Mr Corman: Η σειρά βοήθημα για ψυχανάλυση του εαυτού μας

Για κάποιο περίεργο λόγο η σειρά θα μπορούσε να είναι η επίδειξη του εφιάλτη για την γενιά των millennials.

O Joseph Gordon Levitt μας έδειξε το αστείρευτο ταλέντο του για τις αληθινές ιστορίες της καθημερινότητας, στο πρώτο του σκηνοθετικό εγχείρημα το 2013 με το Don Jon, όπου μας ξετύλιξε την ιστορία του πορνό εθισμού.

Τώρα με τα 10 επεισόδια της σειράς Mr Corman στο Apple TV+, εξαπλώνει την αξία του και σε βάζει μέσα στη πλοκή, νιώθοντας ότι είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής, ίσως πολλές φορές και να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποια κρυφή κάμερα να παρακολουθεί την ζωή σου.

image0 1

Με τον χαρακτήρα του Josh, δημιούργησε κάποιον ο οποίος παλεύει με την κρυφή ενηλικίωση του χωρίς να την έχει ξεπεράσει καθώς μας δίνει στο πιάτο ότι έχει μέσα στο μυαλό του. Παράλληλα το συνδυάζει με όλα τα αληθινά γεγονότα που μας συμβαίνουν αυτή την στιγμή, όπως την πανδημία, παρακολουθώντας την ιστορία της από την αρχή, με το πιο ρεαλιστικό  dramedy που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε σειρά.

Ο Josh ουσιαστικά προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την σημερινή κοινωνία, από την τεχνολογική εξέλιξη μέχρι την κλιματική αλλαγή, ενώ παράλληλα δοκιμάζεται σε εφήμερες και μη σχέσεις για να βρει το χαμένο νόημα επαφής στους άλλους. Τα σοφά σενάρια που παίζουν μέσα στο μυαλό του, με χρώματα και animation, κυριολεκτικά και μεταφορικά θα μπορούσαν να είναι σκηνές από μιούζικαλ.

Για να δοθεί η σωστή βαρύτητα αυτών των θεμάτων, έχουμε σωστές ποσότητες γυρισμάτων με μακρινές λήψεις, μονοκάμερα πλάνα και φαντασία στα εφέ που προσωπικά έχω να δω από την εποχή του Kidding με τον Jim Carrey.

Οι διάλογοι θυμίζουν συχνά διαμάχες μεταξύ των ηρώων, και ειδικά με τον συγκάτοικο του Victor (Arturo Castro) ο οποίος είναι ο καθημερινός βιοπαλαιστής της διπλανής πόρτας που προσπαθεί να τα καταφέρει στον κόσμο, πάντα με ρεαλιστικό και αισιόδοξο τρόπο, και την μητέρα του Ruth(Debra Winger), η οποία ζει την ζωή, παράδειγμα προς μίμηση για κάθε 60+ γυναίκα εκεί έξω.

image1 1

Οι ερμηνείες είναι όλες πολύ καλές καθώς έχουμε ένα star cast, και ο πρωταγωνιστής που είναι παράλληλα και σκηνοθέτης και σεναριογράφος έδωσε τον σωστό χώρο να εξελιχθούν οι δεύτεροι ρολόι γύρο του.

Το σενάριο με κοφτερές ατάκες – και μια από τις αγαπημένες μου για το 2021  βρίσκεται στο πρώτο επεισόδιο όσο έχει το σεξουαλικό ατύχημα, θα καταλάβουν όσοι το έχουν δει – χτυπάει συναισθηματικές χορδές, αλλά λίγο πολύ όπως και η ίδια η ζωή χτυπάει σε τοίχους πολλές φορές, το show προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα τεράστιο ανταγωνισμό σειρών εκεί έξω, ίσως εκτός σωστού timing. Σειρές σαν αυτή πριν δέκα χρόνια θα έπαιρναν βραβεία, ενώ σήμερα λόγω χαμηλής τηλεθέασης η Apple αποφάσισε να την κόψει.

image3

Συνιστώ για τηλεθέαση ειδικά αν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν έρωτα η είστε ήδη μέσα σε αυτόν, καθώς επίσης και για όλους τους άλλους που θέλουν να δουν κάτι αληθινό και χαλαρό που θα σας βάλει σε σκέψη, ενώ κυλάει εύκολα με τα 30λεπτα επεισόδια να είναι ότι πρέπει για binge watching.

Πηγή: lordoftheseries.gr

Share this post

MORE

Ηθοποιοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη το τραγικό περιστατικό, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων...

Chapelwaite: Αργή βασανιστική απόλαυση τρόμου

To 2021 μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν η χρόνια των διασκευών του Stephen King,...

Οι κορυφαίοι LGBTQ καλλιτέχνες της Rock και Metal σκηνής

Για πάνω από πενήντα χρόνια, η LGBT κοινότητα έχει προσθέσει στο ροκ και στη μέταλ...

MUSTS

Punked