More

  Let’s talk about sex: Fist Fucking, δαίμων της μεσημβρίας και Mπονόμπο

  Έφτασε στα χέρια μας ένα βιβλίο το οποίο τιτλοφορείται “Μικρό Λεξικό της Σεξουαλικότητας” (εκδόσεις Πατάκη, μετάφραση Σώτη Τριανταφύλλου) και έχει γραφεί από τον Jacques Andre, ψυχαναλυτή και καθηγητή ψυχοπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris Diderot.  Στο λεξικό αυτό, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, αναλύει τις περισσότερες σεξουαλικές έννοιες (ακόμη και τις πιο βασικές) τις οποίες μεταδίδει με ορθό και επιστημονικό τρόπο στον αναγνώστη είτε αυτός είναι εντελώς αρχάριος και ανίδεος όσον αφορά στο σεξ, είτε προχωρημένος.

  37788429Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν τρία λήμματα, τα οποία και παραθέτουμε ως teaser:

  “Δαίμων της Μεσημβρίας”

  Oπωσδήποτε λοιπόν έχετε δει κάποιον “Δαίμονα της Μεσημβρίας” αλλά μέχρι σήμερα προφανώς δε γνωρίζατε ότι λέγεται έτσι. Η φράση λοιπόν, προέρχεται από ένα μεταφραστικό σφάλμα των Εβδομήκοντα, οι οποίοι απέδωσαν την Τορά στα ελληνικά: “H μάστιγα το καταμεσήμερο” που στο βιβλικό κείμενο αντιπαραβάλλεται στον τρόμο της νύχτας, έγινε ένας “Δαίμονας” ( Ψαλμοί 91,6). Επί είκοσι αιώνες χριστιανισμού ακόμα και στο ομώνυμο μυθιστόρημα του καθολικού Πολ Μπουρζέ (1914), το λάθος αυτό στη Βίβλο χαρακτηρίζει και καθιστά δυναμικό τον κεραυνοβόλο έρωτα* της μέσης ηλικίας, όταν δηλαδή ένας μεσήλικας (άνδρας συχνότερα παρά γυναίκα) ερωτεύεται ένα πολύ νεότερο άτομο.

  Το “Μικρό Λεξικό της Σεξουαλικότητας”  βάζει τα πράγματα στη θέση τους και όσον αφορά στην σεξουαλική πρακτική του Fist Fucking, η οποία ξεκίνησε ως μια hardore gay σεξουαλική πρακτική, συνήθως σε backrooms gay clubs, “αλλά πέρασε στο πορνό για ετεροφυλόφιλους για να αποδείξει κατά κάποιο τρόπο, την ανεπάρκεια του πέους”. Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο: “To γυναικείο σώμα έχει δυο οπές που διατίθενται στο εισδυτικό χέρι.  Παρότι το fist fucking είναι έτσι κι αλλιώς μια υπερβολή, υπάρχει και μια διπλή υπερβολή: το double fist κατά το οποίο δυο χέρια χώνονται σε μια οπή ή και στις δυο οπές. Προσθέτοντας κάτι και στο στόμα, κλείνουν όλες οι πύλες της επιθυμίας”. Συ είπας μεσιέ Αντρέ, γούστα είναι αυτά.

  Μπονόμπο

  Το  “Μικρό Λεξικό της Σεξουαλικότητας” Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ


  Έλενα Φάκου

  Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

  Instagramwww.instagram.com/elenafakou_swkianou

  Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

  Έλενα Φάκου
  Έλενα Φάκου
  Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

  Latest articles

  Related articles

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  − 1 = 3

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Punked