Μήπως έχει έρθει η ώρα να επιστρέψουμε στα βιβλία;

Το βιβλίο είναι συναίσθημα, είναι υφή είναι φαντασία είναι στιγμή

Date:

Πρόκειται για μια περίοδο που η καθημερινότητα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θεωρείται και… ο καλύτερος μας φίλος. Οι ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη και ενώ αναζητάμε παράθυρα- διεξόδους για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε όσο μπορούμε από την πραγματικότητα, είναι λίγες οι στιγμές που μπορεί να μας δοθούν για να χαλαρώσουμε πραγματικά, περνώντας λίγο περισσότερο χρόνο με τον εαυτό μας. Σε αυτό το “τούνελ” λοιπόν υπάρχουν λίγες φωτεινές πηγές για να φωτίσουν το “σκοτάδι”, και μία από αυτές ίσως να είναι τα βιβλία…

Εδώ και χρόνια σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε την φαντασία μας και αυτό ίσως γιατί στην εποχή της εικόνας, είναι όλα τόσο έτοιμα που δε χρειάζεται να κουραστούμε καν δημιουργώντας εικόνες. Μάθαμε στα εύκολα και ξεχάσαμε τις συνήθειες που μας έκαναν να ξεφεύγουμε έστω και λίγο από τη ρουτίνα. Πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να πάρουμε το κινητό από το κομοδίνο και να ξεχαστούμε στον κόσμο του ίντερνετ, παρά να πάρουμε ένα βιβλίο και να βυθιστούμε σε αυτό.

Εξάλλου πριν από λίγα χρόνια έκαναν την εμφάνιση τους τα PocketBook που θέλησαν να μας εισάγουν στον φορητό digital κόσμο του βιβλίου, αλλά η απορία μου παραμένει: Μπορεί να συγκριθεί με τη θέα και τη μυρωδιά ενός νέου βιβλίου; Προσωπικά λάτρευω την βιβλιοθήκη μου και δε μπορώ να σκεφτώ ότι θα ήθελα να την έχω αποθηκευμένη σε διάφορα digital αρχεία γύρω μου, θα έχανε νομίζω όλο της το νόημα.

Το βιβλίο είναι συναίσθημα, είναι υφή είναι φαντασία είναι στιγμή… και όσο και αν θέλουμε να του γυυρίσουμε την πλάτη είναι πάντα εκεί για εμάς, σαν μια φιγούρα που μπορεί να μας συγχωρήσει τα πάντα και να μας θυμήσει ότι υπάρχουν πάντα νέοι κόσμοι για να χαθούμε ανάμεσα τους.

Nancy Von X

Nancy Von X
Nancy Von X
Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked