Έργο του Jean-Michel Basquiat θα πωληθεί σε δημοπρασία έναντι 70 εκατ. δολαρίων

Το έργο "Untitled" θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα της σύγχρονης εποχής

Date:

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, συλλέκτης έργων τέχνης Yusaku Maezawa θα διαθέσει προς πώληση σε δημοπρασία πολύτιμο πίνακα ζωγραφικής του Jean-Michel Basquiat μέσω του οίκου Phillips.

Τα έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη γνώρισαν τεράστια επιτυχία σε δημοπρασίες το 2021, καθώς πωλήθηκαν έναντι 439,6 εκατομμυρίων δολαρίων και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση μετά τους πίνακες ζωγραφικής του εμβληματικού Pablo Picasso.

Ο Yusaku Maezawa αγόρασε τον μεγαλειώδη πίνακα με λαμπερό πορτοκαλί χρώμα, Untitled (1982) από τον οίκο Christie’s τον Μάιο του 2016 καταβάλλοντας 57,3 εκατομμύρια δολάρια. Η αξία του μεγάλων διαστάσεων πίνακα εκτιμάται ότι σήμερα ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια δολάρια.

Εάν το έργο πωληθεί στην εκτιμώμενη τιμή,  ο Ιάπωνας συλλέκτης θα έχει κέρδος 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το έργο “Untitled” θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα της σύγχρονης εποχής.

Δημιουργήθηκε το 1982 στη Μόντενα της Ιταλίας, όπου ο Basquiat παρουσίασε έργα του σε εκθέσεις μετά από πρόσκληση του εμπόρου Εμίλιο Ματζόλι σε δύο περιόδους στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τρεις πρωτοποριακές αυτοπροσωπογραφίες συμπεριλαμβανομένου του Untitled, δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού.

Η εντυπωσιακή οριζόντια μορφή στον πίνακα είναι πιθανότατα ένα νεύμα σε μια άλλη εικόνα-ορόσημο του 20ου αιώνα, τη Γκουέρνικα του Pablo Picasso, την οποία ο καλλιτέχνης είδε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης όταν ήταν παιδί και όπως θυμήθηκε αργότερα, του άφησε έντονη εντύπωση.

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος είναι επίσης κάτοχος του πιο ακριβού έργου του Jean-Michel Basquiat που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Ο πίνακας “Untitled-(Skull With Blue)” πωλήθηκε 110,5 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο Sotheby’s τον Μάιο του 2017.

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked