Πώς ο J. R. R. Tolkien διαμόρφωσε τη metal

Το πρώτο συγκρότημα που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για επιρροές από Tolkien είναι οι Led Zeppelin, με τραγούδια όπως τα "Ramble On", "Over The Hills and Far Away", "Misty Mountain Hop" και "The Battle of Evermore".

Το πρώτο συγκρότημα που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για επιρροές από Tolkien είναι οι Led Zeppelin, με τραγούδια όπως τα “Ramble On”, “Over The Hills and Far Away”, “Misty Mountain Hop” και “The Battle of Evermore”.

Όσοι ακούν εδώ και χρόνια χέβι μέταλ και κλασικό ροκ γνωρίζουν καλά την επιρροή που είχε το έργο του J. R. R. Tolkien στους αγαπημένους τους μουσικούς. Αμέτρητα είναι τα τραγούδια, τα άλμπουμ ή τα ονόματα συγκροτημάτων (Morgoth, Gorgoroth, Amon Amarth, Isengard, Gandalf, Numenorean κ.ά) με αναφορές στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», το «Χόμπιτ» και τα άλλα βιβλία του.

Αλλά και οι Black Sabbath με το «The Wizard», οι Genesis με το «Stagnation», οι Camel με το «Nimrodel / The Procession /The White Rider», οι Rush με το «Rivendell» και το «The Necromancer».

Είναι μερικά από τα παραδείγματα που περιλαμβάνονται στο παρακάτω σύντομο και πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

 

Nancy Von X
Nancy Von X
Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Στο Νο1 το “Rockin’ Around the Christmas Tree” της Brenda Lee

Η θρυλική χριστουγεννιάτικη επιτυχία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Brenda Lee “Rockin’ Around...

Οι Rammstein προτείνουν ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο!

Αν αυτά τα Χριστούγεννα είστε ακόμα αναποφάσιστοι για το...

Οι KK’s Priest κυκλοφόρησαν νέο μουσικό βίντεο για το single “Sons Of The Sentinel”

Οι KK's Priest κυκλοφόρησαν στις 29 Σεπτεμβρίου την δέυτερη...

Έντονη κριτική στον Ridley Scott στη Γαλλία για την ταινία “Napoleon”

Παρά την έντονη κριτική που δέχεται στη Γαλλία ο...
Punked