20 Μαρτίου του 1969: Ο John Lennon παντρεύεται την Yoko Ono στο Gibraltar

Date:

Είναι λίγες οι σχέσεις που έχουν απασχολήσει τα media όσο η σχέση των John Lennon και Yoko Ono, πόσο μάλλον όταν αυτή κατέληξε σε γάμο στις 20 Μαρτίου του 1969.

Ο Lennon γνώρισε την Yoko τον Νοέμβριο του 1969 σε μια έκθεση στο Λονδίνο, αν και αρκετοί ισχυρίζονται ότι η γνωριμία τους είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Εκείνος ήταν μόλις 26 ετών και ήδη παντρεμένος με την πρώτη του γυναίκα τη Cynthia, με την οποία είχε αποκτήσει ήδη ένα γιό τον Julian. Η Yoko ήταν 33 ετών και βρισκόταν ήδη στον δεύτερο γάμο της με τον παραγωγό Anthony Cox, ενώ είχαν αποκτήσει μια κόρη την Kyoko.

Παρόλο που οι Beatles βρισκόντουσαν στο ζενίθ της καριέρας τους η Yoko έχει δηλώσει ότι δεν είχε ιδέα ποιοι ήταν. Η Yoko ένιωσε μια ιδιαίτερη έλξη όταν πρωτογνώρισε τον Lennon και του ζήτησε να γίνει χορηγός σε μια από τις εκθέσεις της, με αποτέλεσμα οι δυό τους να αρχίσουν να επικοινωνούν μέσω αλληλογραφίας.

Η ίδια ξεκίνησε να τον επισκέπτεται στο σπίτι που έμενε με την πρώην σύζυγο του μέχρι που εκείνη ουσιαστικά τους έπιασε στα πράσα, κάτι το οποίο οδήγησε άμεσα σε διαζύγιο.

Στις 20 Μαρτίου του 1969 το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί με συνοπτικές διαδικασίες στο Gibraltar, με τον Lennon να ερμηνεύει το “The Ballad Of John And Yoko” αφιερωμένο σε εκείνους, ενώ το ηλιόλουστο σκηνικό της ημέρας τους έκανε να περιγράφουν την ημέρα σαν ένα όνειρο.

Ο Lennon  κάποτε δήλωσε: ” Αν αγαπάς κάποιον, δε χορταίνεις να είσαι μαζί του. Δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο το να είστε συνέχεια μαζί”.

Nancy Von X

Nancy Von X
Nancy Von X
Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked