Έστω και να θέλαμε να κάνουμε εξωσωματική με αυτό το σποτ το ξεχάσαμε κιόλας

«Kαι ξαφνικά έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά». Με αυτή τη φράση ξεκινάει το τρέιλερ για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας & Αναπαραγωγικής Αυτονομίας Όρια & Επιλογές. Τα «πολλά» δηλαδή, σύμφωνα με την τούρτα που εμφανίζονται στην οθόνη είναι τα 41 χρόνια μιας γυναίκας. Επειδή είμαι 40, από του χρόνου σύμφωνα με το συγκεκριμένο τρέιλερ θα έχω πολλά χρόνια στην πλάτη μου. Πολλά για τι ακριβώς; Mάλλον για να μείνω έγκυος με φυσιολογικό τρόπο, γιατί αν υποθέσουμε ότι είναι πολλά και για άλλα πράγματα, δεν μπορώ να φανταστώ ποια είναι αυτά, εκτός από το ότι είναι πολλά για να ξεκινήσω καριέρα στη ρυθμική γυμναστική.

Και συνεχίζει το σποτ «Αρχίζει ο απολογισμός, όχι γι αυτά που έκανες, αλλά γι αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει». Θα «έπρεπε» σύμφωνα με ποιον; Γιατί αν έπρεπε σύμφωνα με εμένα την ίδια, προφανώς και θα τα είχα κάνει. Έτσι συμβαίνει συνήθως με τα πράγματα που συναισθάνεται κανείς ότι «πρέπει» να κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» εξακολουθεί να προσπαθεί να μου δημιουργήσει τύψεις το συγκεκριμένο σποτ. «Ε, δεν είναι καθόλου δική σου δουλειά και δεν σε αφορά» σκέφτομαι. Με αυτό να συνεχίζει «Και αναρωτιέσαι: πέρασα στο Πανεπιστήμιο, (όσες δεν πέρασαν; Σκέφτομαι εγώ, έκαναν δηλαδή όσα ‘έπρεπε’ σύμφωνα με το τρέιλερ να κάνουν;), έπιασες μια καλή δουλειά, γνώρισες τον άντρα των ονείρων σου και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στο διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα.» Γιατί έχω να απαντήσω, μητέρα γίνομαι μόνο αν γεννήσω ένα παιδί; Δεν μπορώ να υιοθετήσω; Άρα πως δεν μπορώ να γίνω μητέρα; Μητέρα αν το θέλω μπορώ να γίνω και στα 41 μου και στα 51 μου αν υιοθετήσω ένα παιδί ή αν το αποκτήσω μέσω παρένθετης μητέρας. Μητέρα δεν γίνεσαι μονάχα αν γεννήσεις.

Και το ανελέητο τρέιλερ συνεχίζει με μια γυναίκα στα 40s της να αναρωτιέται γεμάτη ενοχές: «Τι έχω κάνει λάθος; Tίποτα δεν έχεις κάνει λάθος πάει να την καθησυχάσει μια φωνή. Απλά δεν γνώριζες.» Βέβαια, που να γνωρίζει, έχω να σχολιάσω εδώ. Ολόκληρο Πανεπιστήμιο τελείωσε, από πού κι ως πού να ξέρει ότι μετά τα 40 η γονιμότητα μιας γυναίκας αρχίζει να επηρεάζεται λόγω ηλικίας. Είναι κάτι εντελώς άγνωστο. Ή μήπως να μην επισκέφθηκε ποτέ το γυναικολόγο της που θα της το είχε επισημάνει; Μπα, ούτε αυτό. Ήταν μια μυστική πληροφορία που δεν μπορούσε να την μάθει από πουθενά. Περίμενε το συγκεκριμένο τρέιλερ για να της ανοίξει τα μάτια.

199380431-10225007258744548-5943767980459459238-n-1Και το τρέιλερ περνάει στο μάρκετινγκ: « Αν ονειρεύεσαι να κάνεις τη δική σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ ( με κεφαλαία ) φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ ( ξανά κεφαλαία). Ε σαφώς γιατί οικογένεια μπορεί να κάνει κάποιος μόνο αν γεννήσει ένα παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι. Και κάπου εκεί το σποτ φτάνει στο τέλος του, αφού κατάφερε μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό να ενοχοποιήσει όλες τις γυναίκες που έχουν κλείσει τα 41 ότι δεν έγιναν μητέρες επειδή δεν ήξεραν αλλά δεν πειράζει, μέσω μιας εξωσωματικής μπορούν να διορθώσουν τα λάθη τους και να γίνουν μητέρες αφού πληρώσουν το αντίτιμο σε ένα κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το μόνο θετικό σε αυτό το τρέιλερ είναι ότι καταργήθηκε διότι είναι όλο λάθος. Είναι θαυμάσια επιλογή να μπορεί μια γυναίκα εφόσον το επιθυμεί να μείνει έγκυος μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά είναι απλά μια επιλογή και δεν πρόκειται ούτε για τη διόρθωση κάποιου λάθους. Επίσης μια γυναίκα μπορεί να μπει στη συγκεκριμένη διαδικασία και σε μικρότερη ηλικία εάν αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης. Δεν πρόκειται αποκλειστικά για μια διαδικασία που αφορά στις γυναίκες ανω των 40. Το μόνο λάθος που έγινε λοιπόν είναι ο τρόπος που το συγκεκριμένο συνέδριο προσπάθησε να λανσάρει τις επιστημονικές υπηρεσίες του. Ούτε οι ίδιες οι υπηρεσίες, ούτε οι επιλογές μιας γυναίκας. Ευτυχώς το τρέιλερ αποσύρθηκε αν και θα ήταν ακόμα καλύτερο να μην είχε δημιουργηθεί καθώς ακολούθησε έναν αποτυχημένο τρόπο διαφήμιση της υποβοηθούμενης γονιμότητας. Δεν πειράζει. Μάλλον δεν ήξεραν όπως λένε και μέσα στο σποτ. Την επόμενη φορά θα ξέρουν και θα προσλάβουν πιο ικανούς ανθρώπους να γυρίσουν κάτι σχετικό. Μέχρι τότε, κάντε έλεύθερα σεξ όλες εσείς μετά τα 40. Δεν είναι και λίγες οι γυναίκες που κατάφεραν να συλλάβουν με φυσιολογικό τρόπο σε αυτές τις ηλικίες.

Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramwww.instagram.com/elenafakou_swkianou

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!


*Ακολουθήστε το Punked.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

72799434 420308848631097 9053083313782128640 n
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

Share this post

MORE

Νέο μουσικό βίντεο από τους Mayhem για το τραγούδι τους “Black Glass Communion”

Πριν λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου, οι θρυλικοί Νορβηγοί Black Metallers Mayhem κυκλοφόρησαν το...

Διαθέσιμο το δεύτερο επίσημο trailer για την ταινία Venom: Let There Be Carnage

H Sony Pictures έδωσε στην δημοσιότητα το δεύτερο επίσημο trailer της επερχόμενης ταινίας Venom: Let...

Γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να είναι ταυτόχρονα ελκυστικές και τρομακτικές

Οι περισσότεροι έχει τύχει, κάποια χρονική περίοδο στην ζωή τους, να περάσουν καλοκαιρινές διακοπές που...

MUSTS

Punked