Το πρακτορείο Magnum Photos γιορτάζει 75 χρόνια από την ίδρυσή του

Date:

Το Magnum Photos γιορτάζει την 75η επέτειό του και δίνει τη δυνατότητα σε συλλέκτες να αγοράσουν και να δημιουργήσουν τρίπτυχα εικόνων, που επιμελούνται φωτογράφοι ή οργανισμοί κατά τη διάρκεια του έτους.

Κάθε φωτογράφος και κάθε ίδρυμα έχουν επιμεληθεί φωτογραφίες που έχουν επιλέξει έτσι ώστε οι εικόνες να λειτουργούν μόνες τους ή σε διάλογο μεταξύ τους.

Για την πρώτη πώληση με θέμα «Precedents» οι συμμετέχοντες φωτογράφοι κλήθηκαν να ψάξουν στα προσωπικά τους αρχεία για εικόνες που σηματοδοτούν την αρχή για κάτι νέο. Μια κυριολεκτική αρχή ή μια στιγμή που όλα άλλαξαν.

Η αναζήτηση έφερε στο φως την πρώιμη καριέρα του φωτογράφου, δείχνοντας πώς ήταν τα πράγματα στην αρχή, ή μια φωτογραφία που ξεκίνησε κάτι, ώθησε μια σκέψη ή ένα ταξίδι, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του φωτογραφικού πρακτορείου.

Οι παλαιότερες φωτογραφίες χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930 και οι πιο πρόσφατες είναι από το 2021.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν φωτογραφίες των Beatles από τα γυρίσματα της ταινίας «A Hard Day’s Night», του αρχηγού του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, Νέλσον Μαντέλα στο γραφείο του και φωτογραφία του Τζο Μπάιντεν, όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ να κατεβαίνει από το Air Force 2 στην αεροπορική βάση του Άντριους στο Μέριλαντ.
Από αυτή την πώληση, οι φωτογράφοι του Magnum θα δωρίσουν το 50% των εσόδων τους στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC). Τα έσοδα θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής αποστολής της για την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των θυμάτων ένοπλων συγκρούσεων και άλλων καταστάσεων βίας και για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και σε άλλα εύθραυστα περιβάλλοντα.

Η σειρά είναι διαθέσιμη προς αγορά στο MagnumPhotos/Shop.

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked