Οκ, όλοι περάσαμε μια emo φάση στην εφηβεία μας και ναι, δεν εξαιρούμαι από τον κανόνα. Η διαφορά μας όμως είναι, ότι μάλλον δεν ξέφυγα ποτέ ιδιαίτερα από εκεί (τρε μπανάλ αλλά και τι να κανεις). Σήμερα ακούω τα ίδια που άκουγα στα 17, και ειλικρινά είμαι αρκετά οκ με αυτό.

Οι κυκλοφορίες και τα μουσικά ρεύματα αν μη τι άλλο εξελίσσονται αλλά οι παλιές καλές συνταγές είναι πάντα εδώ. Εξάλλου ποιός δε θα ήθελε μια εξελιγμένη ατμόσφαιρα ’90s, να παίζει μονίμως στο background;

Συγκροτήματα όπως οι Movements, Knuckle Puck, The Story So Far, Hot Mulligan και οι Neck Deep κυριαρχούν στη σκηνή συνδυάζοντας ποπ-πανκ χαρακτηριστικά με στοιχεία από τις προηγούμενες γενιές.


Οι Movements έδειξαν την εξέλιξη του ήχου τους μέσα από το τελευταίο τους άλμπουμ No Good Left To Give, που κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου. Το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος έμοιαζε αρχικά στο ίδιο στυλ με το πρώτο, και απέκτησε νέα στοιχεία όπως μελαγχολικές μπαλάντες με έντονο συναισθηματικά πανκ ήχο. Πρόκειται για ένα μουσικό ημερολόγιο, που ο Patrick Miranda τραγουδά για δυσκολίες που αφορούν την κατάθλιψη, το άγχος και τις μετατραυματικές τους εμπειρίες.

Ίσως νιώσεις τη σύγχιση στη φωνή του, και αν έχεις παρόμοια βιώματα μπορεί άνετα να ταυτιστείς. Εξάλλου οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να προχωράμε, γνωρίζοντας όλα όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά. Κομμάτια που θα χρειαστεί να τσεκάρεις στο καινούριο τους άλμπουμ είναι τα Moonlight Lines και Tunnel Vision, ενώ δε θα είναι λίγες οι στιγμές που θα θες να κοπανιέσαι δεξιά και αριστερά, trust me. Μόλις με το καλό ξαναρχίσουν οι συναυλίες, σίγουρα θα μας βρείτε σε κάποιο σημείο να τσιρίζουμε μαζί τους!


Μια άλλη κυκλοφορία ήρθε στις 18 Σεπτεμβρίου από τους Knuckle Puck και το άλμπουμ τους 20/20, με ένα πιο κλασσικό πανκ ήχο, έντονα vocals και πιο απλά ορχηστρικά lyrics. Τα περισσότερα κομμάτια μοιάζουν μεταξύ τους, εξάλλου ήταν το στυλ από την αρχή της καριέρας τους και δε χρειάστηκε να αλλάξει έκτοτε.

Ο ήχος τους είναι πλέον πιο “μαλακός” σε σχέση με τις προηγούμενες τους δουλειές, και το γενικότερο mood που επικρατεί είναι αρκετά πιο θετικό σε σχέση με τα άλμπουμ Copacetic and Shapeshifter. Τραγούδια όπως το “Earthquake” ακούγονται σαν να βγήκαν απευθείας από τη ρομαντική σκηνή των ’90s και άλλα όπως το “Green Eyes (Polarized)” βγάζουν ένα πιο έντονο συναισθηματισμό.

Παρόλο που δεν περιμέναμε να ακούσουμε κάτι νεότερο από τους Knuckle Puck μέσα στο ’20, η είδηση του νέου τους άλμπουμ μας εξέπληξε ευχάριστα. Η έντονη ενέργεια, οι δυναμικοί στίχοι και ο νέος αέρας μιας πανκ κυκλοφορίας μας θύμισαν τη δυναμική που έχουν αρκετά συγκροτήματα σε σχέση με τον ήχο του χθές.

Είτε λοιπόν περνάς την Emo φάση του, είτε την άφησες κάπου στο χρόνο μπορείς να ακούσεις μερικά από τα παραπάνω και να μας πείς τη γνώμη σου. Αν θες να ψαχτείς και λίγο περισσότερο αναζήτησε αγαπημένα μας συγκροτήματα όπως Heart Attack Man, Prince Daddy and the Hyena, PUP και Origami Angel. 

Εξάλλου το φθινόπωρο θέλει και λίγο τη μελαγχολία του, οπότε βάλε λίγο μαύρο κραγιόν, σκίσε κάνα τζίν, φόρεσε τις Martens σου και ξεκίνα την ακρόαση.

Χρύσα Αντωνιάδη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =