Texas Chainsaw Massacre: ‘Ενα τίμιο comeback που έπρεπε να γίνει

Η γενιά των slasher films πάντα γοήτευε το κοινό καθώς μια καλή τρομάρα, μένει για πάντα καψουροτρομάρα

Date:

Η γενιά των slasher films πάντα γοήτευε το κοινό καθώς μια καλή τρομάρα, μένει για πάντα καψουροτρομάρα. O πρώτος ξάδερφος του Michael Myers από την πλευρά της μάνας του, Leatherface επέστρεψε, και το αλυσοπρίονο είναι πιο “φορτισμένο” από ποτέ.

Σε σκηνοθεσία David Blue Garcia, βλέπουμε 80 εκδικητικά λεπτά δίχως τελειωμό. Ο “δε μαθαίνουμε ποτέ το όνομα του” αποφασίζει να εκδικηθεί τους ινφλουένσερς που ευθύνονται για τον χαμό της μητέρας του, καθώς με το έτσι θέλω εισέβαλαν στο σπίτι της, και ενώ νόμιζαν ότι τους ανήκει την πέταξαν έξω κακήν κακώς. Η ηλικιωμένη απεβίωσε στο δρόμο για το νοσοκομείο και ο Leatherface ξυπνά από τα έγκατα της κολάσεως “δανείζεται” το πρόσωπο της δίχως να έχει σκοπό να το επιστρέψει, και γυρνά στην περιοχή του Χάρλοου με σκοπό στην επόμενη απογραφή να έχει μόνο ένα κάτοικο, εκείνον.

Η ταινία μεταξύ άλλων τρολάρει τα social media των σήμερα με την απίστευτη σκηνή στο λεωφορείο που αφού βλέπουν τον Leatherface μπροστά τους με αγκαλιά το πριόνι αποφασίζουν να κάνουν ένα χαλαρό live λίγο πριν συναντήσουν τον δημιουργό, ενώ τα πάντα εξελίσσονται γρήγορα χωρίς να χάνουμε λεπτό από το κυρίως θέμα.

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία της επικής ταινίας που στοίχειωσε τον κινηματογράφο το franchise του The Texas Chain Saw Massacre συνεχίζει να γοητεύει την γενιά που σάστισε στις οθόνες της, όταν πρωτοαντίκρισε τον Leatherface στο απόλυτο massacre παραλήρημα. Όπως και με την πρόσφατη κυκλοφορία του Halloween Kills, είναι κάποιοι χαρακτήρες που μεγαλώσαμε μαζί τους σε ένα καλτ παζλ που φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ, ίσως γιατί οι Masters Of Horror αποτελούν “ιδέες” και οι ιδέες όπως γνωρίζουμε, δε πεθαίνουν ποτέ.

Σίγουρα κανείς δε θα ήθελε να βρεί στο δρόμο του ούτε τον Leatherface αλλά ούτε και τον Myers, αλλά στον εικονικό κόσμο των συγκεκριμένων ταινιών υπάρχει ένας διαφορετικός “κώδικας τιμής” ανάμεσα στους διάσημους χαρακτήρες. Το συγκεκριμένο είδος των horror/slasher films καταφέρνει να μπει κάτω από το δέρμα σου και να χτυπήσει την ψυχολογία σου εκεί που είναι πιο ευάλωτη από ποτέ, καταφέρνοντας ακριβώς αυτό που επιδιώκει, να φτάσει το φόβο σου στα όρια του, να παίξει με το μυαλό σου και αν μη τι άλλο να σε βάλει σε νέους mindfuck δρόμους.

Το Texas Chainsaw Massacre δεν είναι το “Μπεν Χουρ” που περιμένεις να δείς. Δε θα δείς ερμηνείες για όσκαρ και σίγουρα πέρα από τον Leatherface δε θα θυμάσαι σχεδόν κανέναν από τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Είναι όμως μια ταινία που έρχεται ακόμα να προστεθεί στον μακρύ παραδοσιακό κατάλογο της ελιτ των horror films χωρίς να μπει καν στον κόπο.

50 χρόνια μετά, ο “έρωτας” με τον Leatherface ζεί ξανά.

Χρύσα Αντωνιάδη

Χρύσα Αντωνιάδη
Χρύσα Αντωνιάδη
I used to get upset by people not understanding me, but I’ve made a career out of it now...

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked