Hannibal: Μια σειρά όχι για όλες τις ορέξεις

Date:

Η σειρά του NBC έκανε πρεμιέρα το μακρινό 2013 και ολοκληρώθηκε το 2015 με το NBC να αποφασίζει να κόψει την σειρά. Ωστόσο το τέλος της ευτυχώς κλείνει τα μεγαλύτερα ερωτήματα της σειράς και έτσι μπορείτε να απολαύσετε ένα ολοκληρωμένο παρανοϊκό θρίλερ που θα σας σοκάρει. Το Hannibal έχει καταφέρει έκτοτε να μείνει στο επίκεντρο των συζητήσεων καθώς συχνά κυκλοφορούν φήμες για αναβίωση της σειράς από άλλα δίκτυα. Αν η σειρά κάποια στιγμή επιστρέψει στις οθόνες μας σίγουρα η αγάπη του κοινού θα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας μέχρι όμως αυτό να συμβεί πάμε να δούμε γιατί η σειρά σημείωσε τέτοια επιτυχία και κέρδισε τις εντυπώσεις!

Η σειρά βασίζεται στον κόσμο που έχει χτίσει ο συγγραφέας Thomas Harris και έφερε στην ζωή τον Dr. Hannibal Lecter. Η σειρά εστιάζει στον Will Graham ένα καθηγητή ειδικό στην μελέτη Serial Killers. Ο Will θα συνεργαστεί με το FBI ως profiler καθώς έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα και καταφέρνει βλέποντας τον τόπο ενός εγκλήματος να μπαίνει στην θέση του δολοφόνου, να αναβιώνει το έγκλημα στο μυαλό του και να καταλαβαίνει τα κίνητρα και της κινήσεις του θύτη.

Όλο αυτό όμως έχει και κάποιες επιπτώσεις στην δική ψυχική υγεία. Συχνά παθιάζεται με το έγκλημα και ισορροπεί ανάμεσα σε όσα φαντάζεται και την πραγματικότητα. Όλο αυτό θα τον φέρει στην πόρτα ενός ψυχολόγου που συνεργάζεται με το FBI. Ο λόγος για τον Hannibal Lecter όπου τον βλέπουμε να είναι έμπιστος βοηθός της αστυνομίας ενώ παράλληλα ως θεατές γνωρίζουμε τον άλλο του εαυτό, τον Hannibal που σκοτώνει και κάνει τα θύματα του γκουρμέ πιάτα.

Η σειρά εξερευνά την σχέση Hannibal-Will σε βάθος και βλέπουμε πως ο Hannibal καταφέρνει να λυγίσει την πραγματικότητα για τον Will σε ένα παιχνίδι ψυχολογίας.Τα εγκλήματα αποκρουστικά με την σειρά να μην διστάζει στιγμή να υπερβάλει και κάθε φορά να προκαλέσει μεγαλύτερη αποστροφή στον θεατή με τα εγκλήματα του Hannibal.

Ο Bryan Fuller, δημιουργός της σειράς, κατάφερε να κάνει κάτι πραγματικά σοκαριστικό με το Hannibal. Είναι μια τόσο προσεγμένη παραγωγή που παίζει με την ψυχολογία σου αλλά και τους χαρακτήρες που είναι πιόνια σε ένα αδίστακτο παιχνιδι. Η σκηνοθεσία της σειράς είναι τόσο κινηματογραφική και προσεγμένη που καταφέρνει με έντονες σκηνές να σε μπερδέψει ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, μια λεπτή ισορροπία που οι χαρακτήρες συχνά χάνουν και μαζί τους χάνεσαι και εσύ. Σεναριακά η σειρά είναι καλή αλλά σίγουρα όχι για όλα τα γούστα.

Είναι μια σοβαρή σειρά που πρέπει να παρακολουθήσεις με συγκέντρωση αυτό μπορεί σε κάποια σημεία να σε κουράσει ως θεατή καθώς δεν είναι μια σειρά που θα σου πετάξει γρήγορα την μια ανατροπή μετά την άλλη. Συνήθως προκειμένου να φτάσει σε ένα κομβικό σημείο πρώτα σε σιγο ψήνει όπως ο Hannibal τα θύματα του. Από την άλλη οι διάλογοι της σειράς είναι πάντα προσεγμένοι γεμάτοι νοήματα και αλληγορίες. Οι χαρακτήρες είναι ένα κομμάτι της σειράς που ποτέ δεν κατάλαβα αλλά νομίζω αυτός ήταν ο σκοπός. Ο καθένας έχει τα δικά του κίνητρα και κανείς δεν είναι απόλυτα αθώος σε όσα γίνονται οπότε δύσκολα θα δεθείτε με κάποιον.

Όσων αφορά το κομμάτι των ερμηνειών τα λόγια είναι περιττά.Τι να πει κανείς για τον Mads Mikkelsen ως Hannibal Lecter; Η ερμηνεία του είναι συγκλονιστική και το ποσό φυσικά προβάλει αυτόν τον διεστραμμένο χαρακτήρα σε ξαφνιάζει. Το υπόλοιπο Cast είναι εξίσου καλό φυσικά, με τους Hugh Dancy ως Will Graham και τον Laurence Fishburne ως Jack Crawford να ξεχωρίζουν. Η συμμετοχή η Gillian Anderson είναι εξίσου αξιοσημείωτη φέρνοντας στην ζωή έναν προβληματικό χαρακτήρα με απόλυτη κομψότητα! Για πολλούς η σειρά κόπηκε άδοξα προσωπικά δεν θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό. Το τέλος το βρήκα ιδανικό και ταιριαστό για τον χαρακτήρα της σειράς απλά ίσως χρειαζόντουσαν μερικά επεισόδια ακόμη προκειμένου να φανεί λίγο πιο ολοκληρωμένο.

Πηγή: lordoftheseries.gr

 

Share post:

LATEST

MUSTS

Ατυχήματα στα γυρίσματα ταινιών: Όταν ο Drago έστειλε τον Stallone στο νοσοκομείο στο “Rocky 4”

Το ατύχημα με ταχύπλοα, τα οποία συμμετείχαν στα γυρίσματα...

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας,...

‘Oλα όσα μας έταξε το Disney + (Ταινίες Ορόσημα)

Στις 14 Ιουλίου 2022, ήρθε (μετά από αρκετές καθυστερήσεις)...
Punked