Μια μάνα – τέρας και όλοι εκείνοι που θέλουν να της μοιάσουν

Έπρεπε να πεθάνουν τρία παιδιά ώστε να κινηθούν οι Αρχές και να συλληφθεί αυτή η γυναίκα, η οποία έχοντας σκορπίσει τόση φρίκη όχι μόνο στην οικογένειά της, έπαιζε καθημερινά θέατρο κοροϊδεύοντας το Πανελλήνιο.

Είναι ασύλληπτο αυτό που συνέβη στην Πάτρα. Δεν το χωράει ο νους ότι μια μητέρα μπορεί να κάνει τέτοιο κακό στο παιδί της και προφανώς θα αποδειχθεί ότι ο ψυχικός της κόσμος θα ταίριαζε άνετα για σενάριο της σειράς “Ψυχώ”.

΄Πατ.

Τρία παιδιά μαρτύρησαν στα χέρια μιας γυναίκας που δεν έπρεπε ποτέ να γίνει μάνα. Είναι τόσο ακατανόητο όλο αυτό, μια μεγάλη αδικία για όλες εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να γνωρίσουν το ένστικτο της μητρότητας, όμως δεν μπορούν.

Η υπόθεση της Πάτρας δεν είναι από αυτές που ξεχνιούνται εύκολα. Αντίθετα, είναι από τις ειδήσεις που μας στιγματίζουν, που πολύ εύκολα μπορεί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά μας.

Η κοινωνία μας για μια ακόμα φορά έδειξε τα αντανακλαστικά της με την απόπειρα λιντσαρίσματος των υπόλοιπων μελών της οικογένειας αυτής της κ@ριολ@ς. Συγχωρέστε μου τις κακές τις λέξεις, όμως δεν ξέρω πως αλλιώς να χαρακτηρίσω αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας. Ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της και να τη χώσει τόσο μέσα που όταν θα ξαναδεί το φως του ηλίου, να τυφλωθεί.

Aπό εκεί και πέρα όμως η κοινωνία μας έδειξε ακόμα μια φορά πόσο σάπια και βαθιά «άρρωστη» είναι. Ο κόσμος που μαζεύτηκε έξω από το σπίτι της και οι προτροπές του όχλου για θανάτους και κρεμάλες, μας υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα θέλει ακόμα πολλή δουλειά ώστε να φύγει από εποχές παλιότερες και πιο σκοτεινές.

Και ναι, κατανοώ την οργή πολλών ανθρώπων για το γεγονός, όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι η εκδίκηση του κόσμου θα κάνει καλό σε μια τέτοια υπόθεση. Οι συμμετέχοντες σε αυτό το σκηνικό που στήθηκε χθες το βράδυ στην Πάτρα έχουν κάθε δίκιο να αισθάνονται προσβεβλημένοι από την πράξη της κ@ριόλ@ς, όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επέμβουν και να αποδώσουν δικαιοσύνη οι ίδιοι.

Όπως δικαίωμα δεν έχουν όσοι είναι λάτρεις της πατριαρχίας να μιλάνε κοροϊδευτικά για «μητριαρχίες» και λοιπά γραφικά.

Θα πρέπει να αρχίσουμε επιτέλους να σεβόμαστε σε αυτόν τον τόπο. Και τη στιγμή αυτή, τα τρία παιδιά που έφυγαν τόσο άδικα δικαιώνονται και οι ψυχές τους ίσως να πετούν πια ελεύθερες.

Ο θάνατός τους σκόρπισε θλίψη στο Πανελλήνιο που ζητάει μεν δικαιοσύνη, θεωρεί όμως ότι αυτή θα έρθει με τον θάνατο της δολοφόνου. Κάνουν λάθος. Η ζωή στο σκοτάδι θα είναι η μεγαλύτερή της τιμωρία και η απόλυτη δικαίωση για αυτά τα αγγελούδια που τους έκλεισε τα μάτια τόσο νωρίς…

Με έχει κουράσει η υπόθεση αφάνταστα. Ψυχικά είμαι ένα ράκος. Σκέφτομαι όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν έκαναν ποτέ παιδιά όχι από επιλογή, αλλά επειδή είχαν κάποιο ιατρικό πρόβλημα και λυγίζω στη σκέψη ότι εκείνη είχε τρία και δεν το εκτίμησε.

Σκέφτομαι όμως και σε τι κοινωνία ζω και αναπνέω. Σε μια χώρα που ποτέ δεν προλάβαινε, πάντα πάθαινε και ποτέ δε μάθαινε. Το παράδειγμα αυτής της γαϊδάρας είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι σε μια κοινωνία αποκτηνωμένη, πάντα θα υπάρχει και πιο κάτω…

Αντί να κάνουμε ησυχία τώρα που η υπόθεση οδεύει προς το τέλος της, αναγάγουμε σε προσωπικό σόου ένα δράμα που έζησαν τρεις αθώες ψυχές.

Πώς το είχε πει κάποτε ο Σαββόπουλος; Κωλόελληνες… Όταν τους παίρνουν τις ψυχές οι πολιτικοί κάθονται σπίτι και αντί να δικάσουν τους δολοφόνους τους, ξεσπάνε σε πράγματα που δεν τους αφορούν…

Νίκος Καλαμπάκας

Νίκος Καλαμπάκας

Όταν ήμουν μικρός μου έλεγαν ότι θα γίνω βάρος της κοινωνίας. Μεγαλώνοντας το βάρος μου ήταν η κοινωνία. Είμαι αντιδραστικός από τη φύση μου. Περήφανος Ολυμπιακός, μεγαλωμένος στα πέτρινα χρόνια. Αρθρογραφώ κυρίως για αθλητικά όμως με αυτά που ζούμε μπορώ να κράζω τους πάντες.

Previous Story

Οι Powerwolf παρουσίασαν το νέο τους single “Sainted By The Storm”

Next Story

MTV: Το κανάλι που διαμόρφωσε μια ολόκληρη εποχή

Latest from Blog

Rotting Christ: Animated βίντεο για το single “Primal Ressurection”

Λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου “Pro Xristou” οι Rotting Christ μας παρουσιάζουν ένα νέο animated lyric βίντεο για το single “Primal Ressurection”. Θα πρέπει να αναφερθεί πως το συγκεκεριμένο…
Punked
Go toTop