“Oldboy” – 20 χρόνια μετά την πρεμιέρα ο σκηνοθέτης Park Chan-wook αποκαλύπτει τι θα άλλαζε στην ταινία

Ο Park εύχεται να γνώριζε από την αρχή τη μεγάλη επιτυχία που θα σημείωνε η ταινία.

20 χρόνια μετά την αρχική πρεμιέρα στην Νότια Κορέα και 19 χρόνια μετά την προβολή της εμβληματικής ταινίας “Oldboy” στο Φεστιβάλ των Καννών, ο σκηνοθέτης Park Chan-wook επιστρέφει στους κινηματογράφους με μια 4Κ ανάλυση, την οποία επιμελήθηκε προσωπικά ο ίδιος. Και ενώ η ταινία παραμένει μια από τις αγαπημένες του κοινού, ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι δεν περίμενε την μεγάλη επιτυχία της, ίσως και το αντίθετο.

Ο Park εύχεται να γνώριζε από την αρχή τη μεγάλη επιτυχία που θα σημείωνε η ταινία. Παρόλα αυτά όταν ανατρέχει στα γυρίσματα του Oldboy, αναφέρεται σε διάφορες σκηνές που θα σκηνοθετούσε διαφορετικά, για παράδειγμα στην πισίνα του διαμερίσματος σε μια από τις τελευταίες σκηνές θεωρεί πως θα μπορούσε να είχε στηθεί ακόμα καλύτερα και όχι πρόχειρα, αν υπήρχε το αντίστοιχο budjet εκείνη την εποχή. Ο Park θεωρεί πως θα έπρεπε να είχε επενδύσει περισσότερα χρήματα στα σκηνικά.

Όταν επεξεργαζόταν τη νέα 4Κ ανάλυση, ήταν η τρίτη φορά που έβλεπε την ταινία από το 2003. Ο Park είδε για πρώτη φορά την ταινία στο Φεστιβάλ των Καννών και επειδή φοβόταν για τις αντιδράσεις του κόσμου, δε μπόρεσε να συγκεντρωθεί στην προβολή της όπως θα ήθελε. Σύμφωνα με εκείνον η μόνη φορά που μπόρεσε να ευχαριστηθεί την προβολή ήταν στην επέτειο των 10 ετών από την πρεμιέρα. Ήταν εκείνη η στιγμή που μπόρεσε να αναλύσει καλύτερα το χαρακτήρα του Woo-jin, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα θεωρεί πως ο ηθοποιός Yoo Ji-tae έδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες τις ζωής του.

Nancy Von X

Nancy Von X
Nancy Von X
Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Στο Νο1 το “Rockin’ Around the Christmas Tree” της Brenda Lee

Η θρυλική χριστουγεννιάτικη επιτυχία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Brenda Lee “Rockin’ Around...

Οι Rammstein προτείνουν ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο!

Αν αυτά τα Χριστούγεννα είστε ακόμα αναποφάσιστοι για το...

Οι KK’s Priest κυκλοφόρησαν νέο μουσικό βίντεο για το single “Sons Of The Sentinel”

Οι KK's Priest κυκλοφόρησαν στις 29 Σεπτεμβρίου την δέυτερη...

Έντονη κριτική στον Ridley Scott στη Γαλλία για την ταινία “Napoleon”

Παρά την έντονη κριτική που δέχεται στη Γαλλία ο...
Punked