Ο Chris Rock θα έπρεπε να προσέχει με τι αστειεύεται και ο Will Smith να ξέρει ότι δεν αποτελεί γραμμή υπεράσπισης η βία

Κάθε δράση προκαλεί μια αντίδραση

Date:

Κι εκεί που πίστευες πως το να προσβάλλει κάποιος τη γυναίκα σου και μετά εσύ να τον πλακώσεις στις μπουνιές είναι ένα μοτίβο τοξικής ανδρικής συμπεριφοράς που θα μπορούσε να λάβει χώρα στην Τρούμπα της δεκαετίας του 50, οι δυο celebrities (;) απέδειξαν πως μπορεί να συμβεί και στο Hollywood του σήμερα.

Από τη μία ρε συ Chris Rock, δεν κάνουμε αστεία με την εμφάνιση μιας γυναίκας, ειδικά αν αυτή, είναι αποτέλεσμα μιας ασθένειας- τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Κι από την άλλη ρε σύ Will Smith, δεν σπάμε τα μούτρα κάποιου επειδή προσέβαλλε τη γυναίκα μας. Οι εποχές που οι άνθρωποι πιάνονταν στα χέρια για να λύσουν τις διαφορές τους θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν. Η ίδια ήταν εκεί, παρούσα και μπορούσε άμεσα ή σε επόμενο χρόνο να δώσει την απάντησή της αν και όπως θα ήθελε.

Επίσης Will Smith, προσωπικά, είδα έναν τύπο που πρώτα γέλασε με το κακό αστείο, μετά εξοργίστηκε και στο τέλος έκλαψε: αν αυτό δεν χαρακτηρίζεται ως ασταθής συμπεριφορά, τότε τι; Ήσουν ένας άνθρωπος μπερδεμένος, που δεν ήξερες ούτε τι ένιωθες, ούτε τι έκανες: Απλά κατέστρεψες τη στιγμή. Και μάλιστα τη στιγμή ΣΟΥ, τη μοναδική αυτή στιγμή που πήρες ένα Όσκαρ άνθρωπέ μου. Λες να σου ξανασυμβεί αυτό ποτέ;

Κάθε δράση προκαλεί μια αντίδραση. Η δράση ήταν το απαράδεκτο χιούμορ του Chris Rock- και να φανταστεί κανείς ότι ο τύπος πληρώνεται γι αυτό. Η αντίδραση ήταν η μπουνιά του Will Smith που ως άλλος Ποπάϋ σηκώθηκε να καθαρίσει για την Όλιβ του. Επειδή μάλλον τον έπαιρνε όμως: Υποψιάζομαι πως αν στη θέση του Chris Rock ήταν ο The Rock, ο υπερασπιστής Will Smith θα το σκεφτόταν καλύτερα, καθώς όπως διάβασα σε ένα πολύ αστείο tweet από Will θα γινόταν Was.

Αν ήμουν στη θέση της Jada Pinkett Smith θα ντρεπόμουν και θα λυπόμουν για τους δυο: Για τον έναν που δεν ξέρει με τι επιτρέπεται ή όχι να κάνει καλαμπούρι και με τον άλλον που παριστάνει τον τραμπούκο και μετά κλαίει γιατί ξεφτυλίστηκε. Αν θα ήθελα ο σύντροφός μου να με υπερασπιστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ναι. Αλλά όχι να χειροδικήσει. Να βρει άλλο τρόπο. Ανώτερο. Πολιτισμένο. Επιδραστικό. Ίσως να δώσει την απάντησή του μέσω του λόγου του μετά την παραλαβή του αγαλματίδιου: Όχι με δάκρυα στα μάτια, αλλά με ψυχραιμία στη φωνή.

Και θα ντρεπόμουν και για τον γιο μου, που επικρότησε την συμπεριφορά του πατέρα του γράφοντας ” Εμείς έτσι ξηγιόμαστε”. Πόσα λάθη σε μία μόνο στιγμή ε; Πόσες λάθος ανδρικές συμπεριφορές μπόρεσαν και στριμώχτηκαν μέσα σε ένα μόνο περιστατικό και πόσο απούσα ήταν η βασική πρωταγωνίστρια, η μοναδική γυναίκα για την οποία ουσιαστικά έγινε όλος αυτός ο χαμός; Jada Pinkett Smith ήταν ολοφάνερο ότι ενοχλήθηκες. Αυτό που περιμένω από σένα, είναι να τοποθετηθείς. Έστω στο δικό σου χρόνο.

Στην άλλη άκρη του Πλανήτη γίνεται πόλεμος ρε σεις. Και εκεί στην προνομιούχα Πολιτεία σας, φορώντας τα πανάκριβα ρούχα και κοσμήματά σας, εξαπολύετε προσβολές και παίζετε μάπες; Κρατήσατε ενός λεπτού σιγή για τον Πόλεμο στην Ουκρανία. Έπρεπε να κρατήσετε άλλο ένα για τις προσωπικές μάχες που έχετε χάσει εσείς σε ειρηνικό έδαφος.

‘Ελενα Φάκου

Έλενα Φάκου
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

Share post:

LATEST

MUSTS

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας,...

‘Oλα όσα μας έταξε το Disney + (Ταινίες Ορόσημα)

Στις 14 Ιουλίου 2022, ήρθε (μετά από αρκετές καθυστερήσεις)...

Πόσες διασκευές του “Enjoy The Silence” είμαστε ικανοί να αντέξουμε;

Αγαπάμε ίσως και λατρεύουμε Depeche Mode! Το συγκρότημα από...
Punked