Sakis Tolis – Among the Fires of Hell

Ο Σάκης είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας είχε περάσει αρκετές δύσκολες και σκοτεινές στιγμές και η μουσική αποτέλεσε την έξοδο και την λύτρωση του, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στους στίχους του δίσκου και πιο συγκεκριμένα του τραγουδιού "My Salvation"

Date:

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετός κόσμος οι οποίοι δεν έχουν ενθουσιαστεί ιδιαίτερα με την πρόσφατη δισκογραφία των Rotting Christ και ζουν με το όνειρο ότι κάποια στιγμή το συγκρότημα θα επιστρέψει στον ήχο των πρώτων τους άλμπουμ. Ας είμαστε ρεαλιστές όμως, κάτι τέτοιο όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα συμβεί, καθώς το συγκρότημα έχει επιλέξει να πορευτεί μέσα από μουσικούς δρόμους που το εξελίσσουν και έχουν γιγαντώσει το όνομα των Rotting Christ σε παγκόσμιο επίπεδο, το μέγεθος του οποίου ίσως κάποιοι στην χώρα μας να μην το έχουν αντιληφθεί ακόμα.

Όμως επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αυτή τους η επιθυμία γίνεται αναπάντεχα πραγματικότητα στην νέα προσωπική δισκογραφική δουλειά του Σάκη Τόλη υπό τον τίτλο “Among the Fires of Hell”. Η οποία σκάει σαν κεραμίδα στα κεφάλια μας, δημιουργώντας μία χρονοκάψουλα μεταφέροντας μας στα τέλη της δεκαετίας του 90 με αρχές των 00. Καθώς οι συνθέσεις είναι μπολιασμένες με αυτό το μαγικό συστατικό που έκανε τα άλμπουμ “A Dead Poem” και “Sleep of the Angels” να θεωρούνται κλασσικά αναγκάζοντας τον μεταλλικό κόσμο της τότε εποχής να υποκλιθεί στο μουσικό μεγαλείο των Rotting Christ. Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν και στιγμές που δειλά δειλά λοξοκοιτάζουν προς το τεράστιο “Triarchy of the Lost Lovers”.

Ο Σάκης είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας είχε περάσει αρκετές δύσκολες και σκοτεινές στιγμές και η μουσική αποτέλεσε την έξοδο και την λύτρωση του, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στους στίχους του δίσκου και πιο συγκεκριμένα του τραγουδιού “My Salvation”. Ενώ το “Ad Astra” αποτελεί την κορυφαία στιγμή του δίσκου και μία σύνθεση η οποία αποδεικνύει την συνθετική μαεστρία του Σάκη, βγαλμένη από τον πυρήνα του DNA των Rotting Christ, και που όλοι θα θέλαμε να την απολαύσουμε κάποια στιγμή ζωντανά.

Οι γνωστοί γραφικοί και κριτές των πάντων, θα ισχυριστούν ότι το “Among the Fires of Hell” δεν έχει και πολλά να προσφέρει καθώς αναμασά τον ήχο των RC και λοιπές γραφικότητες. Απλά τους αφήνουμε στην άγνοια τους και αφηνόμαστε στην σκοτεινή μελωδικότητα του δίσκου, την οποία ο Σάκης μας προσφέρει απλόχερα δωρεάν, ο οποίος αν και έντονος στιχουργικά με ένα μαγικό τρόπο δημιουργεί μία περίεργη ηρεμία και γεμίζει το κενό μέχρι την επόμενη κυκλοφορία των RC.

Trond Valfar

Trond Valfar
Trond Valfar
Ήταν πριν μερικά χρόνια όταν μικρό και αθώο παιδί που ήμουν, πάταγα το play στο στερεοφωνικο για να ακούσω το “Trash” του Alice Cooper και να ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι στον χώρο του σκληρής μουσικής. Η διαδρομή συναρπαστική, και μέσα από τους Metallica, τους Sepultura και τους Slayer, κατέληξε στους Morbid Angel και στη συνέχεια στον σκοτεινό κόσμο των Mayhem και Darkthrone, όπου και παραμένω ακόμα και σήμερα στα γεράματα. Είμαι ο Trond Valfar και θα σας μεταφέρω ότι νεότερο κυκλοφορεί στην extreme metal κοινότητα.

Share post:

LATEST

MUSTS

Το πρώτο κόμικ “Wonder Woman” πωλήθηκε σε δημοπρασία 1,62 εκατομμύρια δολάρια

Το πρώτο κόμικ "Wonder Woman" πωλήθηκε σε επταψήφια τιμή...

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...
Punked