Σχεδιαστής μήνυσε τη Lego για δερμάτινο τζάκετ – παιχνίδι στο σετ “Queer Eye”

Σχεδιαστής κατηγορεί την εταιρεία Lego ότι αντέγραψε χωρίς την άδειά του το δερμάτινο μπουφάν που είχε δημιουργήσει για το μέλος του καστ της σειράς “Queer Eye”, Άντονι Πόροβσκι.

Ο Τζέιμς Κόνκανον υποστηρίζει ότι το δερμάτινο μπουφάν που περιλαμβάνεται σε σετ με φιγούρες της Lego με θέμα τη σειρά του Netflix, είναι «αντίγραφο» του σχεδίου του και ότι η δανέζικη εταιρεία δεν ζήτησε την άδειά του, ούτε τον αποζημίωσε για το έργο του.

Ο Πόροφκσι φόρεσε το τζάκετ του σχεδιαστή στον τέταρτο κύκλο της σειράς «Queer Eye».

53034807 0 image a 83 1642445335082
Στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Κονέκτικατ, υποστηρίζεται ότι η Lego «εσκεμμένα» και «επιμελώς» αντέγραψε το δερμάτινο τζάκετ που είχε δημιουργήσει για να φορεθεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς του Netflix.
Αναφέρεται ακόμη ότι η εταιρεία πρόσφερε στον Κόνκανον «ένα δωρεάν σετ Fab 5 Loft – το οποίο πωλείται 99,99 δολάρια για τον εξάχρονο γιο του, αλλά ανακάλεσε αργότερα την προσφορά μέσω εκροοσώπου της, ο οποίος του είπε ότι η Lego δεν δίνει τα προϊόντα της δωρεάν».

Ο σχεδιαστής με έδρα τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της NY Post, στην αγωγή παραδέχεται ότι δεν απαίτησε από το Netflix να κωδικοποιήσει άδεια για την παρουσίαση του τζάκετ «όπως είχε κάνει σε προηγούμενες περιπτώσεις, όταν οι δημιουργίες του εμφανίζονταν στη σειρά» αλλά προσθέτει ότι «σίγουρα ποτέ δεν συμφώνησε να επιτρέψει στη Lego – τη μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο, με πάνω από πέντε δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιο εισόδημα – να εκμεταλλευτεί εμπορικά το έργο του δωρεάν».

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Νέο single από τον Jamey Jasta (Hatebreed) με την συμμετοχή του Steve “Zetro” Souza των Exodus

Ο Jamey Jasta των Hatebreed κυκλοφόρησε ένα μουσικό βίντεο...

Siouxsie Sioux: H goth μαμά μας γίνεται 67 ετών

Η Siouxsie είναι η κρυπτονιτική ψυχή των Siouxsie and...

Ο Corey Taylor “δεν αντέχει” την μουσική από AI

Ο αρχηγός των Slipknot και Stone Sour, Corey Taylor...
Punked