“Hate über alles”- Οι Kreator επιστρέφουν με τον 15 πέμπτο δίσκο της καριέρας τους

Ο δίσκος, μετά από μία μικρή ακουστική εισαγωγή προς τιμήν του Sergio Corbucci, ξεκινάει αρκετά δυναμικά με τα “Hate über alles”, “ Killer of Jesus” παραδίδοντας μας ατόφιο Γερμανικό Thrash Metal στο κλασσικό ύφος του συγκροτήματος χωρίς όμως να μας εντυπωσιάζουν και ιδιαίτερα

Date:

Υπάρχουν ορισμένα συγκροτήματα τα οποία με την πάροδο των χρόνων έχουν χτίσει ένα τόσο γερό όνομα και το οποίο ως αποτέλεσμα έχει κάθε τους νέα κυκλοφορία να προκαλεί ενθουσιασμό και να αναμένεται με αρκετή αγωνία, λες και βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι και οι αρκετά αγαπημένοι, όχι άδικα βέβαια, στο ελληνικό κοινό Γερμανοί Thrash Metallers Kreator. Πέντε χρόνια μετά το αρκετά ενδιαφέρον άλμπουμ τους “Gods of Violence”, επιστρέφουν φέτος με τον 15 πέμπτο δίσκο της καριέρας τους και ο οποίος έχει τίτλο “Hate über alles”.

Ο δίσκος, μετά από μία μικρή ακουστική εισαγωγή προς τιμήν του Sergio Corbucci, ξεκινάει αρκετά δυναμικά με τα “Hate über alles”, “ Killer of Jesus” παραδίδοντας μας ατόφιο Γερμανικό Thrash Metal στο κλασσικό ύφος του συγκροτήματος χωρίς όμως να μας εντυπωσιάζουν και ιδιαίτερα. Από το τρίτο τραγούδι “Crush the Tyrants” και μετά ο δίσκος αρχίζει να κάνει κοιλιά και όσο συνεχίζει τόσο πιο αδιάφορος γίνεται, καθώς η επιθετικότητα των Γερμανών δίνει την θέση της σε μέτριες συνθέσεις που θα μπορούσαν κάποιες κάλλιστα να βρίσκονται σε άλμπουμ των Running Wild. Επίσης, εκτός λοιπόν από τις Heavy/Power επιρροές στον δίσκο, για πρώτη φορά στην καριέρα τους, οι Kreator μας παρουσιάζουν και σύνθεση με γυναικεία φωνητικά. Ο λόγος για το “Midnight Sun” στο οποίο συμμετέχει η τραγουδίστρια Sofia Portanet. Αναφορικά με την παραγωγή αυτή είναι άψογη με τον old school χαρακτήρα της, όπως και το πολύ όμορφο εξώφυλλο του Eliran Kantor, για την οποία υπεύθυνος είναι ο Arthur Rizk (Eternal Champion).

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο συνδυασμός Thrash και Heavy Metal στοιχείων δεν ακούγεται και ιδιαίτερα ελκυστικός και το πείραμα μάλλον δεν πέτυχε, χωρίς όμως αυτό το χαρακτηριστικό να δίνει την ταμπέλα του κακού δίσκου στο “Hate über alles”. Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε αξιόλογο με κάποιες αδύνατες στιγμές, οι οποίες όμως δεν είναι και ιδιαίτερα ενοχλητικές, έτσι και αλλιώς μετά από τόσα χρόνια έχουν και οι Kreator δικαίωμα να κυκλοφορήσουν έναν όχι και τόσο καλό δίσκο, απλά εμάς μας κακοφαίνεται καθώς μας είχαν καλομάθει.

Nick Manous

Nick Manous
Nick Manous
Ποτέ δεν είχα αυτό που λέμε το μικρόβιο ώστε να εξωτερικεύω τις απόψεις και την γνώμη μου για το οτιδήποτε. Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος λόγος ήταν ότι δεν μ’ ένοιαζε και ιδιαίτερα η άποψη των υπολοίπων, έτσι πορευόμουν ως αυτό που λέμε μοναχικός λύκος στο συγκεκριμένο θέμα στα όρια του κλισέ μισανθρωπισμού. Αφήνοντας λοιπόν το «σκοτεινό» μου παρελθόν και έχοντας παρακινηθεί από την Σουαδέλα του Punked, βρίσκομαι πια εδώ να σας μεταφέρω οτιδήποτε περίεργο και ιδιαίτερο ξεθάβω και σχετίζεται με Metal/Rock μουσική, σειρές, ταινίες και videogames.

Share post:

LATEST

Pedro Almodóvar: Ο ασυμβίβαστος σκηνοθέτης γίνεται 73 ετών

Ο βραβευμένος με Οσκαρ, Pedro Almodóvar, γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1949. Είναι γνήσιο τέκνο της λεγόμενης "κίνησης movida", που δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη, στα τέλη...

MUSTS

Oι αγαπημενοι μου χαρακτηρες στο “Rings of power”

Αρχικά σκεφτόμουν να μην τριγκάρω τους όσους φανς έχει...

Οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “Divisive”

Αγωνία τέλος καθώς οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες της...

H Amazon ετοιμάζει σειρά “Blade Runner”

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία "προκλητική" νέα σειρά...

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη φιλανθρωπική συναυλία “Helping Hands”

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να διοργανώσουν για...
Punked