Μάιος του 1974: Οι Abba κατακτούν την κορυφή με το “Waterloo”

Οι Σουηδοί Björn & Benny, Agnetha & Frida έφεραν το dancefloor στην πόρτα μας, τότε που η disco αποφάσισε και επίσημα να μας συστηθεί.

Date:

Η μεταδοτική ρετρίλα των Abba δεν έχει σταματήσει να μας συντροφεύει αδιάκοπα από το 1970 έως και σήμερα. Οι Σουηδοί Björn & Benny, Agnetha & Frida έφεραν το dancefloor στην πόρτα μας, τότε που η disco αποφάσισε και επίσημα να μας συστηθεί.

To “Waterloo” έμελλε να γράψει ιστορία στη σκηνή της Eurovision στις 6 Απριλίου του 1974, ενώ ουσιαστικά ήταν το κομμάτι που τους έκανε διάσημους “στρώνοντας” το χαλί μιας καριέρας που καλά κρατεί σχεδόν 40 χρόνια μετά.

Το 2005 το “Waterloo” ψηφίστηκε σαν το καλύτερο κομμάτι που πέρασε ποτέ από το θεσμό της Eurovision, έπειτα από ψηφοφορία που διεξάχθηκε σε 14 χώρες.

So Τετάρτη σήμερα και την ακούμε καλτ και “Waterloo”!

Nancy Von X
Nancy Von X
Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Share post:

LATEST

Pedro Almodóvar: Ο ασυμβίβαστος σκηνοθέτης γίνεται 73 ετών

Ο βραβευμένος με Οσκαρ, Pedro Almodóvar, γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1949. Είναι γνήσιο τέκνο της λεγόμενης "κίνησης movida", που δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη, στα τέλη...

MUSTS

Oι αγαπημενοι μου χαρακτηρες στο “Rings of power”

Αρχικά σκεφτόμουν να μην τριγκάρω τους όσους φανς έχει...

Οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “Divisive”

Αγωνία τέλος καθώς οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες της...

H Amazon ετοιμάζει σειρά “Blade Runner”

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία "προκλητική" νέα σειρά...

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη φιλανθρωπική συναυλία “Helping Hands”

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να διοργανώσουν για...
Punked