Το κόμικ “Heartstopper” εκτυλίσσεται σε ένα βρετανικό σχολείο και ακολουθεί τον Νικ και τον Τσάρλι, δύο ανοιχτά γκέι μαθητές ηλικίας 15 και 16 χρονών, καθώς αναπτύσσουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Δημιουργήθηκε το 2016 από την Alice Oseman, η οποία υπογράφει το κείμενο και το σχέδιο, και ξεκίνησε αρχικά σαν webcomic προτού εκδοθεί σε βιβλίο δυο χρόνια αργότερα.

5

Το σενάριο της σειράς θα γράψει η ίδια η Alice Oseman ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Euros Lyn, γνωστός από τις δουλειές του στις σειρές “Doctor Who” και “Sherlock”.

Ο διευθυντής του τμήματος παιδικού και οικογενειακού περιεχομένου του Netflix, Alexi Wheeler, δήλωσε για την επερχόμενη σειρά: «Είναι ξεκάθαρη η φιλοδοξία μας να διασκεδάσουμε τον κόσμο και αυτό σημαίνει να δημιουργήσουμε το καλύτερης ποιότητας περιεχόμενο για όλους τους θεατές μας. Αντιλαμβανόμαστε ιδιαίτερα ότι οι νεότεροι θεατές ψάχνουν προσιτό περιεχόμενο και ειλικρινείς ιστορίες που ασχολούνται με ζητήματα της πραγματικής ζωής, που δεν διστάζουν να ασχοληθούν με ζητήματα της δικιάς τους ζωής. Νοιαζόμαστε ιδιαίτερα όλοι οι νέοι άνθρωποι να βλέπουν τον εαυτό τους να αντικατοπτρίζεται στο περιεχόμενό μας και είμαστε αισιόδοξοι πως πολλοί άνθρωποι, ασχέτως ηλικίας ή ταυτότητας, θα δουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτή την τολμηρή και εμψυχωτική σειρά».

4

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: