Sex Education: Τι μας δίδαξε η 3η σεζόν

Η δημοφιλής σειρά του Netflix Sex Education επέστρεψε για την 3η σεζόν του και με συνοπτικές διαδικασίες εκτόπισε Lucifer και La Casa de Papel από την κορυφή των Trending σειρών της πλατφόρμας και μπήκε στο νούμερο ένα αυτήν την στιγμή. Αναμενόμενο θα έλεγα αν με ρωταγατε καθώς πρόκειται για μια σειρά με τεράστιο εφηβικό κοινό η οποία έχει καταφέρει να σπάσει τα στερεότυπα του teen drama και να γίνει αρεστό και σε πολλούς ενήλικες εξαιτίας της πρωτοπορίας του.

Η 3η σεζόν της σειράς είναι ένα ηχηρό παράδειγμα για την σημασία ύπαρξης τέτοιων σειρών καθώς όπως πάντα θίγει έντονα κοινωνικά προβλήματα, στερεότυπα και ταμπού και τα απομυθοποιεί όπως μόνο αυτό ξέρει να κάνει. Η σειρά συνεχίζει την ιστορία της λίγους μήνες μετά το τέλος της 2ης σεζόν όπου πολλοί fans του ζευγαριού Otis-Maeve είχαν απογοητευτεί, συγκεκριμένα μας μεταφέρει σε μια νέα σχολική χρονιά για το σχολείο Moordale.

Μετά τα σεξουαλικά σκάνδαλα που είχαν ξεσπάσει και την αλλαγή διεύθυνσης τα πράγματα αλλάζουν δραματικά για το σχολείο και φυσικά τους μαθητές του. Η Hope (Jemima Kirke) είναι η νέα διευθύντρια του σχολείου, νέα και αέρινη δεν θυμίζει σε τίποτα τον συντηρητικό Mr. Groff, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον καθώς όσο προχωράει η σεζόν το αληθινό της πρόσωπο δεν αργεί να φανεί και δεν είναι καθόλου καλό.Στόχος της να επαναφέρει το καλό όνομα του σχολείου όπου παλιά φοιτούσε και η ίδια προκειμένου να εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον για τους μαθητές της. Στην προσπάθεια της βέβαια να το κάνει αυτό καταφέρνει το ακριβώς αντίθετο. Καταπαταει καθε μορφής δημοκρατία που επικρατούσε στο σχολείο και επιβάλει ένα σχεδόν στρατιωτικό πρόγραμμα που δεν σέβεται την διαφορετικότητα και τα πιστεύω των μαθητών της.

hoppe

Κάθε δράση έχει και αντίδραση και κάπως έτσι τα παιδιά θα κληθούν να δώσουν το παράδειγμα ως νέα γενιά. Όπως κάθε σεζόν έτσι και σε αυτήν η ιστορία μας εξελίσσεται εκτός και εντός σχολείου. Στα περί εκτός λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι που μας απασχολεί είναι η εγκυμοσύνη της Jean. Η σειρά για ακόμα μια φορά παίρνει ένα storyline και προβάλει ένα ακόμη κοινωνικό στερεότυπο, αυτό της μεγαλύτερης εγκυμονούσας. Με πρότυπο την Jean βλέπουμε όλα τα κακόβουλα σχόλια και εντυπώσεις που μπορεί να τραβήξει μια γυναίκα έγκυος στην ηλικία της. Ενδιαφέρον αποτελεί για ακόμα μια φορά η σχέση της ίδιας με τον γιο της.

Από την σεζόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ερωτικά ειδύλλια καθώς νέα ζευγάρια δημιουργούνται και νέες σχέσεις δοκιμάζονται.Οι τρεις πρωταγωνιστές κάνουν νέες σχέσεις και αυτό άλλες στιγμές λειτουργεί και κάποιες άλλες όχι. Όπως είχε αποκαλύψει το Trailer θα πάμε πίσω σε εκείνο το μήνυμα του Otis στον τηλεφωνητή της Maeve και αυτό είναι κάτι που θα περιπλέξει τα πράγματα περισσότερο.Μεγάλο και επιτυχημένο κομμάτι της σεζόν όμως είναι η προβολή των φιλικών σχέσεων και του πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα φίλο που θα είναι πάντα δίπλα σου στα δύσκολα. Ένα ακόμα story που θίγεται εξαιρετικά είναι αυτό της ψυχολογίας ενός θύματος σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Aimee είναι το κεντρικό μας πρόσωπο σε αυτήν την ιστορία και η σειρά χειρίζεται για ακόμη μια φορά άριστα την προβολή της. Από τις σκέψεις της μέχρι τον τρόπο αντιμετώπισης όλα είναι εξαιρετικά επιμορφωτικά και ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα που μπορεί να βοηθήσει κάποιον περνάει στον θεατή.

Η Aimee είναι το κεντρικό μας πρόσωπο σε αυτήν την ιστορία και η σειρά χειρίζεται για ακόμη μια φορά άριστα την προβολή της. Από τις σκέψεις της μέχρι τον τρόπο αντιμετώπισης όλα είναι εξαιρετικά επιμορφωτικά και ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα που μπορεί να βοηθήσει κάποιον περνάει στον θεατή.

Σε γενικές γραμμές το Sex Education μας χάρισε μια εξαιρετική 3η σεζόν με όμορφες στιγμές και εξελίξεις. Νέοι χαρακτήρες ήρθαν στο προσκήνιο και υπάρχοντες τους γνωρίσαμε καλύτερα καθώς μας αποκάλυψαν πλευρές τους που αγνοούσαμε. Κάποιες ιστορίες μπήκαν σε μια σειρά και κάποιες άλλες φέρνουν νέα προβλήματα στην επιφάνεια. Η σεζόν ολοκληρώνεται και αφήνει αρκετά μέτωπα ανοιχτά οπότε λογικό θα είναι να υπάρξει και συνέχεια.

Πηγή: lordoftheseries.gr

Share this post

MORE

Ηθοποιοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη το τραγικό περιστατικό, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων...

Chapelwaite: Αργή βασανιστική απόλαυση τρόμου

To 2021 μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν η χρόνια των διασκευών του Stephen King,...

Οι κορυφαίοι LGBTQ καλλιτέχνες της Rock και Metal σκηνής

Για πάνω από πενήντα χρόνια, η LGBT κοινότητα έχει προσθέσει στο ροκ και στη μέταλ...

MUSTS

Punked