Η πρώτη έκδοση του “Frankenstein” της Mary Shelley πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 1,17 εκατ. δολαρίων

Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Frankenstein» της Mary Shelley κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του πιο ακριβού τυπωμένου έργου από γυναίκα συγγραφέα, καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,17 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το αποτελούμενο από τρεις τόμους αντίτυπο του «Frankenstein» που φέρει τα αρχικά εξώφυλλα της εκτύπωσης του 1818 προβλεπόταν να πωληθεί έως 300.000 δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, αλλά η πώληση έκλεισε με πολύ μεγαλύτερη προσφορά.
Σύμφωνα με το Fine Books Magazine πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή πώλησης τυπωμένου έργου που γράφτηκε από γυναίκα συγγραφέα.

9780451532244Σύμφωνα με τον οίκο Christie’s τα αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν 500 και το συγκεκριμένο βιβλίο είχε πωληθεί σε προηγούμενη δημοπρασία, το 1985. Οι προσφορές που υποβλήθηκαν ήταν από συλλέκτες απ’ όλο τον κόσμο.

Το ρεκόρ για τυπωμένο έργο από γυναίκα είχε μέχρι τώρα η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Emma» του 1816 της Τζέιν Όστιν, το οποίο πωλήθηκε από τον οίκο Bonhams το 2008 έναντι 150.000 αγγλικών λιρών.

Share this post

MORE

Ηθοποιοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη το τραγικό περιστατικό, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων...

Chapelwaite: Αργή βασανιστική απόλαυση τρόμου

To 2021 μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν η χρόνια των διασκευών του Stephen King,...

Οι κορυφαίοι LGBTQ καλλιτέχνες της Rock και Metal σκηνής

Για πάνω από πενήντα χρόνια, η LGBT κοινότητα έχει προσθέσει στο ροκ και στη μέταλ...

MUSTS

Punked