Γιατί τελικά ενοχλεί τόσο πολύ το διαφορετικό;

Για να μην μακρηγορώ και σας κουράσω, η ένστασή μου είναι να μη χαθεί για άλλη μια φορά η ουσία. Ίσως φαντάζει αυτονόητο αλλά τελικά πρέπει να τονιστεί με μεγάλα bold γράμματα: ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕIΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟI.

Date:

Αυτές τις μέρες γνωστά και μη brands, έχουν δείξει ανοιχτά τη στήριξή τους στην LGBTQIA+ κοινότητα και εγώ αναρωτιέμαι αν αυτό είναι στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων και της εικόνας τους, ή αντελήφθησαν ότι το να είσαι διαφορετικός είναι γαμ@το; Εντωμεταξύ τη λέξη “διαφορετικός ” τη μισώ. Τι πάει να πει διαφορετικός; Όλοι μας είμαστε με κάποιο τρόπο διαφορετικοί, ή μήπως όχι;)

Μάλιστα πολλά brands του εξωτερικού αφιέρωσαν ολόκληρες καμπάνιες για τον συγκεκριμένο σκοπό, από την Versace X Pride το 2020, την Diesel Pride, τον Calvin Klein με την καμπάνια #proudinmycalvins, μέχρι την Barbie το 2017 η οποία με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η Barbie να υποστηρίζει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, περνώντας ένα δυνατό μήνυμα.

Θα μου πει κάποιος, γιατί πρέπει να γίνουν όλα αυτά για να περάσουμε ένα αυτονόητο μήνυμα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Για πάρα πολλούς ανθρώπους δεν είναι καθόλου αυτονόητο αυτό το μήνυμα. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται μια ρητορική μίσους που θέλει να στοχοποίησει την LGBTQ κοινότητα ταυτίζοντας την ομοφυλοφιλία με σεξουαλικά εγκλήματα ενώ παράλληλα αγνοεί το γεγονός ότι οι καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση, είναι από ετεροφυλόφιλους άντρες.

We-are-all-the-same-1280x720

Για να μην μακρηγορώ και σας κουράσω, η ένστασή μου είναι να μη χαθεί για άλλη μια φορά η ουσία. Ίσως φαντάζει αυτονόητο αλλά τελικά πρέπει να τονιστεί με μεγάλα bold γράμματα: ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕIΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟI.

Ναι, έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας για να σταματήσουμε να κρίνουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων. Πρέπει όμως να σταματήσει η ρητορική μίσους προς την LGBTQ κοινότητα, γιατί δεν έχει παλέψει μόνο για τα δικά της δικαιώματα αλλά για την αυτοδιάθεση και την ισότητα όλων των ανθρώπων.

Μαίρη Σταμούλη

Μαίρη Σταμούλη
Μαίρη Σταμούλη
Αν με ρωτήσεις τι είναι punked θα σου πω η άρνηση μου να βαφτώ όταν ξυπνάω στραβά αλλά πρέπει να πάω στο γραφείο! Σε άλλα νέα, με λένε Μαίρη Σταμούλη, είμαι δημοσιογράφος & blogger, λατρεύω τις τσάντες και τα κραγιόν. Εδώ τι θα κάνω, δεν ξέρω... μάλλον προορίζομαι για βοηθός βαφείου μιας και αλλάζω χρώμα στο μαλλί πολύ συχνά. Ταφτίσου εδώ!

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked