“Apple TV+”: Ξεχάστε ότι ξέρατε για τις σειρές με alien εισβολές

Το Invasion είναι η νέα sci-fi σειρά της Apple TV+ που ήρθε για να μείνει. Στα 10 επεισόδια που διαρκεί η πρώτη σεζόν ουσιαστικά μας κάνει έναν πρόλογο για το τι θα ακολουθήσει μελλοντικά και ξεκινάει από την πρώτη μέρα της αλλαγής του κόσμου μας που ακόμη δεν έχει καταλάβει το τι του συμβαίνει.

Με ένα πολύ αργό και βασανιστικό τρόπο – ότι πρέπει για τους φανς των slow burn σειρών – προσπαθεί να καλύψει τα κενά των θεατών για το τι ακριβώς γίνεται όσο παρακολουθούμε τις διαφορετικές ιστορίες ηρώων από διαφορετικές χώρες. Σαν να μη θέλει να μας βάλει στην ιστορία καθώς μας δίνει μόνο στοιχεία από τεχνίτες φωνές, εξωγήινα όπλα και τηλεπαθητικές εντολές μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν και να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το τι θα επακολουθήσει στην επόμενη.

Ουσιαστικά νιώθεις ότι η πρώτη σεζόν σε προετοιμάζει για την δεύτερη που ουσιαστικά θα σε βάλει μέσα στην πλοκή.

Θα μπορούσα να πω ότι συμβολίζει  μια ανθρώπινη προσέγγιση ενός αόρατου εχθρού που το ενδιαφέρον έχει να κάνει με τον τρόπο που οι άνθρωποι προετοιμάζονται και δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν. Η δύναμη του ενστίκτου και μια οπτική για το τι είναι ικανό το ανθρώπινο είδος να καταφέρει.

Δεν θυμίζει σε τίποτα τις σειρές με εισβολές εξωγήινων όπου το μόνο που θέλεις να δεις είναι οι μάχες.

Με αγωνία παρακολουθούμε τους πρωταγωνιστές μας από διαφορά μέρη της γης : Μια οικογένεια από την Νέα Υόρκη που προσπαθεί να λύσει τα προσωπικά της προβλήματα καθώς ίσως κρατάει το όπλο που μπορεί να καταστρέψει τους εξωγήινους, μια Γιαπωνέζα διαστημικής υπηρεσίας που φαίνεται να είναι η μόνη που μπορεί να έρθει σε επαφή με τον αόρατο εχθρό καθώς και έναν στρατιώτη στο Αφγανιστάν που ο δρόμος του τον ενώνει με ένα παιδάκι στο Λονδίνο που φαίνεται να έχει τηλεπαθητικές σχέσεις με τους έξω από δω.

Η σειρά σε βάζει μέσα στους χαρακτήρες σε βαθμό να συνδεθείς μαζί τους, αρκεί να περιμένεις και να μη τα παρατήσεις καθώς το πηγαίνει αργά. Για παράδειγμα πρέπει να φτάσουμε στα μισά των επεισοδίων μέχρι να δείξει κάτι που να θυμίζει αυτό που περιμένεις να δεις. Με αυτό τον τρόπο η πρώτη επαφή με τα aliens είναι πιο μεγαλειώδης, αυξάνοντας την προσμονή, δίνοντας τους την αξία που δικαιούνται, και είναι κάτι που χειρίζεται πολύ σωστά η παραγωγή.

Από εκεί και μετά η σειρά κάπως αλλάζει, φέρνοντας μας τον τρόμο για την αδυναμία του ανθρώπινου είδους μπροστά σε κάτι τόσο εξελιγμένο θυμίζοντας πολλές φορές και τα αγαπημένα μας video games με κλειστοφοβικά χαρακτηριστικά. Μη περιμένετε πολλές αποκαλύψεις καθώς οι δημιουργοί του show δεν θέλουν να μάθεις πολλά, αλλά να νιώσεις εσύ το θύμα μέσω ταύτισης για το άγνωστο.

Η ατμόσφαιρα και η μουσική ίσως αξίζουν τον μεγαλύτερο βαθμό σε μια τέτοια σειρά καθώς έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τους πιο επαγγελματίες του χώρου, θυμίζοντας μας πως πρέπει μελλοντικά να γυρίζονται τέτοιες σειρές. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια σειρά που πάει το ανθρωποκεντρικό alien θέμα ένα βήμα μπροστά.

Πηγή: lordoftheseries.gr

LATEST

Οι γυναικείες φωνές της Punk Rock σκηνής

Από όταν μπήκε η Punk στη ζωή μας, κατάφερε να επηρεάσει με μηνύματα και ιδεολογίες...

Το νέο βίντεο κλιπ της Adele για το single “Oh My God” είναι εδώ

Όταν η Adele υποσχέθηκε ότι έρχονται "πάρα πολλά" το 2022, το εννοούσε πλήρως. Ένα από αυτά είναι το βίντεο...

To “Red Notice” επιστρέφει στο Netflix με δύο νέα sequel

H μεγαλύτερη παραγωγή του Netflix φαίνεται να κέρδισε τις εντυπώσεις και επιστρέφει με δύο νέα...

Τελικά γιατί δυσκολευόμαστε να πούμε την ηλικία μας;

Είναι εκείνη η αμήχανη ερώτηση που κάνει την καρφίτσα στο πάτωμα να ακουστεί. Έχουμε ποτέ...

Share this post

MUSTS

Korn: Δεύτερο single από τον επερχόμενο δίσκο “Requiem”

Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου άλμπουμ των Korn, το συγκρότημα...

American Horror Story: Double Feature – Review 10ης Season

Λίγες σειρές στις μέρες μας καταφέρνουν να φτάσουν στην 10η σεζόν και σίγουρα κάποιος θα...

#HairhasNoGender: H νέα καμπάνια του Pantene ξεχωρίζει και μιλά για τα αυτονόητα

Ότι μαλλιά και αν ονειρεύεσαι, είμαστε δίπλα σου! Καιρό είχαμε να δούμε (από την πλειστόκαινο...

FOLLOW US:

Punked