TELMA – “Eternal”

Οι TELMA με την σημερινή μορφή τους δημιουργήθηκαν φέτος το 2021. Δεν ξέρω εάν τα μέλη τους είχαν προϋπάρξει και σε άλλες μπάντες πριν, πάντως η πρώτη εντύπωση που σου δίνουν είναι ότι πρόκειται για μια πολύ δεμένη μπάντα που έχει «χημεία», πράγμα εξίσου σημαντικό με το καθαρά και τεχνικά μουσικό αποτέλεσμα.

Σε λίγες μέρες κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ. Έχουν δώσει στο ευρύ κοινό μια πρώτη γεύση κυκλοφορόντας δύο βίντεο για τα τραγούδια “Perfect Storm” και “Bipolar Distress”, όμως έχω το προνόμιο, (τα τυχερά του επαγγέλματος), να έχω στη διάθεση μου όλα τα τραγούδια του άλμπουμ, σχηματίζοντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη άποψη της μουσικής των TELMA.

Το άλμπουμ περιέχει 8 τραγούδια και η αρχή γίνεται με τα “Dare”, “Bipolar Distress” και “Perfect Storm” και αν κάποιος διαφώνησε μαζί μου περί δεσίματος και «χημείας» νομίζω ότι διαψεύδεται αμέσως, καθώς ακούω μια κατ’ αρχήν στιβαρή και «καθαρή» παραγωγή που επιτρέπει να ακουστούν ξεκάθαρα τα πολύ τεχνικά riffs και το δέσιμο της μπάντας, ενώ τα «ήρεμα» μέρη των τραγουδιών μοιάζουν σαν μια μικρή οπισθοχώρηση πριν την επόμενη επίθεση.

Το άλμπουμ συνεχίζεται με δύο τραγούδια «τρένα». Τα “Bleeding Reality” και “Corporace”. Πάρτα, βάλτα να παίζουν και ξεκίνα το ταξίδι με άγνωστο προορισμό.

BAND-PHOTO-MIKRHΚαι φτάνουμε στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, το “Eternal”. Άλλη μια περίπτωση τραγουδιού που δημιουργήθηκε σε λάθος χώρα. Η πιο «εμπορική» (κατά την γνώμη μου) στιγμή του άλμπουμ θα μπορούσε εύκολα να ξεκινήσει μια λαμπρή καριέρα σε κάποιο οποιοδήποτε σχήμα σε κάποια οποιαδήποτε πολιτεία των Η.Π.Α. Άλλωστε έχουν ξεκινήσει καριέρες στις Η.Π.Α. με τραγούδια υποδεέστερα απ’ αυτό!

Το επόμενο τραγούδι είναι το “Stream Of Thoughts” το οποίο έχει την ιδανική ταχύτητα για να χτυπηθείς χωρίς τον κίνδυνο να πάθεις εγκεφαλικό. Αργόσυρτο και στιβαρό θα ήθελα να τους δω να ανοίγουν ένα live με αυτό. Ακούστε το και κάντε το εικόνα!!!

Τελευταίο τραγούδι είναι το “Paradise”. Ο κατά Telma παράδεισος έχει πανέμορφο riff, καταπληκτικά drums, τεχνικές κιθάρες και εξαίρετα φωνητικά. (Σκέφτομαι ότι εάν έχει τέτοια μουσική και στον πραγματικό παράδεισο θα είναι πολύ ωραία).

Τελειώνοντας τα τραγούδια του “Eternal”, ήδη με ένα άκουσμα μόνο, έχω να θυμάμαι στιγμές απ’ τα τραγούδια. Και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό καθώς το πρώτο κριτήριο για να πεις ότι ένα τραγούδι σ αρέσει…..είναι να το θυμάσαι. Έτσι λοιπόν μοιραία οδηγείσαι στο να το ξαναβάλεις από την αρχή.

Ααα!!..ξέχασα να σας πω τι μουσική παίζουν οι Telma. Αλλά πάλι το σκέφτομαι και δεν θα σας πω. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά ξέρουν να παίζουν και ξέρουν να παίζουν πολύ καλά. Και μου μετάδωσαν αμέσως αυτό που θέλουν να πουν. Τι θέλουν να πουν?

Ψάξτε το, ακούστε το ολόκληρο και θα καταλάβετε. Κατ’ εμέ από τα δυο τρία καλύτερα άλμπουμ που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό.


Official links

https://www.facebook.com/TelmaBand

https://www.youtube.com/channel/UCQuuE3E1r2hpEM8S7vCCvow

https://instagram.com/telma_band


Κωνσταντίνος Χαϊάουι


*Ακολουθήστε το Punked.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

 

Κωνσταντίνος Χαϊάουι
Κωνσταντίνος Χαϊάουι
I am disinclined to acquiesce to your request....

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Στο Νο1 το “Rockin’ Around the Christmas Tree” της Brenda Lee

Η θρυλική χριστουγεννιάτικη επιτυχία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Brenda Lee “Rockin’ Around...

Οι Rammstein προτείνουν ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο!

Αν αυτά τα Χριστούγεννα είστε ακόμα αναποφάσιστοι για το...

Οι KK’s Priest κυκλοφόρησαν νέο μουσικό βίντεο για το single “Sons Of The Sentinel”

Οι KK's Priest κυκλοφόρησαν στις 29 Σεπτεμβρίου την δέυτερη...

Έντονη κριτική στον Ridley Scott στη Γαλλία για την ταινία “Napoleon”

Παρά την έντονη κριτική που δέχεται στη Γαλλία ο...
Punked