μάταιο κόσμο;

Date:

Εάν μπορούσες να μπεις στο προσωπικό σου μαχητικό-διαστημόπλοιο για να κάνεις μία στάση στη χρονιά που έτρεψες το 12ο έτος της ζωής σου τι θα έλεγες στον εαυτό σου; Πως θα συμπεριφερόσουν στους οικείους σου με δεδομένο ότι επιστρέφεις από μία χρονική περίοδο, όπου κάποιοι από αυτούς δεν είναι πλέον σε αυτό τον μάταιο κόσμο;

Η «Επιχείρηση Άνταμ» μπορεί να είναι μία «αμερικανιά» με επιρροές από τον τρόπο που ο Ράιαν Ρέινολντς υποδύεται τον «Deadpool», μπορεί να είναι μία ταινία επιστημονικής φαντασίας που να χαρακτηρίζεται ως αδιάφορη περιπετειούλα με πολύ πιστολίδι και σκηνές εκτός πραγματικότητας, με μεγάλη τάση προς την κωμωδία και αρκετή δράση, ωστόσο αν την δεις πέρα από το κοινότυπο σενάριο, βάζει στο τραπέζι τα παραπάνω ερωτήματα και προβληματίζει.

Παρότι έχει πάρει την πρωτοκαθεδρία στα trends του Netflix η ταινία με μία πρώτη ματιά και με ελαφριά διάθεση σε προδιαθέτει για κάτι που έχεις ξαναδεί. Η ερμηνεία του Ράιαν Ρέινολντς θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το στυλάκι που υιοθέτησε στο Deadpool και επανέλαβε στο Red Notice και η αλήθεια είναι ότι το παράκανε, καθώς ούτε όλες οι ταινίες είναι ίδιες, ούτε ο τηλεθεατής ενθουσιάζεται με το να βλέπει έναν ρόλο που θυμίζει ένα δεύτερο ή τρίτο του ίδιου ηθοποιού από το πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Τα σκηνικά, η φωτογραφία, η μουσική και το σενάριο είναι πολυπαιγμένα και χωρίς καμία τεράστια έκπληξη και ανατροπή, ωστόσο αυτή η μέτρια ταινία έχει κάτι το βαθύ.

Αν δεν σε έχει πάρει ο ύπνος ή δεν έχεις αλλάξει επιλογή μέχρι να συναντήσει ο πιλότος Άνταμ Ριντ τον 12χρονο εαυτό του τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο για να μπεις σε αυτόν τον προβληματισμό.

Ο μεγάλος Άνταμ συναντά λοιπόν τον μικρό παραβιάζει αρκετούς κανόνες του πρωτοκόλλου που αφορά στα ταξίδια της επιστροφής στο παρελθόν και μέσα από τον διάλογο με τον εαυτό του ξεκινάει μία περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστούν οι γονείς και η σύζυγός του.

Σε όλο αυτό το ταξίδι είναι αρκετές οι φορές που θα πιάσεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται αν ο σημερινός εσύ έχεις φερθεί στον μικρό εαυτό σου όπως του αξίζει. Αν συμπεριφέρθηκες με αγάπη, συμπόνια και δικαιοσύνη στους γονείς και στο στενό σου περιβάλλον ή αν οι δύσκολες επιλογές και αποφασίσεις που έκανες μέχρι σήμερα ήταν τελικά οι σωστές.

Μέσα από όλο αυτό το βαθύτερο και σιωπηλό διάλογο με τον εαυτό σου κάνεις στο τέλος το ταμείο σου. Όλο και κάπου θα διάλεξες το σωστό, όλο και κάπου θα βρεις τη ζυγαριά σου ελλιποβαρή.

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτός ο εσωτερικός διάλογος και ο προβληματισμός θα σε οδηγήσει στην αυτοκριτική την οποία πολλοί από εμάς κρύβουμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι, μην τυχόν και μας στεναχωρήσουμε. Αν σταθείς στο ύψος σου και απαντήσεις με ειλικρίνεια στον εαυτό σου, τότε θα βγεις κερδισμένος.

Ακολούθως η σαχλή αμερικανιά θα αποκτήσει νόημα και ο Άνταμ Ριντ, κατά κόσμον, Ράιαν Ρέινολντς θα έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας την «Επιχείρηση Άνταμ»!

Ο κόσμος σώθηκε για ακόμα μία φορά! Με μία απλή προσωπική σου νίκη…

Ανδρέας Αθανασούλης

Ανδρέας Αθανασούλης
Ανδρέας Αθανασούλης
Έμαθα τη μπαλίτσα από μικρός και ο τόπος συνάθροισης μου έδειξε το τι θα πει πειθαρχία, σεβασμός και πως η ανταλλαγή πληροφοριών και βιωμάτων παράγει κοινωνικοποίηση. Λίγο αργότερα ανακάλυψα ότι αφού δεν θα παίξω σε μεγάλο σύλλογο, μπορώ κάλλιστα να γραφώ γι αυτό. Με ξεκάθαρα αθλητικό τρόπο σκέψης και διαχείρισης των καθημερινών μου ζητημάτων βρήκα στο Punked το πρόσφορο χωράφι για να μοιραστώ τις απόψεις μου. Όχι απαραίτητα αθλητικές, καθώς μεγαλώνοντας προσάρμοσα τον αθλητικό τρόπο σκέψης και την κουλτούρα των ομαδικών αθλημάτων σε όλους τους τομείς της ζωής. Πιστεύω έντονα ότι αυτό είναι και το νόημα της ζωής. Ότι μου κάνει κλικ ή θα έκανα ο ίδιος θα φυτευτεί εδώ. Μουσική με ελληνικό rock ύφος, σειρές, βόλτες και σίγουρα βιβλία και videogames είτε αθλητικού περιεχομένου, είτε που προσεγγίσουν το βιογραφικό και το αληθινό γεγονός θα απασχολήσουν. Και άμπαλος να είσαι θα βρεις κάτι που θα σου δώσει να το σκεφτείς αλλιώς. Μέχρι τότε διαβάζω το υπόλοιπο καστ να νιώσω λίγο punked.

Share post:

LATEST

MUSTS

John Malkovich: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς διεθνώς, ο χαρισματικός Τζον Μάλκοβιτς έρχεται...

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα...
Punked