Έτσι ακριβώς όπως τον είδα, φανταζόμουν το Maverick 35 χρόνια μετά

Ανύπαντρο, ασυμβίβαστο, ακαταμάχητο και ανίκητο.

Date:

Ηταν η ταινία στην οποία υπήρχε ρομάντζο, χωρίς να υπάρχει ρομάντζο. Ο Maverick μεγάλωσε, όμως είναι ακόμη τόσο σέξι με τα aviator γυαλιά του. Όλα αυτά τα χρόνια εμφανιζόταν στη ζωή της Penny, την πήγαινε μια βόλτα με ένα μαχητικό, τον τιμωρούσαν, εξαφανιζόταν και μετά ξανά τα ίδια. Είναι ακόμη στην αεροπορία, με πολλές διακρίσεις αλλά χωρίς αξιόλογο βαθμό. Τον σώζει σε κάθε στραβή ο Iceman.

 

Έρχεται μια μέρα που η αποστολή είναι τόσο καταδικασμένη, ώστε πρέπει να διδάξει ο καλύτερος, εκείνους που δεν θα επιστρέψουν ζωντανοί. Ο Maverick όμως δε συμβιβάζεται μ αυτή την ιδέα. Πρέπει και η δουλειά να γίνει και οι πιλότοι να ζήσουν. Πως; Το κάνει και δείχνει ότι γίνεται. Γι ακόμα μια φορά.

Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά είναι ολοφάνερο ότι τον στοιχειώνει ο χαμός του Goose και ο γιος του βρίσκεται ανάμεσα στους επίλεκτους του Top Gun. Τα υπόλοιπα να πάτε να τα δείτε. Δεν θα βαρεθείτε ούτε δευτερόλεπτο.Η ταινία τρέχει με πολλά mach. Ισως 10. Και θυμίζει τόσο πολύ εκείνα τα εκπληκτικά 80s που ήταν τελικά μια τόσο σπουδαία δεκαετία.

Έκλαψα. Χρησιμοποίησα δύο χαρτομάντηλα. Κρύωνα από τον κλιματισμό στην αίθουσα. Δεν με ένοιαζε. Η Penny αποδεικνύει πόσο όμορφη μπορεί τελικά να είναι μια γυναίκα στα 50s της. Ο Maverick το υπογραμμίζει με fluo. Χωρίς να είναι επιτηδευμένος κανένας απ τους δυο. Και χωρίς σκηνές σεξ. Μια μεγάλη μόνο αγκαλιά που χωράει μέσα της όλο τον έρωτα του κόσμου.

Ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι καλύτερο απ το Τop Gun. Είναι στη μοίρα των sequel, εδώ ακόμη περισσότερο. Όμως έγινε. Ο Tom Cruise σε ευχαριστεί προσωπικά πριν αρχίσει η ταινία. Εσύ τον ευχαριστείς αφού τελειώσει. Θερμά.

‘Ελενα Φάκου

Έλενα Φάκου
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

Share post:

LATEST

Νέο lyric βίντεο από τους Manowar για το single “Immortal”

Οι Manowar έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το τραγούδι τους "Immortal". Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο EP του συγκροτήματος με τίτλο "Highlights From...

MUSTS

Freddie Mercury: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το μεγαλύτερο είδωλο όλων των εποχών

O αγαπημένος frontman όλων των εποχών, Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα...

Punks Not Dead – Μια μικρή αναδρομή

Έχοντας διαμορφώσει αρκετές γενιές, η Punk βρίσκεται ακόμα εδώ. Pop-Punk,...

Το Χαμένο Ημερολόγιο της “Άλλης” – Πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου του Μάνου Λαμπράκη

Οι εκδόσεις «ΑΣΤΑΡΤΗ» και το Θέατρο Σταθμός σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση της...
Punked