Ο Foivos μας συστήνεται μέσα από το τελευταίο του ΕΡ “Distorted”

Ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος, μαγεύτηκε από νωρίς και μυήθηκε στον κόσμο της κιθάρας. Από τα 16 του δίνει και επαγγελματικά το στίγμα του στον ήχο της εξάχορδης, σε μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών και ιδιωμάτων κάνοντας τώρα αυτό που μάλλον πάντα υπήρχε μέσα του. Ο λόγος για το προσωπικό του ΕΡ, Distorted το οποίο ταιριάζει γάντι με όσα δείχνουν τα κομμάτια του καθ όλη την διάρκεια του.

Mε μια εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση και πατώντας στα χνάρια των Vai-Satriani, μέσω αυτού του ΕΡ δίνει την ελληνική απάντηση, δείχνοντας πόσα μπορούν να κάνουν οι Έλληνες κιθαρίστες και σε πόσο υψηλό επίπεδο βρίσκονται μέσα στη παγκόσμια κιθαριστική πραγματικότητα. Μελωδικός, γκρουβάτος, ογκώδης και άρτιος παιχτικά, ο ήχος του Foivos δίνει ένα ωραίο πάντρεμα του hard rock με το heavy metal, προσφέροντας ένα σύγχρονο πρίσμα, άκρως πρωτότυπο και εκφραστικό.

8-Q7-A5860Χωρίς φιοριτούρες και φλυαρίες, η κιθάρα μιλά ουσιαστικά και εκφράζεται σε κάθε μία από τις πέντε συνθέσεις δημιουργώντας όμορφες εικόνες, άκρως παραμορφωμένες όπως προστάζει και ο τίτλος του ΕΡ.  Mε τον ίδιο τον Φοίβο, να δίνει κατάθεση ψυχής βάζοντας μπροστά τη μεγάλη του αγάπη, πέρα από τις σκληρότερες εκφάνσεις, υπάρχει και το Eleanor Rigby από τους Beatles, να δίνει ένα ρετρό στοιχείο, όμορφο, μεστό και ταιριαστό.

Χωρίς ταμπέλες που βροντοφωνάζουν τι γίνεται σε αυτό το ΕΡ,  ο ίδιος ο δημιουργός του εκφράζεται με γνήσια έμπνευση και ανοιχτό μυαλό.

Συνολικά το Distorted είναι μια πολύ όμορφη και καλοφτιαγμένη κιθαριστική κυκλοφορία, ακούγεται μονορούφι και αξίζει να την τσεκάρετε οπωσδήποτε και να παρακολουθείται την πορεία του δημιουργού του, γιατί νιώθουμε βέβαιοι ότι έχει στη φαρέτρα του πολλά και καλά πράγματα να μας προσφέρει στο μέλλον.

Κωνσταντίνος Χαϊάουι


*Ακολουθήστε το Punked.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

Κωνσταντίνος Χαϊάουι
I am disinclined to acquiesce to your request....

Share this post

MORE

Ηθοποιοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη το τραγικό περιστατικό, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων...

Chapelwaite: Αργή βασανιστική απόλαυση τρόμου

To 2021 μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν η χρόνια των διασκευών του Stephen King,...

Οι κορυφαίοι LGBTQ καλλιτέχνες της Rock και Metal σκηνής

Για πάνω από πενήντα χρόνια, η LGBT κοινότητα έχει προσθέσει στο ροκ και στη μέταλ...

MUSTS

Punked