Monday, March 4, 2024

“Griselda” – Ότι και αν έχεις κάνει σε αυτή τη ζωή δε σβήνεται με Blanco

H Griselda είναι μια σειρά βασισμένη σε αλήθειες και ψέμματα.

Αν θέλεις να δεις ένα ντοκιμαντέρ για την διαβόητη Κολομβιανή ναρκοβαρώνη που όχι απλά επιβίωσε, αλλά μεγαλούργησε στον τομέα της για χρόνια ολόκληρα, πατώντας -κυριολεκτικά- επί πτωμάτων, το Griselda του Netflix, δεν είναι για σένα.

Αν ψάχνεις μια σειρά αναζητώντας τα χαρακτηριστικά που θα έψαχνε ένας αυστηρός κριτικός κινηματογράφου, τότε και πάλι ίσως απογοητευτείς.

Αν όμως αυτό που σε ενδιαφέρει να δεις είναι μια ελεύθερη μεταφορά της ιστορίας της Griselda Blanco με τη Sofia Vergara να παίζει το ρόλο της ζωής της, καθώς μάλλον η εμφάνιση της, την έχει άδικα περιχαρακώσει σε συγκεκριμένα πλαίσια ρόλων, τότε αυτή η σειρά θα σου αρέσει.

Αυτό που κράτησα εγώ από το σενάριο της σειράς, είναι πως όταν η Griselda Blanco, ζήτησε από έναν μεγαλέμπορο κοκαΐνης να συνεργαστεί μαζί της, εκείνος επέλεξε περισσότερους από μια ντουζίνα άνδρες, καθώς της είπε μια μεγάλη και σκληρή αλήθεια την οποία πιστεύουν πολλοί, ασχέτως αν δεν την παραδέχονται: ” Προτιμώ να συνεργαστώ με όλους αυτούς τους ηλίθιους που μπορώ να τους ελέγξω, παρά με εσένα που είσαι έξυπνη”. 
recensie griselda koffers vol coke in het florida van de jaren zeventig en tachtig
Κάτι ακόμη που θα παρατηρήσεις στην ιστορία της Griselda Blanco όπως την απέδωσε το συγκεκριμένο narco drama είναι πως αν και η “Νονά” τα έβαλε με αμέτρητους σκληρούς και αδίστακτους άνδρες, αυτές που καθόρισαν τη μοίρα της με αρνητικό τρόπο ήταν γυναίκες. Από αυτές έφαγε τις μεγαλύτερες τρικλοποδιές και τελικά αυτές την κατέστρεψαν: Η sex worker που δούλευε στο ίδιο μπουρδέλο μαζί της και τη ζήλευε, η αστυνομικός της Centak που είχε βάλει σκοπό της ζωής της να τη συλλάβει, η Μάρτα Ότσοα που τη μύησε στο κρακ με αποτέλεσμα να παρανοήσει, είναι μερικές από τις γυναικείες φιγούρες που έδρασαν καταλυτικά στην πτώση της.
griselda s1 e5 native 00 15 28 08r 65b7b4359ddfd
Αν αποσυνθέσεις τη σειρά, με αρκετά ωραία ρούχα που έχουν βάτες, μερικά φθηνά motel, πολλή ξιπασμένη πολυτέλεια,  ένα όπλο 24 καρατίων και εκατοντάδες τσιγάρα την ξαναφτιάχνεις. 
Για μερικούς χαρακτήρες, η τέχνη το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τους πλησιάσει. Αν απλώσει πολύ κοντά το χέρι της μπορεί να το δει ακρωτηριασμένο. Και η Griselda είναι ένας από αυτούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Pablo Escobar είπε πως ήταν η μόνη που φοβήθηκε σε ολόκληρη τη ζωή του.

Όσο για τη Sofia Vergara, οπωσδήποτε ήταν μια πιο καλή επιλογή από τη Jennifer Lopez που υπήρξε επίσης υποψήφια για το ρόλο. Αυτό κι αν δε θα σβηνότανε με Blanco. 

‘Ελενα Φάκου

Έλενα Φάκου
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Οι In Flames έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το “A Dialogue In B Flat Minor”

Οι Σουηδοί In Flames έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο...

“Horizon: An American Saga” – Το πρώτο trailer δια χειρός Kevin Costner

Δόθηκε στη δημοσιότητα μία πρώτη εικόνα από τη φιλόδοξη...

Άγαλμα του Lemmy Kilmister θα ανεγερθεί στη γενέτειρά του

Άγαλμα του αείμνηστου αρχηγού των Motörhead Lemmy Kilmister θα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 25 αγαπημένα τραγούδια των Janis Joplin και Amy Winehouse

Ανήκουν σε δύο εντελώς διαφορετικές εποχές, σε δύο γενιές...
Punked