Πρόσφατα έφτασε στα αυτιά μου μια δισκογραφική δουλειά που όταν την έβαλα να παίξει και μόλις μετά από λίγα κομμάτια, συνειδητοποίησα ότι αυτό που ακούω δεν θα μπορούσε παρά να είναι το πιο ταιριαστό “soundtrack” εγκλεισμού, απομόνωσης αλλά και αναστοχασμού έτσι όπως μας τα έφερε η ζωή αυτήν την απίστευτα παράξενη περίοδο.

Το A Waltz Into Darkness των συμπατριωτών μας Moaning Silence, το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ της μπάντας, σε παρασέρνει αμέσως σε ένα μελαγχολικό feeling, σε μια καθαρτική διάσταση, χωρίς όμως να βαραίνει “άσκοπα” την ψυχή σου.

 

Ένα άλμπουμ γεμάτο όμορφες μελωδίες και “θεατρικές” εναλλαγές ανδρικών και γυναικείων φωνητικών, με συνθέσεις εμπνευσμένες που σε αγγίζουν άμεσα και σε κάνουν να νιώθεις ότι σε αυτό το υλικό υπάρχει ειλικρινή διάθεση έκφρασης.

Το στυλ των Moaning Silence είναι φανερά επηρεασμένο από την “melancholy metal” σκηνή όπως διαμορφώθηκε στη δεκαετία του ‘90. Άλλωστε και το ίδιο το συγκρότημα δεν κρύβει τις επιρροές του που προέρχονται από συγκροτήματα όπως οι Anathema, οι Tiamat αλλά και οι Έλληνες On Thorns I Lay.

unnamed-2Ωστόσο όμως αυτή η ειλικρινής όπως προαναφέραμε έμπνευση και δημιουργική διάθεση του συγκροτήματος, δεν σε βάζει σε καμία περίπτωση στη σκέψη για αν έχουμε κάποια αναμάσηση της συνταγής της συγκεκριμένης σκηνής, που για κάποιους ίσως θεωρείτε και αναχρονιστική σήμερα. Αυτό που όμως έχει σημασία είναι ότι οι Moaning Silence με όχημα τις συγκεκριμένες επιρροές, δείχνουν να ξέρουν πολύ καλά που βαδίζουν και πως να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.

Όλο το άλμπουμ διαθέτει υψηλού επιπέδου κομμάτια, ενώ η παραγωγή του ανθρώπου – εγγύηση Bob Katsionis, τα βοηθάει να εισβάλουν στα αυτιά μας με τον τρόπο που πρέπει, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για την επαγγελματική δουλειά που έχει προηγηθεί.

Εξαιρετικό πραγματικά άλμπουμ, ίσως όχι ταιριαστό για όλους και για κάθε στιγμή και διάθεση, σίγουρα όμως εγγύηση ποιότητας και αλήθειας.

Σβήστε τα φώτα, βάλτε ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το δυνατά στα ακουστικά σας ή στα ηχεία σας…

Social Links

https://www.facebook.com/moaningsilence
https://moaningsilence.bandcamp.com/releases

https://www.youtube.com/channel/UCSXi2widV0NhxVBTQ-A_JYg