Κάπου μέσα σε όλο το μουσικό χάος συναντήσαμε την Ruby Bouzioti, και είπαμε να της κάνουμε μερικές ερωτήσεις για εκείνη και όλα όσα ετοιμάζει!

83097525-2605927943025637-1346482031231500288-o

Ruby καλησπέρα, σε καλωσορίζουμε στο Punked και σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου. Θα θέλαμε λοιπόν να μας συστηθείς, για όλους όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα, για εσένα και τη δουλειά σου.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική στην ηλικία των 13 όπου έγινα μέλος μιας τοπικής εφηβικής χορωδίας. Μεγαλώνοντας, έγινα μέλος στην πρώτη μου μπάντα το 2014 όπου συμμετείχα και στην προπαραγωγή του πρώτου τους δίσκου, ενώ παράλληλα έκανα μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Το 2015 μετακόμισα στην Αθήνα και ξεκίνησα το κανάλι μου στο YouTube. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκα με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως πχ η Ελένη Νότα, ο Απόλλων Σιακανδάρης, οι On Thorns I Lay και πολλοί ακόμα. Συνέχισα με μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού και τα τελευταία δυο χρόνια κάνω συμμετοχές σε games και animated movies ως ηθοποιός φωνής. 

Πιστεύεις ότι υπάρχει χώρος στη γυναικεία μεταλ σκηνή, και τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος στην αρχή της καριέρας του;

Προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας πλέον, ανεξαρτήτως φύλου. Μια γυναίκα θα αντιμετωπιστεί με ίσως λίγο μεγαλύτερη καχυποψία. Δεν θα ήθελα να φανεί σαν να γκρινιάζω αλλά όλα αυτά τα χρόνια με έχει κουράσει το να προσπαθεί ο καθένας να με φέρει στα μέτρα που εκείνος θα ήθελε φωνητικά. Δυστυχώς όλοι έχουν μια άποψη την οποία θα ήθελαν να επιβάλουν σε μια κοπέλα για το πως να τραγουδήσει. Πλέον όμως έχω το δικό μου στυλ και δεν αφήνω κανέναν να με αλλάξει. Πέρα από αυτό όμως ο δρόμος δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Υπάρχουν δυσκολίες με τα οικονομικά, το promotion και πολλά άλλα. Το θέμα είναι όμως πόσο διατεθειμένος είναι κάποιος να κυνηγήσει αυτό που θέλει και κατά πόσο μπορεί να κάνει στομάχι από ατσάλι γιατί, well, τίποτα δεν θα έρθει εύκολα. 

Πρόσφατα έκανες μία αρκετά πετυχημένη διασκευή στο The Reckoning” των Within Temptation, πως και επέλεξες το συγκεκριμένο τραγούδι;

Μπορείς να γελάσεις όσο θες τώρα! Το κομμάτι το ήξερα από τον καιρό ακόμα που είχε κυκλοφορήσει. Η ιδέα ήρθε όμως από το πιο αναπάντεχο «μέρος». Βλέποντας μια μέρα WWE (καθώς είμαι μεγάλη φαν εδώ και χρόνια), μετά τη φετινή Wrestlemania, βγήκε ένα documentary με όνομα “The Last Ride” που είχε να κάνει με την καριέρα του Undertaker και εκεί αποκαλύφθηκε πως ο Taker αποσύρεται οριστικά! Το WWE για αρκετές βδομάδες διαφήμιζε το ντοκιμαντερ στο RAW και το Smack Down με το “The Reckoning” για μουσικό χαλί. Ε, λίγο η συγκίνηση που πριν μερικές μέρες έβλεπα τον τελευταίο αγώνα του Taker χωρίς να το ξέρω, λίγο το κομμάτι που μου αρέσει τόσο πολύ… Δεν ήθελε και πολύ! 

Κάτι το οποίο μου προκάλεσε τεράστια, αλλά πολύ ευχάριστη, έκπληξη ήταν η συμμετοχή σου στο άλμπουμ Υ των Ελβετών Black Metallers Borgne. Προσωπικά το θεωρώ μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2020.Πες μας λίγα πράγματα για αυτήν σου την συμμετοχή και πως προέκυψε;

Με τον Sergio (mastermind των Borgne) γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Όταν γνωριστήκαμε ήταν ακόμα drummer των Kawir αλλά δεν ήξερε ότι τραγουδάω. Τον Απρίλιο του 2019 μου έστειλε επειδή ήθελε να συμμετέχω στον δίσκο που ετοίμαζε γιατί θεώρησε πως η χροιά μου ήταν αυτό που χρειαζόταν και κάπως έτσι προέκυψε αυτή η συνεργασία. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτή τη δουλειά!

Mετά τις διασκευές σε Epica, Evanesence, Lacuna Coil, Within Temptation και ειδικά μετά την συνεργασία με τους Borgne, νομίζω ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα και για μία Black Metal διασκευή. Θα το τολμήσεις στο μέλλον, είναι στα σχέδια σου;

Για να είμαι ειλικρινής το σκέφτομαι να κάνω κάποια διασκευή από black metal μπάντα, αλλά δεν το τόλμησα ποτε. Ίσως στο μέλλον να γίνει.

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σου όσον αφορά τη μουσική και τα φωνητικά σου;

Παίρνω επιρροές από τα πάντα σχεδόν. Θεωρώ πως όλα έχουν κάτι να μου δώσουν αρκεί να είμαι ανοιχτή σε ακούσματα και ερεθίσματα και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι και το πιο σωστό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μουσικό αλλά πάντα υπάρχει χώρος για ακούσματα μέσα στην παλέτα και όλα έχουν κάτι να προσφέρουν, θετικά ή αρνητικά. Δεν μου αρέσει να φοράω παρωπίδες.

Θα φανταζόσουν τον εαυτό σου ως female singer της δικής σου metal/rock μπάντας; Καλλιτεχνικά θα σ’ ενδιέφερε μία τέτοια προοπτική;

Θα με φανταζόμουν πολύ άνετα! Δεν θα ήθελα τόση πρόβα μπροστά από τον καθρέφτη να πάει χαμενη. Χαχα! 

Τι να περιμένουμε από την Ruby Bouzioti στο μέλλον; Υπάρχει κάτι που ετοιμάζεις και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Ετοιμάζω πολλά για να είμαι ειλικρινής. Θα έρθουν αρκετές συνεργασίες σε original υλικό Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών αλλά και cover. Ετοιμάζω και κάποια δικά μου πράγματα φυσικά. Αυτό που θα αποκαλύψω για τώρα είναι πως σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το πρώτο δικό μου single. Δυστυχώς όλα πήγαν πίσω λόγω κορονοιου οπότε είμαι πολύ προσεκτική στο τι αποκαλύπτω.

Σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου και περιμένουμε να ακούσουμε αρκετά νεότερα για εσένα στο μέλλον!


Μπορείς να ακολουθήσεις τη Ruby στα παρακάτω social links:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyijaTzG0BGSv_wmW2jNONA

Instagram: https://www.instagram.com/rubybouziotiofficial

Facebook: https://www.facebook.com/rubybouziotiofficial

SoundCloud: https://soundcloud.com/ruby_bouzioti

Trond Valfar

Μοιρασθείτε το: