Δεν έχω τηλεόραση. Την έχω συνδέσει με το ίντερνετ και βλέπω μόνο νετφλιξ, YouTube κλπ. Έχω να δω την ελληνική σκουπίδιλα και τα κανάλια των μαφιόζων κολλητών της κυβέρνησης, από το 2013. Το μάτι μου έπεσε στο μάστερ σεφ στο YouTube. Ψιλό βλέπω λίγο κάθε χρόνο αποσπάσματικα, συζώ και με σεφ οπότε έχει ενδιαφέρον. Έχει; Αν έδειχνε όντως μαγειρική ναι, θα είχε.

Κάθε χρόνο ξεπετιέται ένας απύθμενος σεξιστικός, μισογυνιστικός, χοντροφοβικός εμετός, από όλους τους παίκτες και από τους κριτές πολλές φορές. Σχόλια για τα κιλά δήθεν για πλάκα, σχόλια για τις γυναίκες πάλι για πλάκα μωρέ, σχόλια που είναι όλα τα στερεότυπα της σάπιας κοινωνίας που βιώνουμε.

Τις τελευταίες μέρες στο μάστερ σεφ σε κάθε πλάνο και σε κάθε παίκτη, παίκτρια, θα υπάρχει κάτι από τα παραπάνω. Τις προάλλες έκοβαν κιμά και λέει μια κοπέλα: έβαλαν εμένα κορίτσι πράμα να κόψω κιμά. Αυτές ειναι αντρικές δουλειές. Μία άλλη είπε για έναν “να βγάλει τα παντελόνια και να φορέσει μια ρόζ φουστίτσα”. Και κάποια άλλα που ακούγονται :”Πολύ παντελονάτο αυτό που έκανες”. “Εγώ έχω πιο πολλά @ρχιδια απ’ αυτούς” “Η άλλη ντύθηκε σαν λατέρνα. Γκρινιάζει όπως όλες οι γυναίκες. Όταν ειναι πολλές γυναίκες στη κουζίνα ξέρετε τι γίνεται “.

maxresdefaultΚαι πάμε στον “εμετό” των εμετών. Υποτίθεται ότι δύο άτομα μέσα ειναι ζευγάρι. Η κοπέλα παρουσιάζεται από παίκτες και παραγωγή ως η “ξινή, γκρινιάρα, που ρίχνει παντόφλα και έχει βάλει μες στο βρακί της το κακόμοιρο το παιδί (30 ετών άνθρωπος) ” Χτες έδειχνε ότι ο άντρας έφτιαχνε πρωινό και φρόντιζε την κοπέλα. Ένας από τους παίκτες, ο πιο σιχαμένος απ’ όλους που απλώνει χέρι στις κοπέλες και τις βλέπει σαν αντικείμενα, είπε “η τάδε δυστυχώς δεν κάνει τίποτα μες στο σπίτι, ενώ άλλες γυναίκες κάνουν. Και τον έχει τον τάδε με την παντόφλα, της κάνει πρωινό κλπ. Τι άντρας είναι αυτός; Να τον κάνει ό,τι θέλει ένα κοριτσάκι;”

Άρα ο άντρας, που είναι ένας πανέξυπνος και ικανότατος μάγειρας, είναι ένα άβουλο ον που δεν έχει δική του κρίση και ειναι μαριονέτα στα χέρια ενός κοριτσιού. Δηλαδή αποκλείεται να θέλει να τη φροντίζει όντως και τον μαστιγώνει αυτή με το ζόρι. ΝΑΙ MAKES SENSE.

Δηλαδή όταν είσαι άντρας και φροντίζεις την σύντροφο σου, είσαι φλώρος, άνανδρος, άβουλο ον και έρμαιο των ορμών σου.

Γιατί βλέπετε ισχύει πάντα το double standard. Ο άντρας δεν πρέπει να ναι συναισθήματικος και καλόβολος, δεν πρέπει να φροντίζει την κοπέλα του, πρέπει αυτή να ‘ναι δούλα, να του φτιάχνει πρωινό και να ‘ναι γενικά υπό.

Έχετε ακούσει ποτέ να λένε για κοπέλα που κάνει τα χατήρια στο αγόρι της “την έχωσε μες στο βρακί του αυτός, ειναι πουτσ*δουλη,την τύλιξε, ο πο*τσος σέρνει καράβι, τρώει παντόφλα η κακόμοιρα” Και όλες οι σεξιστικές “βρισιές” είναι θηλυκές. Έχετε ακούσει να λένε “τσούλος, πούτανος, πόρνος;” (Εγώ δε τις θεωρώ βρισιές φυσικά και είναι τιμή μου να με λένε έτσι. Γιατί είμαι περήφανη που απολαμβάνω το σεξ και το σώμα μου, και για την πατριαρχία αυτό απαγορεύεται και χλευάζεται αν είσαι γυναίκα).

ΌΧΙ. Γιατί πάντα ο άντρας ειναι το θύμα. Και τι γίνεται με τις γυναίκες που κακοποιούνται, βιάζονται, σκοτώνονται; Εννοείται αυτές φταίνε πάλι, κάτι θα τους έκαναν. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΚΑΝΑΛΑ.

I portasu