Σπάνιες φωτογραφίες από Met Gala μιας άλλης εποχής

Και ενώ το Met Gala πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά, εμείς παραμένουμε παλιατζούρες και θυμόμαστε τις παλιές καλές στιγμές του event, τότε που υπήρχε εκείνη η καλτ νοσταλγία της υπερβολής. Μια πολυτέλεια που λογοκρίνεται, ενώ ταυτόχρονα αποθεώνεται από κοινό, κριτικούς και haters

Date:

Και ενώ το Met Gala πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά, εμείς παραμένουμε παλιατζούρες και θυμόμαστε τις παλιές καλές στιγμές του event, τότε που υπήρχε εκείνη η καλτ νοσταλγία της υπερβολής. Μια πολυτέλεια που λογοκρίνεται, ενώ ταυτόχρονα αποθεώνεται από κοινό, κριτικούς και haters.

Η φωτογράφος Rose Hartman βρέθηκε για δεκαετίες στα σκαλιά του Met Gala, όταν υπήρχε μεγαλύτερη ελευθερία και ίσως όχι τόσο έντονη κριτική και σχολιασμός. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία της Lynda Carter και της Blaine Trump που γελάνε αυθόρμητα η μία στην άλλη.

http-cdn-cnn-com-cnnnext-dam-assets-200430155911-02-met-gala-rose-hartman-restricted

“Τους ενδιέφερε περισσότερο να μιλήσουν μεταξύ τους παρά να ποζάρουν στο φακό” αναφέρει η Hartman. “Πάντα προσπαθούσα να πιάσω εκείνη την αυθόρμητη στιγμή, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους”.

Ο φωτογράφος Ron Galella φωτογράφιζε το Gala από το 1967, και είχε ένα τελείως δικό του “σύστημα” στο να αποθανατίσει στο φακό του τις διασημότητες που βρισκόντουσαν στο χώρο, από την στιγμή της άφιξης τους, μέχρι τους χώρους του μουσείου και το δείπνο λίγο αργότερα. Το μόνο που χρειαζόσουν σύμφωνα με τον ίδιο ήταν το New York Press πάσο για να μπορέσεις να μπείς στον πολυπόθητο χώρο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησε να πείσει τους υπαλλήλους του χώρου, με το χειρότερο τρόπο για να τον αφήσουν να περάσει.

http-cdn-cnn-com-cnnnext-dam-assets-200430163505-05-met-gala-ron-galella-restricted Μετά από δεκαετίες το Gala έγινε από ένα απλό event, σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία συνάντησης για το χώρο της μόδας. Διασημότητες σχεδιάζουν όλο το χρόνο τις ιδιαίτερες εμφανίσεις τους, με απώτερο σκοπό να γίνουν το αυριανό πρωτοσέλιδο και όχι μόνο. Σημασία εξάλλου έχει ποιός θα καταφέρει να κλέψει την παράσταση.

Το 1970 η τότε editor της Vogue, Diana Vreeland, χρησιμοποιούσε το Gala για να εγκαινιάσει τις εκθέσεις του μουσείου, αλλά η διάδοχος της (και μεγάλη θεότητα) Anna Wintour, έχει καταφέρει να μαζέψει σημαντικά ποσά, έχοντας στους καλεσμένους της όλες τις διασημότητες του χώρου, μετατρέποντας το Gala στην επιτομή των event της μόδας.

http-cdn-cnn-com-cnnnext-dam-assets-200430163736-06-met-gala-ron-galella-restricted

Τον περασμένο χρόνο ένα σημαντικό μέρος αρχείου φωτογραφιών έγινε βιβλίο, με στιγμές διασημοτήτων που πόζαραν ασυναίσθητα στο φακό χωρίς κάποια συγκεκριμένη πόζα. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του 1995 της Christy Turlington που πειράζει στο φακό την Kate Moss.

http-cdn-cnn-com-cnnnext-dam-assets-200430164028-07-met-gala-ron-galella-restricted

Στη σημερινή εποχή έχει σημασία μόνο η εικόνα, ίσως και γι αυτό οι διάσημοι σταρ να δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στην εμφάνιση τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κοινό τους βλέπει στις ταινίες, τους βλέπει σαν σούπερ σταρ, ίσως λοιπόν να έχει έρθει η στιγμή να τους δεί και σαν ανθρώπους.

Χρύσα Αντωνιάδη

Χρύσα Αντωνιάδη
Χρύσα Αντωνιάδη
I used to get upset by people not understanding me, but I’ve made a career out of it now...

Share post:

LATEST

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα εγώ. Αυτό δεν είναι τέρας’; Αριστουργηματική κυνικότητα ή το γενεαλογικό δέντρο του τέρατος που απλώνεται από...

MUSTS

Jack White: Fear of the Dawn – Μήπως μιλάμε για το δίσκο της χρονιάς;

Τα ελληνικά ραδιόφωνα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Μιλάμε...

Ατυχήματα στα γυρίσματα ταινιών: Όταν ο Drago έστειλε τον Stallone στο νοσοκομείο στο “Rocky 4”

Το ατύχημα με ταχύπλοα, τα οποία συμμετείχαν στα γυρίσματα...
Punked