Με την κωμωδία “Orchestra” η Σλοβενία διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Η κωμική ταινία μεγάλου μήκους είναι η ιστορία για τα πληθωρικά μέλη μίας ορχήστρας χάλκινων πνευστών που ταξιδεύουν σε ένα Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται σε μία μικρή αυστριακή πόλη.

Date:

Με το ασπρόμαυρο φιλμ “Orchestra” του Matevž Luzar, η Σλοβενία θα διεκδικήσει υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2023.

Η κωμική ταινία μεγάλου μήκους είναι η ιστορία για τα πληθωρικά μέλη μίας ορχήστρας χάλκινων πνευστών που ταξιδεύουν σε ένα Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται σε μία μικρή αυστριακή πόλη.

«Κάθε ορχήστρα αποτελείται από ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους έχει τα δικά του προβλήματα και όνειρα. Η κινηματογραφική ορχήστρα του Λούζαρ αποτελείται από ανθρώπους, στους οποίους έχουμε πίστη και που μας φέρνουν παγκόσμια ανθρώπινα συναισθήματα: Χαρά, λύπη, φόβο, συμπόνια, απραγματοποίητα όνειρα και ελπίδα», αναφέρει η κριτική επιτροπή που επέλεξε την ταινία.

Η ιστορία ακολουθεί μία μπάντα χάλκινων από την πόλη Ζάγκοριε ομπ Σάβι καθ’ οδόν προς μία πόλη στην Αυστρία από πέντε οπτικές γωνίες, αυτή των δύο οδηγών λεωφορείων, αυτή των προβληματικών έφηβων παδιών και των συζύγων που έχουν αφήσει τα μέλη της μπάντας στο σπίτι, αυτή των ύποπτων Αυστριακών διοργανωτών του Φεστιβάλ, και τέλος αυτή της ορχήστρας στο σύνολό της.

Ο Μάτεβζ Λούζαρ, ο οποίος γεννήθηκε στο Ζάγκοριε ομπ Σάβι, έχει, επίσης, γράψει το σενάριο της ταινίας.

Share post:

LATEST

MUSTS

Το επίσημο τρέιλερ για το The Last of Us του HBO μας ξεσήκωσε για τα καλά!

Έφτασε επιτέλους η στιγμή για να απολαύσουμε το πρώτο...

Η Anneke Van Giersbergen επιστρέφει στην Ελλάδα για μία ακουστική περιοδεία!

Δεν είναι πολλές οι σχέσεις λατρείας μεταξύ κοινού και...

Γιατί Cinobo (και) αυτή τη σεζόν;

Η πρώτη απάντηση στην ερώτηση είναι η εξής: γιατί...

Sodom: Lyric βίντεο για το νέο τους single “After The Deluge”

Οι Sodom έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο...
Punked