Ο υπέροχος κύριος Tom Morello, γνωστός και ως “master” of the riffs

Σε περίπτωση που θέλουμε να αναζητήσουμε έναν εμβληματικό κιθαρίστα τότε ο Tom Morello των Rage Against The Machine, θα βγεί στο ακουστικό σαν ο "master" of the riffs. O Morello υπήρξε από την πρώτη στιγμή της καριέρας του πολύ μπροστά από την εποχή του, ενώ κανείς δε μπόρεσε να χειριστεί την κιθάρα όπως εκείνος

Date:

Σε περίπτωση που θέλουμε να αναζητήσουμε έναν εμβληματικό κιθαρίστα τότε ο Tom Morello των Rage Against The Machine, θα βγεί στο ακουστικό σαν ο “master” of the riffs. O Morello υπήρξε από την πρώτη στιγμή της καριέρας του πολύ μπροστά από την εποχή του, ενώ κανείς δε μπόρεσε να χειριστεί την κιθάρα όπως εκείνος.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αφιερώνει αρκετές ώρες καθημερινά για την εξάσκηση του μέχρι και σήμερα, ενώ η τεχνική του έχει αποτελέσει έμπνευση για αρκετά συγκροτήματα όπως οι Muse.

O Morello γεννήθηκε στις 30 Μαϊου του 1964 στο Harlem της Νέας Υόρκης. Η Ιταλίδα μητέρα του ήταν ακτιβίστρια, κάτι το οποίο ακολούθησε και ο ίδιος σαν στάση ζωής έως και σήμερα. Ο πατέρας του ήταν ο πρώτος Κενυάτης πρέσβης στην Αμερική, οπότε η παιδική του ηλικία ήταν άμεσα συσχετισμένη με την πολιτική σκηνή. 

Ο Morello όμως δεν είναι μόνο μουσική. Αποτέλεσε βασικό συντελεστή της παρέας που άλλαξε την έννοια του πολιτικού τραγουδιού. Παράλληλα με τους μουσικούς, ο Νεοϋορκέζος ενέπνευσε και μια ολόκληρη γενιά ακτιβιστών. Οι Rage Against the Machine μίλησαν σε ένα ευρύ ακροατήριο για τους Ζαπατίστας, για τις φρικαλεότητες των κατακτητών στους αυτόχθονες της Αμερικής, για καταδικασμένους ακτιβιστές όπως ο Λέοναρντ Πελτιέρ και ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, για τον Malcolm Χ, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για τους «εκλεκτούς λευκούς» και πολλά ακόμα. Το μουσικό τους έργο ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, των εξεγερμένων και των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου ενάντια στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ. Έγιναν η φωνή των δίχως φωνή, έκαναν την οργή δώρο και την διοχέτευσαν μέσα σε ένα εκρηκτικό μουσικό κοκτέιλ που μετέτρεπε σε ηφαίστειο τα stages. Ο Morello και οι Rage είχαν λόγο για όλα, έβγαιναν στο δρόμο, έπαιζαν με απαγορεύσεις, εμφανίζονταν στα συνέδρια των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών, έπαιρναν θέση για «καυτά» ζητήματα όπως το Γκουαντάναμο.

Θα μπορούσαμε με τις ώρες να αναλύσουμε τη ζωή και τις δράσεις του, αλλά λόγω γενεθλίων επιλέξαμε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της καριέρας του, για να θυμούνται οι παλιοί αλλά να μαθαίνουν και οι νεότεροι.

Nancy Von X

Nancy Von X
Nancy Von X
Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Share post:

LATEST

MUSTS

John Malkovich: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς διεθνώς, ο χαρισματικός Τζον Μάλκοβιτς έρχεται...

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα...
Punked