Μια θεότητα που ακούει στο όνομα Dee Snider

Τραγουδιστής, ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Dee Snider βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας σταθερά τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, με ένα lifestyle που δεν συνηθίζουμε σε rock stars

Date:

Είναι λίγες οι χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες που αγγίζουν τα όρια του καλτ. Η θεότητα του Glam Metal που ακούει στο όνομα Dee Snider γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1955, και έμελλε να ξεσηκώσει μια heavy metal επανάσταση, με μια εμβληματική διαδρομή που τον έχρισε κάτι παραπάνω, από frontman των Twisted Sisters.

Τραγουδιστής, ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Dee Snider βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας σταθερά τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, με ένα lifestyle που δεν συνηθίζουμε σε rock stars.

O Daniel “Dee” Snider γεννήθηκε στην Massapequa του Long Island και από μικρός ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη μουσική, σε τοπικές εκκλησιαστικές χορωδίες. Η οικογένεια του ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, αλλά αυτό δε σταμάτησε τον έφηβο Dee να εκφραστεί μέσα από τη μουσική, και την εκκεντρικότητα του χαρακτήρα του. Άφησε λοιπόν μακρύ μαλλί, έβαλε τα δερμάτινα του και με βιογραφικό το ταλέντο του ξεκίνησε να αναζητά την μουσική του καριέρα.

Αφού συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα όπως οι Brighton Rock, Harlequin, Heathen και Peacock, το 1976 μπήκε σαν βασικός τραγουδιστής στο συγκρότημα των Twisted Sisters, αναλαμβάνοντας εκτός από το τραγούδι και τη σύνθεση των κομματιών του συγκροτήματος. Οι Twisted Sisters είχαν σχηματιστεί αρχικά το 1973, αλλά έπειτα από εσωτερικές διαμάχες και αλλαγές είχαν μπεί σε χροιά αναζήτησης νέου τραγουδιστή, οπότε το στυλ και οι φωνητικές ικανότητες του Dee, ήταν ιδανικά για την επιτυχία του συγκροτήματος.

Με έντονες επιρροές από Queen, Black Sabbath και Led Zeppelin, o Snider κατάφερε να δημιουργήσει μια περσόνα επάνω στη σκηνή που λάτρεψε το κοινό, και τον διατήρησε στην κορυφή μέχρι και σήμερα.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ τον Σεπτέμβριο του 1982, με τίτλο “Under the Blade“. Ακολούθησε το “You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll” την επόμενη χρονιά το οποίο έλαβε θετικές κριτικές, αλλά το “Stay Hungry” του 1984 ανέβασε κατακόρυφα την δημοτικότητα του σχήματος, ωθούμενο από τα σινγκλ “We’re Not Gonna Take It” και “I Wanna Rock”.

Παρόλη την “glam” δόξα ο Snider δε σταμάτησε ποτέ να υπερασπίζεται τα πιστεύω του, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά του σε φιλανθρωπίες οι οποίες επικεντρώνονται ως επί το πλείστον σε παιδιά, ιδρύματα και σε γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει βραβευτεί για το κοινωνικό του έργο.

Μικρά highlights της καριέρας του:

  • To 1985 κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ενάντι στη λογοκρισία που είχε ασκηθεί εκείνη την περίοδο στη μουσική, προτείνοντας τους εναλλακτικές λύσεις.

  • Έχει δώσει τη φωνή του στο ρόλο του κακού για το παιχνίδι “Jak And Daxter: The Precursor Legacy”.
  • Έγραψε το “The Magic Of Christmas Day” της Celine Dion σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο στη γυναίκα του.
  • Έχει εμφανιστεί σε πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές, με τελευταία την συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του Netflix “Cobra Kai”.

Χρύσα Αντωνιάδη

Χρύσα Αντωνιάδη
Χρύσα Αντωνιάδη
I used to get upset by people not understanding me, but I’ve made a career out of it now...

Share post:

LATEST

MUSTS

Ατυχήματα στα γυρίσματα ταινιών: Όταν ο Drago έστειλε τον Stallone στο νοσοκομείο στο “Rocky 4”

Το ατύχημα με ταχύπλοα, τα οποία συμμετείχαν στα γυρίσματα...

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας,...
Punked