Κάπου κάπου να θυμάσαι ότι ζεις

Σε μία εποχή που όλα είναι εύκολα, σε μία κοινωνία που οι παροχές είναι ανοικτές σε όλους, τα πάντα τριγύρω είναι «έξυπνα» και η πληροφορία ακατάπαυστη η ζωή του ανθρώπου έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Fact

Date:

Κοιμάσαι, ξυπνάς, τρως, δουλεύεις, σκέφτεσαι, διασκεδάζεις, μεγαλώνεις, χτίζεις, γκρεμίζεις και υπάρχεις. Όλα αναγκαία, όλα σημαντικά. Εάν έχεις την υγεία σου και λίγη δόση τύχης, μπορείς να χαρείς τη ζωή σου και να δημιουργήσεις. Κάτι που αποτελεί στόχο στην ζωή του κάθε ανθρώπου.

Σε μία εποχή που όλα είναι εύκολα, σε μία κοινωνία που οι παροχές είναι ανοικτές σε όλους, τα πάντα τριγύρω είναι «έξυπνα» και η πληροφορία ακατάπαυστη η ζωή του ανθρώπου έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Fact.

Κάπου μέσα σε όλον αυτόν τον κακό χαμό, τη βοή της πόλης και την καταιγίδα υπηρεσιών και υποχρεώσεων χάνεται η ουσία, καθώς το «φαίνεσθαι» παρασύρει σαν χείμαρρος το «είναι». Πρόκειται για μία παγίδα που δύσκολα κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει καθώς ο βομβαρδισμός που δέχεται και ο έντονος ρυθμός της καθημερινότητάς του δεν αφήνει περιθώριο για πολλά άλλα…

Στους καιρούς που το χρήμα αγοράζει τα πάντα το μόνο που παραμένει αναλλοίωτο, αρχέγονο και συναρπαστικό είναι ο αληθινός έρωτας. Αυτός που σε αναγκάζει να βγεις από το safe zone σου. Αυτός που σε κάνει ευάλωτο. Αυτός που σε ξεγυμνώνει μπροστά στα μάτια του ανθρώπου που κατάφερε να διαπεράσει κάθε antivirus και firewall που έχεις εγκαταστήσει επιτυχημένα στον εαυτό σου.  Αυτός που θα σε στείλει στον Παράδεισο και θα σε κάνει να γνωρίσεις τα πιο απόκρυφα αισθήματα, πλησιάζοντας τελικά τον άνθρωπο στον ίδιο τον Θεό. Αυτός που σε βάζει μπροστά στα πιο μεγάλα θέλω σου και τους μεγαλύτερους φόβους σου. Το pure love σε ξυπνά από τον κόσμο των ρομπότ που ζεις. Σου θυμίζει πως είσαι άνθρωπος. Σου θυμίζει τι πραγματικά μετράει σε αυτόν τον μάταιο κόσμο.

Η επιτυχία στον εργασιακό τομέα είναι κάτι το σπουδαίο. Η οικονομική ευρωστία είναι κάτι αναγκαίο. Ο αληθινός έρωτας όμως ξεπερνάει σε ένταση συναισθημάτων και τα δύο.

Πρόκειται για την πεμπτουσία του να ζεις.

Ο έρωτας όμως είναι γι αυτούς που τον αντέχουν. Θέλει γερό στομάχι και απαιτεί αντανακλαστικά ετοιμότητας σε καταστάσεις ανώμαλης προσγείωσης.

Ο έρωτας όμως δεν έρχεται κατά παραγγελία. Δεν μπορείς να πας να τον αγοράσεις. Δεν μπορείς να πας να τον ζητήσεις. Θα σε βρει όπου και να είσαι, όταν θέλει αυτός. Όταν σε βρει, φρόντισε να φανείς αντάξιος του και τότε η ζωή σου θα αποκτήσει νόημα, χρώμα και τα πάντα γύρω σου θα σου φαίνονται καλύτερα.

Κοιμήσου με έρωτα, ξυπνά με έρωτα, φάε με έρωτα, δούλεψε με έρωτα, σκέψου με έρωτα, διασκέδασε με έρωτα, μεγάλωσε με έρωτα, χτίσε και γκρέμισε με έρωτα. Ανεξάρτητα με τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις θα πλησιάσεις στο μέγιστο δυνατό το δόγμα «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση».

Εάν στο μεταξύ ακολουθήσεις και το ελληνικό καλά κρυμμένο μυστικό της ελληνικής αλφαβήτου τότε η ζωή σου θα αποκτήσει ποιότητα. Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ. Τα έξι πρώτα γράμματα που αντιστοιχούν στις ώρες εργασίας μίας ημέρας. Ζ, Η,Θ, Ι. «Ζήθι» δηλαδή που σημαίνει να ζεις. Πρόκειται για τις τέσσερις ώρες της ημέρας που είναι αφιερωμένες στη διασκέδαση, στην ψυχαγωγία και στον έρωτα.

Στη ζωή μας χρειάζονται όλα. Κάποτε όμως χρειάζεσαι να σταθείς, να σκεφτείς και να αξιολογήσεις. Να κάνεις την αυτοκριτική σου.

Κάπου κάπου να θυμάσαι ότι ζεις και γιατί ζεις.

Ανδρέας Αθανασούλης

Ανδρέας Αθανασούλης
Ανδρέας Αθανασούλης
Έμαθα τη μπαλίτσα από μικρός και ο τόπος συνάθροισης μου έδειξε το τι θα πει πειθαρχία, σεβασμός και πως η ανταλλαγή πληροφοριών και βιωμάτων παράγει κοινωνικοποίηση. Λίγο αργότερα ανακάλυψα ότι αφού δεν θα παίξω σε μεγάλο σύλλογο, μπορώ κάλλιστα να γραφώ γι αυτό. Με ξεκάθαρα αθλητικό τρόπο σκέψης και διαχείρισης των καθημερινών μου ζητημάτων βρήκα στο Punked το πρόσφορο χωράφι για να μοιραστώ τις απόψεις μου. Όχι απαραίτητα αθλητικές, καθώς μεγαλώνοντας προσάρμοσα τον αθλητικό τρόπο σκέψης και την κουλτούρα των ομαδικών αθλημάτων σε όλους τους τομείς της ζωής. Πιστεύω έντονα ότι αυτό είναι και το νόημα της ζωής. Ότι μου κάνει κλικ ή θα έκανα ο ίδιος θα φυτευτεί εδώ. Μουσική με ελληνικό rock ύφος, σειρές, βόλτες και σίγουρα βιβλία και videogames είτε αθλητικού περιεχομένου, είτε που προσεγγίσουν το βιογραφικό και το αληθινό γεγονός θα απασχολήσουν. Και άμπαλος να είσαι θα βρεις κάτι που θα σου δώσει να το σκεφτείς αλλιώς. Μέχρι τότε διαβάζω το υπόλοιπο καστ να νιώσω λίγο punked.

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked