Oι διαπροσωπικές σχέσεις στις μέρες μας έχουν γίνει πιο δύσκολες κι από μαθηματικές εξισώσεις, ενώ διάφορες πρακτικές όπως το ghosting και το bread crumbing ανθίζουν.

Από την άλλη μεριά έχουμε και τις διάφορες ιστορίες τρόμου που μαθαίνουμε από όσους έχουν μπει σε date applications που δεν δούλεψαν και ιδιαίτερα θετικά γι αυτούς. Το να βρεις την αγάπη πλέον φαντάζει πιο δύσκολο κι από το να βρεις το χαμένο θησαυρό ή το Άγιο Δισκοπότηρο, παρόλ’ αυτά εξακολουθείς να την αναζητάς και να ελπίζεις.
gettyimages-1096412366-1680x1120Όταν λοιπόν μέσα σε όλο αυτό το σκότος που επικρατεί εκεί έξω έρθεις ξαφνικά αντιμέτωπη με μια ξαφνική εξαιρετικά έντονη “επίθεση” αγάπης δεν είναι κάπως λογικό να ενδώσεις; Nαι θα πούμε όλοι μαζί, αλλά εδώ είναι που πρέπει να μάθεις τι αρνητικό μπορεί να υποβόσκει πίσω από το φαινόμενο του “Love Bombing”.

Love bombing λοιπόν είναι το φαινόμενο που το νέο άτομο που γνώρισες σε βομβαρδίζει με δείγματα αγάπης όπως μηνύματα, τηλέφωνα, δώρα, επισκέψεις κλπ έτσι ώστε αφού σε κάνει να εξαρτηθείς από την αγάπη και τη φροντίδα του μετά να μπορέσει να σε χειραγωγήσει ασκώντας επιρροή πάνω σου.

Επομένως εκεί που τελειώνει η θετική έννοια της αγάπης ξεκινά το Love Bombing: Η πρακτική που βομβαρδίζεις ένα άτομο με υπερβολική τρυφερότητα έτσι ώστε μέσω του επιχειρήματος ότι νοιάζεσαι για εκείνο να μπορέσεις να επηρεάσεις τη συμπεριφορά του.

break-up-with-a-love-bomber-1574188388 Η πρόθεση μπορεί να δείχνει καλή αλλά το κίνητρο είναι δόλιο. Αυτό λοιπόν που διαχωρίζει το love bombing από το αγνό ενδιαφέρον και την ανιδιοτελή αγάπη είναι ότι το ένα, δηλαδή το love bombing, προσπαθεί να σε ελέγξει ενώ το άλλο όχι.

Αν λοιπόν ο νέος τύπος που γνωρίσατε έχει αρχίσει να σας φλερτάρει “επιθετικά” δηλαδή να σας κάνει ακριβά δώρα, να σας κολακεύει υπερβολικά, να σας στέλνει μηνύματα με κοπλιμέντα, τότε να είστε υποψιασμένες.

Μην προτρέξετε να τον ενοχοποιήσετε, μπορεί απλώς να ζείτε ένα μεγάλο έρωτα, έχετε όμως τα μάτια σας δεκατέσσερα μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί αυτούς τους τρόπους για να μπορέσει μακροπρόθεσμα να σας ελέγξει.


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous articleΘα είναι ο Loki queer χαρακτήρας στη νέα του ταινία;
Next articleΗ “Wonder Woman 1984” σε νέες περιπέτειες: Το δίλημμα της Warner και το HBO
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.