Οι Αθηναίοι hard rock / metallers Junkwolvz παρουσιάζουν το single “Ride With Me”

Οι Αθηναίοι hard rock / metallers Junkwolvz παρουσιάζουν το single “Ride With Me” το οποίο είναι διαθέσιμο από την bandcamp σελίδα της μπάντας και όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Οι Junkwolvz είναι μια νέα μπάντα με έδρα την Αθήνα. Ο ήχος τους γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στο metal και το hard rock και ο σκοπός τους είναι η επαναφορά του rock ‘n’ roll στοιχείου στη metal μουσική. Με κύριες επιρροές τους Motorhead, Megadeth και Guns ‘N’ Roses, ο στόχος είναι η συρραφή όλων των διαφορετικών τάσεων σε ένα νέο, ομοιόμορφο αμάγαλμα.

Η πρώτη σύσταση έγινε στα τέλη του 2017 αλλά, λόγω ασυμφωνιών η μπάντα δεν προχώρησε… Η αρχή έγινε το 2019 όταν οι Πάνος (κιθάρες – φωνητικά / ex – Chronosphere) και Στέφανος (drums / ex-Boneyard, ex-Soundkrash) πλαισιώθηκαν από τους Chris (κιθάρα) και Μάνο (μπάσο) που αποφάσισαν να βοηθήσουν τα original μέλη να επανεκκινήσουν τη μπάντα χωρίς ωστόσο να αποτελούν μέλη της.

Μετά από την ακύρωση κάποιων εμφανίσεων λόγω της πανδημίας, ο Πάνος και ο Στέφανος εκμεταλλεύθηκαν την καραντίνα και ξεκίνησαν τη σύνθεση για το πρώτο τους demo με τη βοήθεια του Τάσου (ex-Accelerator, ex-Fortunate Fault) στην κιθάρα. Συνέχισαν ως power trio με τον Πάνο να αναλαμβάνει το μπάσο και με αυτή τη μορφή κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2020 το digital demo “Still Going Down”.

Με διέξοδο στις πρόβες και σε κάποια party shows για ενάμιση χρόνο, επήλθε μια ακόμη αλλαγή στο line up, με τον Samer (Vile Species, Kvadrat) να αναλαμβάνει το μπάσο. Έτσι, με ανανεωμένη σύνθεση, οι Junkwolvz κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2022 τα singles “A Blackened Star” και The Monster”. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους οι Junkwolvz συμμετείχαν στην πρωτοβουλία “Metal Solid@rity” και έλαβαν μέρος στο festival “Metal Solid@rity #1” και στη συλλογή που κυκλοφόρησε στο bandcamp.

To 2023 υπήρξαν αλλαγές στο line-up με την ένταξη των Δήμου Βαρίκου (μπάσο – Acid Mammoth) και Χάρη Ζούγρα (drums – ex-Hateflames) και τώρα οι Junkwolvz εστιάζουν στην κυκλοφορία του πρώτου τους LP και σε εμφανίσεις σε κάθε σκηνή.

 

 

Previous Story

4 χρόνια Cinobo, 4 χρόνια σινεμά σε όλες τις οθόνες

Next Story

Ποια είδη Metal θα ταίριαζαν στους χαρακτήρες του “Κωνσταντίνου και Ελένης”;

Latest from Blog

Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γίνεται 77 ετών

Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γεννήθηκε στο Michigan στις 21 Απριλίου 1947. Με μια “διονυσιακή” αισθητική ο “Νονός του Punk” επηρέασε καθοριστικά το συγκεκριμένο κίνημα δίπλα στο πλευρό των “The Stooges”, ενώ…

O Mr “Purple Rain” Prince που έφυγε σαν σήμερα

O Prince μπορεί να μη βρίσκεται πια ανάμεσα μας, αλλά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μουσικούς ερμηνευτές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η εκκεντρική του παρουσία, και η ικανότητα του να ερμηνεύει μουσικά…
Punked
Go toTop