H post/cinematic rock μπάντα των Halocraft παρουσιάζει το δεύτερο θεματικό της album με τίτλο “A Mother to Scare Away the Darkness”

H post/cinematic rock μπάντα των Halocraft παρουσιάζει το δεύτερο θεματικό της album με τίτλο, A Mother to Scare Away the Darkness, που κυκλοφόρησε ψηφιακά σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες

Date:

H post/cinematic rock μπάντα των Halocraft παρουσιάζει το δεύτερο θεματικό της album με τίτλο, A Mother to Scare Away the Darkness, που κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου 2021 ψηφιακά σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το “A Mother to Scare Away the Darkness αποτελεί το πρώτο κομμάτι της εξιστόρησης από το συνολικό έργο με τίτλο “The Witchs Forest”. Το άλμπουμ αυτό είναι prequel θεματικά από το προηγούμενο debut Album “Chains for the Sea που αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας που θα ολοκληρωθεί στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Οι τίτλοι των κομματιών, εννιά στο σύνολο τους, οι μελωδίες και οι στίχοι (όπου υπάρχουν) αποτελούν μέρος του συνόλου της ιστορίας. Οι Halocraft σαν γνήσιοι παραμυθάδες όπως και στο πρώτο έχουν αφήσει, για τους οπαδούς τους, στοιχειά της ιστορίας τους μέσα και στο δεύτερο άλμπουμ καθώς και στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

Μπορείτε να το ακούσετε, να κατεβάσετε το Digital Audio στη σελίδα τους στο Post-pedia που περιλαμβάνει τις διαδικτυακές πλατφόρμες που συνεργάζονται όπως και να προπαραγγείλετε το Compact Disc/ Βινύλιο από την επίσημη σελίδα των Halocraft στο Bandcamp.

To “A Mother to Scare Away the Darkness ηχογραφήθηκε στο Valve studio, στην Θεσσαλονίκη, σε παραγωγή του Struter o οποίος είναι υπεύθυνος για την μίξη, το mastering και το editing. Τέλος, το artwork επιμελήθηκε ο Τηλέμαχος Μίλιος.

– A Mother to Scare Away the Darkness –

Track list: 

  1. A Mother to Scare Away the Darkness
  2. New Beginnings
  3. The Machine
  4. For the Son You Could Not Save
  5. In the Woods
  6. Through the Caverns
  7. Small Victories
  8. Quantum
  9. Don’t Break the Loop

A Mother to Scare Away the Darkness | Ανάμεσα σε ρίζες δέντρων με βρήκε. Με μεγάλωσε σα δικό της γιο. Αργότερα στη ζωή ανακάλυψα ποια ήταν η μητέρα που με γέννησε. Ήταν μια νεαρή κοπέλα, πολύ νέα για παιδί. Προσπάθησε να με μεγαλώσει κρυφά, αλλά σ’ έναν κόσμο που δε συγχωρεί όπως αυτός, δεν μπορούσε να συνεχίσει. Με έδωσε στο δάσος μια νύχτα. Δεν την κατηγορώ, έμαθα πόσο σκληρή μπορεί να είναι η ζωή. Δεν την κατηγορώ…

New Beginning | Ξεκινάμε από μια καθαρή αρχή, χορεύουμε και τραγουδάμε. Ό, τι κι αν φέρει το μέλλον, θα είμαστε έτοιμοι. Τρία ζήτω για τα νέα ξεκινήματα.

The Machine | Από τον ουρανό έπεσε. Μόνο αυτή και ο άντρας που αποκαλεί φάντασμα το είδαν. Μας είπε ότι περιείχε την αλήθεια αυτού του κόσμου. Έμαθε όλα όσα ξέρει απ’ αυτό. Και θα τα μάθουμε όλα με τον καιρό, όταν επιστρέψει.

For the Son You Could Not Save | Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ήταν ήδη πέρα από κάθε βοήθεια όταν τον βρήκε. Ο μικρός της σκίουρος. Δεν ήταν ποτέ πια η ίδια. Ένα μικρό βουνό φύτρωσε στο δάσος μας εκείνη την ημέρα. Οι υψηλότερες κορυφές μπορούν να κατακτηθούν. Αλλά τα νεαρά βουνά είναι αδύνατο να ξεπεραστούν.

In the Woods | Το δάσος μας. Το σπίτι μας. Το σχολείο μας. Μένουμε στο μέρος όπου αυτή το βρήκε. Αυτή η αρχαία μηχανή. Ελπίζουμε να το δούμε μια μέρα. Η ίδια ελπίζει να το βρει ξανά πριν το τέλος.

 Through the Caverns | Κρυφά περάσματα και αρχαίες σήραγγες. Τα σπήλαια ήταν πάντα η αγαπημένη μου παιδική χαρά. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες με έκαναν να νιώθω σαν να βρισκόμουν στο στόμα ενός αρχέγονου θηρίου. Θα έπρεπε να φοβάμαι, αλλά δεν φοβάμαι. Έχω ηρεμήσει.

 Small Victories | Απόψε μου είπε για μερικές μαγικές λέξεις, που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Κάθε μία από αυτές είναι μια μικρή νίκη όταν λέγονται δυνατά.

Της είπα την αγαπημένη μου πριν κοιμηθώ. Της είπα ότι την αγαπώ.

Quantum | Σήμερα μου είπε ότι η ύλη στην απλούστερη μορφή της είναι απλώς δόνηση. Δεν μπορούσα να το πιστέψω! Δηλαδή… Όλο το σύμπαν είναι ένα τραγούδι;

Don’ t Break the Loop | Τα τελευταία λόγια που μου είπε πριν το σκάσω. Πριν δοθεί στα κύματα. “Μην σπάσεις τον βρόχο” Δεν ήξερα τι σήμαιναν. Μέχρι το τέλος

Οι Halocraft σχηματίστηκαν το 2014 στα Γιαννιτσά. Τους αρέσει να εντάσσουν στοιχεία δημοφιλέστερων ειδών με αποτέλεσμα η δομή των κομματιών τους ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα πλαίσια της post rock. Θέλουν να δημιουργήσουν μια πύλη μέσω της οποίας κόσμος, ο οποίος δε θα άκουγε υπό άλλες συνθήκες αυτό το είδος μουσικής, να μπορέσει να την εξερευνήσει και γιατί όχι να την αγαπήσει. Αντλούν επιρροές από ένα ευρύ μουσικό φάσμα αλλά το κύριο σώμα τους προέρχεται από post rock μπάντες όπως οι We lost the sea, Explosions in the sky, God is an Astronaut και πάρα πολλές ακόμα. Δεν φοβούνται να προσθέσουν και στοιχεία που συναντώνται συνήθως σε παράταιρα είδη και σε γενικά πλαίσια τους αρέσει να παίζουν με τον ήχο τους χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού.

Τους αρέσει να δημιουργούν δικούς τους κόσμους με τη μουσική τους και να δημιουργούν ιστορίες μέσα τους Οι χαρακτήρες που υποδύονται οι Halocraft με τις μάσκες που φορούν αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας. Δεν υπάρχει πολιτικό ή κοινωνικό μήνυμα στο έργο τους. Η μουσική τους σκοπό έχει να σε αποκόψει από αυτόν τον κόσμο και να σε ταξιδέψει στον δικό της. Βέβαια αυτό από μόνο του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κοινωνική δήλωση, αλλά ας παρακαμφθεί αυτό. Δεν αρέσκονται να δίνουν πολλά στοιχεία για το τι συμβαίνει στην ιστορία, μιας και θέλουν οι ακροατές τους να ενώσουν τα κομμάτια της και να την ανακαλύψουν από μόνοι τους εν καιρώ. Πιστεύουν πως όταν υπάρχει ένα θέμα πίσω από ένα άλμπουμ, βοηθάει στην ροή και στην αλληλουχία της μουσικής και κάνει το άλμπουμ μια ενότητα και όχι απλά ένα συνονθύλευμα τυχαίων κομματιών.

Οι Halocraft πραγματοποίησαν ευρωπαϊκή περιοδεία το 2019. Επισκέφτηκαν πόλεις ορόσημα όπως Βερολίνο, Λονδίνο, Πράγα, Βαρσοβία, Βιέννη, Λιλ, Σόφια και πολλές ακόμα. Έχουν συμμετάσχει στο Eratos Music Fest στη Γαλλική Ρεν. Σπουδαίες στιγμές οι εμφανίσεις τους διπλά στους Midas Fall και τους Antimatte και είναι ιδιαίτερα περήφανοι που έχουν παίξει με τους αξεπέραστους Panx Romana. Τέλος, έχουν εμφανιστεί στα Street Mode Fest και Mammoth Fest.


Credits

Καλλιτέχνης: Halocraft

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: November 5, 2021
Παραγωγή: Halocraft , Valve studio Thessaloniki
Μουσική: Halocraft

Στίχοι: Halocraft

Κιθάρα: An extraordinary Rabbit
Φωνητικά/loops: An extraordinary Rabbit
Κιθάρα, Πλήκτρα: A marvellous Cat
Extra τύμπανα/ Percussions: A magnificent Wolf

Μπάσο: A majestic Fox
Artwork: Inspired by An extraordinary Rabbit
Drawnn: Βy Tilemahos Milios

Ηχογράφηση: Struter Valve studio Thessaloniki
Μίξη & Mastering: Struter Valve studio Thessaloniki
Halocraft | Band Members

An extraordinary Rabbit
A marvellous Cat
A magnificent Wolf

A majestic Fox

Promotion: Άγγελος Παπαπετρίδης

Distributor:  Made of Stone Recordings


Halocraft Hyperlinks

Buy/ Stream on your choice of platform:

https://post-pedia.com/artists/4913df13-7b7b-4138-9f6e-4440e6a51090

https://halocraftofficial.bandcamp.com/album/a-mother-to-scare-away-the-darkness

Official Facebook Page: https://www.facebook.com/HalocraftOfficial/

Official Bandcamp Page: https://halocraftofficial.bandcamp.com

Official You Tube Page: https://www.youtube.com/channel/UCrSm0AzLeG6HrPGQ2SjULaA

Official Instagram Page: https://www.instagram.com/halocraft_official/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7bGzgmiwRE1TdQ2N8Cj9tD

Κωνσταντίνος Χαϊάουι
Κωνσταντίνος Χαϊάουι
I am disinclined to acquiesce to your request....

Share post:

LATEST

Coolio: Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο τραγουδιστής του θρυλικού “Gangsta’s Paradise”

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 59 ετών ο Αμερικανός ράπερ Coolio, γνωστός κυρίως για το εμβληματικό τραγούδι "Gangsta’s Paradise". Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ...

MUSTS

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο θρυλικός σαξοφωνίστας Pharoah Sanders

Πέθανε ο Pharoah Sanders, ο θρυλικός τενόρο σαξοφωνίστας που...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 80 αγαπημένα pop τραγούδια με άρωμα ‘80s

Άλλωστε η μουσική είναι μία και τα όρια προκύπτουν...

Pedro Almodóvar: Ο ασυμβίβαστος σκηνοθέτης γίνεται 73 ετών

Ο βραβευμένος με Οσκαρ, Pedro Almodóvar, γεννήθηκε στις 25...

Οι μεγαλύτεροι γκαντέμηδες στην ιστορία

Σήμερα νιώθω λίγο διδακτικός, οπότε θα σας (παρα)μορφώσω με...
Punked