Παγκόσμια Ημέρα Heavy Metal: Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Για όλους όσους αγαπάμε το συγκεκριμένο είδος μουσικής, σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα Heavy Metal, αν και οι περισσότεροι στο μυαλό μας σκεφτόμαστε κατευθείαν ότι "Every day is Heavy Metal day", αλλά πάμε παρακάτω!

Date:

Για όλους όσους αγαπάμε το συγκεκριμένο είδος μουσικής, σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα Heavy Metal, αν και οι περισσότεροι στο μυαλό μας σκεφτόμαστε κατευθείαν ότι “Every day is Heavy Metal day”, αλλά πάμε παρακάτω!

Για να καταλάβουμε τη δημιουργία της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής και τις ρίζες της, θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετές δεκαετίες στο παρελθόν, ίσως πολύ πιο πίσω από τους διάσημους rockers των ’60s. Θα πάμε πολύ πιο μακρυά από την Αγγλία και θα πλησιάσουμε την Αμερική, στην απαρχή της δημιουργίας των blues.

219

Σύμφωνα με τον Frank Carter, η χέβι μέταλ ανήκει δικαιωματικά στον μεγάλο Robert Johnson, ο οποίος κατά γενική ομολογία μπορούσε να παίζει σαν στον διάολο με τις ώρες, με ένα αγνό, αλλά ιδιαίτερο πάθος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι δεν είχε διαστάσει να «πουλήσει» ακόμα και την ψυχή του στον «Εξ από δω» για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια οι Led Zeppelin έχουν θεωρηθεί αρκετές φορές σαν γνήσιοι κληρονόμοι των Βlues, καθώς υπάρχει η νοοτροπία, ότι πήραν τα Βlues που ήταν η πιο heavy μουσική μέχρι εκείνη τη στιγμή, και κατάφεραν να της αποδώσουν ένα ξεχωριστό ύφος και μια μοναδική χροιά.

Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπήρχε αρκετή κινητικότητα στην αρχή των ’70s, και ενώ υπάρχουν αρκετές διαμάχες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, το σίγουρο είναι πως συγκροτήματα όπως οι Black Sabbath και οι Judas Priest κατάφεραν να αποδώσουν ένα νέο χαρακτήρα στη heavy metal σκηνή.

Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω μερικά old school κομμάτια, που κατά την κοινή γνώμη, γέννησαν το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Blue Cheer – Summertime Blues


The Stooges – I Wanna Be Your Dog


The Open Mind – Magic Potion


Black Sabbath – Black Sabbath


Pentagram – Forever My Queen


Queen – Stone Cold Crazy


Judas Priest – Exciter

Σημασία έχει ότι διαθέτουμε στα χέρια μας ή μάλλον καλύτερα στα αυτιά μας, μια τεράστια μουσική κληρονομιά, η οποία θα γαλουχήσει γενεές των γενεών. Ας σταματήσουμε λοιπόν να κοιτάμε τα “φύλλα”, και ας προσέξουμε το μουσικό μας “δάσος”. Όλα τα υπόλοιπα βάλτε τα για προσάναμα.

Χρύσα Αντωνιάδη

Χρύσα Αντωνιάδη
Χρύσα Αντωνιάδη
I used to get upset by people not understanding me, but I’ve made a career out of it now...

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked