Ο Ozzy Osbourne απέτισε φόρο τιμής στον Eddie Van Halen, ο οποίος πέθανε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, σε ηλικία 65 ετών.

Ο Ολλανδο-Αμερικανός μουσικός, κιθαρίστας του γκρουπ της χαρντ ροκ «Van Halen», πέθανε μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Μεταξύ των πολλών μουσικών που απέτισαν φόρο τιμής στον θρυλικό κιθαρίστα από τότε που ανακοινώθηκε η είδηση του θανάτου του, ήταν ο Ozzy Osbourne, ο οποίος ανέφερε στο Rolling Stone τις αναμνήσεις του από τις περιοδείες με τους “Van Halen” και τον μεγάλο θαυμασμό του για τον εκλιπόντα μουσικό.

“Η τελευταία φορά που πέρασα χρόνο με τον Eddie ήταν στην τελευταία επίσημη περιοδεία των Black Sabbath που έκανα το 1979, όταν άνοιξαν για εμάς” θυμήθηκε ο Osbourne. “Ήταν τόσο καλοί. Περνούσαμε τόσο διασκεδαστικά. Κάθε φορά που έβλεπα τονEddie Van Halen, ήταν διασκεδαστικά” είπε.

“Θυμάμαι ότι είδα τον Eddie να κάνει αυτό το finger -tapping (τεχνική στην ηλεκτρική κιθάρα) και ήταν η πρώτη φορά που είδα ποτέ κάποιον να το κάνει. Ακριβώς όταν νομίζετε ότι κανείς δεν μπορεί να παίξει κιθάρα με συναρπαστικό τρόπο, βγαίνει κάποιος σαν αυτόν. Ήταν ένας από αυτούς”.

“Αυτό το finger – tapping τη δεκαετία του 1980, με τις hair bands, όλοι έκαναν αυτή την τεχνική. Μόλις βλέπεις την αυθεντία να το κάνει, όλοι οι άλλοι έρχονται δεύτεροι. Όποιος το έκανε μετά τον Eddie Van Halen ήταν στη δεύτερη θέση, για μένα” είπε ο Άγγλος θρύλος της heavy metal.

“Ένα πράγμα που μου άρεσε στον Eddie ήταν ότι είχε πάντα ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του και έμοιαζε να απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο που ήταν εκεί”.

“Φαινόταν πάντα σαν να περνά τις καλύτερες στιγμές της ζωής του εκεί πάνω” ανέφερε.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 − 53 =