Inventing Anna: Η εφεύρεση της Άννα ήταν ελλιπής

H πρόσφατη αληθινή ιστορία, άφησε πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτουργεί το σημερινό jet set καθώς και την δύναμη των social media που χτίζει το προφίλ κάποιου

Date:

Ήδη από την ανακοίνωση του Netflix όταν αποφάσισε να γυρίσει σε σειρά την πολυτάραχη ζωή της Anna Delvey – Sorokin, της υποτιθέμενης Ρωσίδας κληρονόμου που εξαπάτησε την υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης καθώς και τράπεζες, ξενοδοχεία, αποσπώντας τεράστια ποσά, οι προσδοκίες για το τι θα δούμε ήταν υψηλές.

H πρόσφατη αληθινή ιστορία, άφησε πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτουργεί το σημερινό jet set καθώς και την δύναμη των social media που χτίζει το προφίλ κάποιου, ο οποίος μπορεί να κινείτε μέσω τους ώστε να παίζει με τα μοντέρνα όπλα της κοινωνίας μας που μας οδηγούν στο σχεδιάγραμμα των σύγχρονων νέων μορφών εγκλημάτων.

Η ιστορία της Anna πυροδότησε πολλά podcasts και άρθρα το 2017 μέχρι να μπει στο παιχνίδι σήμερα και άλλη νέα δύναμη του χώρου που είναι οι πλατφόρμες σειρών. Με 9 μεγάλης διαρκείας επεισόδια – κάποια φτάνοντας και τα 75 λεπτά – το Netflix μας διηγείται αυτή την σύγχρονη αληθινή ιστορία που θυμίζει εν μέρη Ρομπέν των Δασών, μέσα από τα μάτια της δημοσιογράφου Vivian Kent (Anna Chlumsky) -για τους άνω των 35 θα θυμούνται την ηθοποιό από την παιδική ταινία My Girl με τον Macaulay Culkin – όπου βλέπουμε και το Easter egg στην αναφορά του σε μια σκηνή.

Η σειρά ακολουθεί σε κάθε επεισόδιο την ιστορία ενός εξαπατημένου celebrity μέσω της προσωπικής του ερμηνείας, όσο βλέπουμε και την προσωπική σχέση που χτίζει στην φυλακή η Vivian με την Anna (Julia Garner) – η υπέρταλαντούχα ηθοποιός όπου μετά το Ozark έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Παράλληλα η Anna Delvey ζει την καλή ζωή, δημιουργώντας μια εικόνα του εαυτού της που ξεγελάει τους πάντες και δημιουργεί buzz σε όλους τους εμπλεκόμενους για την σχέση τους μαζί της, με άπατες επιπέδου 60 χιλιάδων δολάρια σε ταξίδι στο Μαροκο κ.α.

Οι ερμηνείες είναι μέτριες καθώς μέσα σε αυτό δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε η ίδια η Garner, όπου το μέλλον της ανήκει. Ειδικά η προσπάθεια να δημιουργήσει αυτή την περίεργη προφορά νομίζω είναι στα μείον της. Κάτι άλλο που δεν βοηθάει είναι σίγουρα η διάρκεια των επεισοδίων, όπου στο σύγχρονο παιχνίδι σειρών, ότι ξεπερνάει την 1 ώρα είναι μακάβρια καταδικασμένο να χάσει.

Η δομή επίσης της ιστορίας με την κάθε διαφορετική προσέγγιση, σε κάθε επεισόδιο του νέου θύματος, αποπροσανατολίζει το κέντρο βάρους για ταύτιση με τον θύτη καθώς καθ’ όλη την διάρκεια αυτού περιμένουμε και την τελική δίκη.

Θα βρω και μη δημιουργική την σχέση της Vivian με την Anna στην φυλακή καθώς δεν αναπτύσσουν την σχέση τους. Σαν τελικό πόρισμα θα έλεγα ότι είναι μια διασκεδαστική σειρά για όσους έχουν αρκετό χρόνο να σπαταλήσουν, ένα από τα θετικά είναι ότι η σειρά δεν κουράζει όσο φαίνεται, αλλά θα κλείσω λέγοντας ότι περιμέναμε περισσότερα.

Πηγή: lordoftheseries.gr

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked