Φωτογραφίες της Janis Joplin που βλέπουμε για πρώτη φορά, από τον Elliott Landy

Στις πρώτες σελίδες του λευκώματος, πολλές έγχρωμες φωτογραφίες με την ψυχεδελική ζωντάνια που κατέληξε να ορίσει τη δεκαετία του 1960

Date:

Πριν από 54 χρόνια, ο Elliott Landy φωτογράφισε για πρώτη φορά την Janis Joplin. Χωρίς να το ξέρει, αυτό ήταν η στιγμή που καθόρισε την καριέρα του· η πρώτη από πολλές συναντήσεις με τη 25χρονη, καθώς ο φακός του την αιχμαλώτιζε στο κατώφλι της φήμης.

Σε ένα καινούργιο λεύκωμα με τίτλο “Photographs of Janis Joplin: On the Road & On Stage”, που εξέδωσε ο οίκος Backbeat Books, ο Landy επισκέπτεται εκ νέου τα χρόνια με την Janis, τόσο στη σκηνή όσο και στα παρασκήνια, με πάνω από 100 φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως, συνοδευμένες από λόγια της ίδιας της τραγουδίστριας, παρμένα από συνεντεύξεις της στον συγγραφέα David Dalton.

Στις πρώτες σελίδες του λευκώματος, πολλές έγχρωμες φωτογραφίες με την ψυχεδελική ζωντάνια που κατέληξε να ορίσει τη δεκαετία του 1960. Αν και η πλειονότητα των φωτογραφιών του λευκώματος είναι κλασικές μαυρόασπρες, αυτά τα έγχρωμα στιγμιότυπα της Janis, λουσμένης σε λαμπερά φώτα, είναι θεμέλιος λίθος των ημερών «Peace and Love». Πολλές από τις φωτογραφίες στα παρασκήνια δείχνουν μια εύθυμη και χαμογελαστή Janis, αλλά δεν ήταν όλα όπως φαίνονταν. «Τη βρήκα να είναι όλο αγάπη, φροντίδα και μοναξιά» γράφει ο Landy στην εισαγωγή του λευκώματος.

Share post:

LATEST

MUSTS

John Malkovich: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς διεθνώς, ο χαρισματικός Τζον Μάλκοβιτς έρχεται...

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα...
Punked